Siirry pääsisältöön

ulos kaapista vai meniskö takas?


Mä tiesin et jossakin välissä mä olisin tässä kohdassa, ja taisin siitä jopa joskus tän kriisin alkumetreillä mainitakin... aihe on mulle edelleen arka, varmasti tarpeettomastikin ja varmasti siksi olen edelleen mieluummin hiljaa ja kuulen varmasti sanoja ja sävyjä sielläkin missä niitä ei edes ole. Tästä on tullut julkista, olen tullut ulos kaapista.

Käyn nykyään kirkossa, olen käynyt jo... ootas, kohta yhdeksän kuukautta. Ennen en käynyt – ikinä. Tai siis kävin kouluaikana ne pakolliset ja sit häissä ja rippikirkoissa ja sit kerran täällä mukulamessussa ja kerran adoptiota varten. Onhan se kai iso muutos? Ainakin olis varmasti helpompaa jos olisin ikäni käynyt kirkossa ja kaikki olis aina siitä tienneet ja kaikki olis niin kuin aina ennenkin. Mä ymmärrän oikein hyvin ettei kaikkia kiinnosta, ei muakaan ennen kiinnostanut ja näinpä en aiheesta puhu jos siitä ei kysytä ja kysyessä vastaan kysymykseen. Mulla ei oo mitään tarvetta levittää ilosanomaa kellekään vaikka ehkä monen mielestä pitäiskin ja mun puolesta jokainen saa löytää ilosanomansa ihan itse.

Mä en edelleenkään osaa itsekään luokitella itseäni oikein mihinkään ryhmään. Olenko uskovainen? – Kai... ainakin jollakin mittarilla, ja seuraavalla en sit taas ollenkaan. Mua on vaikeeta lokeroida, tiedetään ja se on helposti ärsyttävää.

Kyllä. Minä käyn kirkossa yhdessä kolmen lapseni kanssa miltei jokaisena sunnuntaina. Ensi sunnuntaina en ehkä ehdi, tulee vieraita. Käyn kaksi kertaa kuukaudessa äitien aamupäiväryhmässä ja sitä ryhmää edeltää edellisenä iltana tiimipalaveri kun kuulun siihen vetotiimiin. Tässä ryhmässä oon käynyt siitä asti kun M oli reilun vuoden ikäinen ja piti löytää halpaa ohjelmaa. Sen lisäksi yritin jo syksyllä aloittaa sen Raamiksen mutta se kaatui omaan aikataululliseen mahdottomuuteensa ja kun kalenteri keväänpuolella välkeni menin mukaan. Menin mukaan koska osa niistä ryhmän naisista oli siitä toisesta ryhmästä tuttuja ja ajattelin että myös pojat sais sieltä ikäistään leikkiseuraa. Jatkaisin, ja jatkankin ryhmässä myös jatkossa. Nyt ollaan tauolla kun ryhmän vetäjä menee lonkkaleikkaukseen. Ai, niin... luenhan mä päivittäin sitä blogiakin. On muuten hyvä ja mielenkiintoinen jos tän sortin asiat yhtään kiinnostaa, ollut mulle tavallaan hyvä ponnahduslauta ja sellainen sparraaja, ihan kuin ne sunnuntaiset sessiot Pastor Benin kanssa. Viimeiseksi vielä, L on ihan ookoo tän asian kanssa. Nauraa joskus partaansa – ei sillä oo partaa – mutta nauraa kuitenkin, hyväntahtoisesti.

Monesti mieleni tekisi kuitenkin kirjoittaa tiedote, laminoida se ja ripustaa kaulaan. Otsikkona Yksiksen suhde Jumalaan... tai jotakin muuta sopivaa.


Kommentit

  1. mistä lie tällainen syvällisyys mukaani tarttunut: "jokaisen jäsenen syy olla jäsen on yhtä arvokas"
    - ja jatkan tämän kehittelyä, että jokaisen tapa uskoa on yhtä arvokas. Samoin kuin motiivi jäsenyyden takana.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

tylsä kesä?

Tänään on high schooliin tutustuminen, tiistaina alkaa koulu, siis poikien koulu. Tättiksen opinnot alkavat vasta syyskuun lopulla, sitä ennen on viisaudenhammasleikkaus ja paljon muuta, mutta mihin ihmeeseen tämä kesä oikein katosi?  Tuntuu ettei me tehty tänä kesänä yhtään mitään. Eihän se tietenkään ole totta, mutta ei me kyllä minnekään matkustettu kun ei meillä aikuisilla ollut mitään mahdollisuuksia pitää lomaa ja olihan Tättiskin töissä. Tättis kun aloitti heinäkuussa työt autoliikkeen vastaanotossa viikonloppu assistenttina. Työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelun lisäksi, rekisterikilpien luovuttaminen, avustaa huoltotiimiä autojen luovuttamisessa ja vastaa puhelimeen.  Oliko meidän teineillä surkea kesä? Kaverit kiersivät maailmaa, ainakin somen perusteella. Yksi vietti kesän Ranskassa, toinen Italiassa, kolmas Japanissa, neljäs ja viides risteili Alaskassa. Kesän kuvitteellinen kohokohta oli päivä saariston ruuhkassa meidän vanhempien kinastellessa siitä kannattaako yri...

Oodi Julkiselle Opetukselle

Mikä jakaa ihmisiä enemmän kuin näkemys koulusta ja koulutuksesta? Täällä tiikeriäitien ja helikopterivanhempien luvatussa ihmemaassa, on tällainen suomalainen vanhempi, jonka mielestä lapset saa opiskella just mitä lystäävät (ainakin melkein) vähän kummajainen. Ei pelkästään kummajainen toisten vanhempien mielestä, vaan myös lasten ja nuorten silmissä. Outo on sellainen äiti, jonka lapsi voi ihan rauhassa valita valinnaisensa itse, opiskelkoon vaan teatterilavastusta tai keittämisen kemiaa. Kaikkea kannattaa kokeilla! Suomalaisen koulujärjestelmän kasvattina en koskaan oikeastaan edes harkinnut yksityiskoulua meidän lapsukaisille. Päinvastoin, huokaisin helpotuksesta kun kaksi kolmesta pääsi jopa kunnalliseen, ilmaiseen eskariin ja vain yhden eskarista jouduttiin maksamaan. Samoihin aikoihin opin myös ettei yksityiskouluilla ole täällä velvollisuutta järjestää erityisopetusta ja siksi moni yksityiskoulu viisaasti valitsee oppilaikseen ne joilla ei ole erityisen tuen tarvetta. Erikseen...

toisenlainen äitienpäivä

Tämä teksti piti kirjoittaa ja julkaista jo miltei viikko sitten – äitienpäivänä. Piti kirjoittaa äitiydestä, elämästä meidän perheessä ja siitä miten ihani mun lapset on, mutta kuten usein käy, elämä heitti kapuloita rattaisiin ja teksti jäi kirjoittamatta. Moni muukin asia jäi tekemättä, moneksi päiväksi. Tästä ei kuitenkaan tule kirjoitus koronasta. Särky alkoi jo perjantaina, ajattelin hammassäryksi ja kiroilin. Kiroilin koska hammaslääkärit on kiinni eikä ne nyt muutenkaan ole ihan mun parhaita kavereita. Kiroilin koska hammassärky tarkoittaa juurihoitoa ja tässä maassa juurihoito ja sen päälle laitettava kruunu maksaa helposti tuhansia taaloja, jopa vakuutuksen kanssa. Otin kipulääkkeen ja toivoin että tilanne poistuisi itsestään. Arvannette... ei se poistunut. Siinä vaiheessa kun mukaan tuli päänsärynpoikanen ja tunsin miten mulla on kuvitteellinen otsatukka otsalla, ja takaraivo tuntui siltä että joku olisi tukistanut lujasti, ja silmäkin tuntui kummalliselta kerroin asiast...