Siirry pääsisältöön

koronapäiväkirja - päivä 41.


Rakas päiväkirja, elämästä on tullut aika kummallista ja tuntuu uskomattomalta että siitä iltapäivästä kun seistiin Tättiksen kanssa lastensairaalan parkkiksella ja selitin että vastapäisessä talossa on Yhdysvaltain ensimmäinen koronapotilas on jo 41 päivää. Maailma on muuttunut paljon sen jälkeen, maanantaina, kuvernöörin tiedotustilaisuudessa minulta vietiin käytännössä elinkeino ja meidän perheestä tulee toistaiseksi taas yhden aikuisen toimeentulon varassa elävä. Eihän ne suoraan sano ettei töitä saa tehdä, mutta asuntoja ei voi näyttää ja asiakkaitakin saa tavata vain puhelimitse ja virtuaalisesti. Aktiivinen markkinointi tuntuu tällä hetkellä kornilta ja omassa ajattelussa  osoittaisi lähinnä räikeää tilannetajun puutetta.

Laatuaikaa lapsen kanssa...


Tilanteet muuttuvat niin nopeasti että se mikä pari viikkoa sitten tuntui hyvältä vaikuttaa tänään jo täysin naivilta, suorastaan utopistiselta. Mitä ihmettä oikein ajateltiin kun kierrettiin asiakkaiden kanssa kokonainen päivä yhdessä tai juotiin ne oluet siellä panimossa kierroksen jälkeen. Jääkaapin oveen on ilmestynyt lista parasta ennen päiväyksistä ja huomaan sanovani lapselle ettei kurkkua saa syöttää koiralle kun uutta tulee vasta lauantaina ruokatoimituksen yhteydessä.

Kotikoulussa istutettiin basilikaa.


Tunnelmat vaihtelevat päivästä toiseen ja on hetkiä kun elämä tuntuu ihan tavalliselta sunnuntailta, seesteiseltä ja kauniilta. Sitten on niitä päiviä, jotka jatkuvat ikuisuuksia ja iltapäivä on tavoittamattoman kaukana. On öitä joina herään pöllön huutoon ja jään miettimään tulevaisuutta ajatusten pyöriessä ikuista kehää. Aamun valjetessa elämä on onneksi taas vähän vähemmän pelottavaa.

Terapiaa...


Rutiinit auttavat eteenpäin, mutta ei niistäkään turhan orjallisesti kannata pitää kiinni. Olen siitä onnekkaassa asemassa että omaa kasvattajuutta on tukemassa kolme lasten- ja nuorten psykologia, lasten ihanat terapeutit. Olin oikeassa kun viikko sitten mietin keskiviikkoaamun odotushuoneessa että saatta mennä tovi jos toinenkin ennen kuin istun siellä taas... viikossa lasten terapiat ovat siirtyneet yksitellen videopuheluiksi. Pienten lasten kanssa minuuttiaikataulusta saattaa olla apuakin, kunhan se ei itsessään aiheuta stressiä mutta näitten isompien kanssa joustavuudella saa aikaan enemmän paljon vähemmällä riitelyllä. Jokaisena päivänä tehdään kuitenkin vähän kouluhommia, harjoitellaan ne tanssit ja karatet, pestään hampaat ja ulkoillaan. Sillä pääsee jo aika pitkälle. Lasten terapeuttien kehoituksesta jokainen saa myös omaa aikaa aikuisen kanssa, asia mistä helposti luisutaan pois kolmilapsisessa perheessä jossa lapset ovat pienellä ikäerolla, pärjäähän ne keskenäänkin. Tänään Kentsu opetti mulle miten Robloxia pelataan - en ole viikkoihin nauranut niin paljon, eilen me tehtiin Tättiksen kanssa kahdestaan palapeliä ja viikonloppuna kävin Ollipollin kanssa pitkällä metsäretkellä.



Olen vaikuttunut siitä miten hyvin lapset ovat asettuneet tähän eristyksen aikaan ensimmäisten viikkojen takeltelujen jälkeen. Riitely on vähentynyt ja kaikki, jotenkin sanattomasta sopimuksesta yrittävät antaa tilaa, ymmärtää ja tukea sen iänikuisen kinaamisen sijaan. Jokaiselle on myös järjestetty se ihan oma tila, se missä saa olla rauhassa silloin kun ei jaksa ketään muuta.

Jos jotakin saisin toivoa – en saa, mutta jos saisin – toivoisin että olisi olemassa päivämäärä, sellainen jonka jälkeen tämä olisi ohitse. Kyllä minä jaksan kuukausiakin, mutta jaksaisin paremmin jos tietäisin että marraskuun 23. kaikki on taas tavallisempaa, edes vähän. Sitä en jaksa uskoa että tämä kolmikko palaisi kouluun huhtikuun lopussa, mutta onhan niitä ihmeitä kai tapahtunut ennenkin.

Kotikoulussa kirjoitettiin esseitä Ruth Bader Ginsburgin elämästä. 


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena....

tylsä kesä?

Tänään on high schooliin tutustuminen, tiistaina alkaa koulu, siis poikien koulu. Tättiksen opinnot alkavat vasta syyskuun lopulla, sitä ennen on viisaudenhammasleikkaus ja paljon muuta, mutta mihin ihmeeseen tämä kesä oikein katosi?  Tuntuu ettei me tehty tänä kesänä yhtään mitään. Eihän se tietenkään ole totta, mutta ei me kyllä minnekään matkustettu kun ei meillä aikuisilla ollut mitään mahdollisuuksia pitää lomaa ja olihan Tättiskin töissä. Tättis kun aloitti heinäkuussa työt autoliikkeen vastaanotossa viikonloppu assistenttina. Työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelun lisäksi, rekisterikilpien luovuttaminen, avustaa huoltotiimiä autojen luovuttamisessa ja vastaa puhelimeen.  Oliko meidän teineillä surkea kesä? Kaverit kiersivät maailmaa, ainakin somen perusteella. Yksi vietti kesän Ranskassa, toinen Italiassa, kolmas Japanissa, neljäs ja viides risteili Alaskassa. Kesän kuvitteellinen kohokohta oli päivä saariston ruuhkassa meidän vanhempien kinastellessa siitä kannattaako yri...

koekaniini - mukana tutkimustyössä

Puhelimen näytöllä vilkkuu liiankin tuttu puhelinnumero ”Yläkoulu – terveydenhoitaja”, on maanantai ja kello tuskin kymmentä. Tiedän jo ennen vastaamista, että mentävä on, hakemaan poika kotiin. Laitan palaverista äänet pois ja vastaan: ”Hei Alina, onko taas aika?” – Joo, ottanut lääkkeet 45 minuuttia sitten eikä olo helpota. Varttia myöhemmin harmaankalpea teini marssii huoneeseensa, sulkee verhot ja käy nukkumaan herätäkseen tunteja myöhemmin. Minä palaan mun palaveriin. Huonolla tuurilla sama kuvio toistuu myös tiistaina. Eletään helmikuun alkupäiviä ja vastaavanlaisia koulupoissaoloja on jo ehtinyt kertymään seitsemän, tammikuusta. Päänsärkypäiviä yhteensä reilu kymmenen. Laitan viestiä päänsärkypolille ja saan ajan seuraavalle viikolle.  Päänsärkypolin neurologi on ihan mieletön tyyppi. No, meidän lastensairaala nyt muutenkin on aika ihana, mutta jotenkin se miten nää kohtaa teinin ihmisenä, ei sairautena. Kyselee tietokonepelit ja elokuvat, myöntää avoimesti, että vaikka se e...