Siirry pääsisältöön

kärsivällisyyttä



Kärsivällisyyttä. Roppakaupalla kärsivällisyyttä. Sitä ovat menneet kuukaudet ja etenkin kaksi viimeistä viikkoa opettaneet. Se on haastava koulu kärsimättömälle, sille tyypille joka uskoo vakaasti siihen että kaikkeen pystyy jos vaan tahtoo ja sellaisia esteitä ei ole joita ei voi ylittää – heti. Siis mitvit... Tiistainen lääkäri, se rakas omalääkäri, oli vähintään yhtä armoton kuin osavaltion kuvernööri ja vastaus jokaiseen kysymykseen, toiveeseen ja haaveeseen oli aika. Lisää aikaa vaikka kuinka haluaisin että kaikki olis jo ohi. Näön korjaantuminen voi viedä muutaman kuukauden – no, kiva. Kivut kai lähtevät aikanaan, koska? Sitä ei kukaan tiedä. Ihottuma on onneksi paranemaan päin. Kärsivällisyyttä.

 

Kärsivällisyyttä ovat opettaneet myös nämä 76 päivää lasten kanssa kotosalla. 76 päivää pysähtyneisyyden aikaa. 76 päivää kun olen halannut turhautunutta lasta, luvannut että kyllä me vielä joskus mennään kauppaan-kouluun-ystäville-ravintolaan-kahvilaan-lomalle. Ihan varmasti mennään. Hetken aikaa osa näistä oli jo lähellä, mutta tilastot veivät ne taas vähän kauemmas ja jokainen joka lähtee vaikka ei saisi, kulkee ilman maskia ja tapaa kavereitaan altistaa paitsi itsensä, niin myös lähimmäisensä ja samalla puskee meidän unelmat vielä vähän kauemmas. Poikien syntymäpäivä on kahden viikon päästä. Juhlat ovat kotona. Ei kavereita, ei juhlia. Kärsivällisyyttä.

 

Kärsivällisyyttä.

 

Kärsivällisyyttä.

 

Kärsivällisyyttä.

 

Yksi kerrallaan kahvilaan...

Kärsivällisyyttä myös Freddelle, tai ehkä suojeluspyhimys. Ensin sen polkupyörän kumi räjähti – siis oikeesti räjähti, savua ja kaikkea – kun ne oli jannujen kanssa pyöräilemässä. Seuraavaksi sitä pisti ampiainen huuleen pyöräretkellä, uusi retki ja käytössä mun pyörä. Eilen – kolmas kerta toden sanoo – se sulki roskista ja kissanruokkapurkki halkaisi sen peukalon kynnen ja sormenpään.

 

Tättis loukkasi polvensa tanssitunnilla ja tanssii nyt kipulääkkein ja teipatulla polvella - kuusi tuntia viikossa. Kilpaurheilusta unelmoivan nuoren tie on kivulias ja vaatii kipulääkkeen, jääpakkauksen ja urheiluteipin lisäksi kärsivällisyyttä.  Ne jotka haluaa kilparyhmään eivät hoida vammojaan levolla. Haudassa ehtii sitten levätä, nyt tanssitaan - kipulääkkein. Pitäkää sille peukkuja että tämä palkitaan ja se on ensikaudella kilpatiimissä. 

 

Haaveilen päivästä ilman kipua, siitä että pääsen ruokakauppaan ihan itse sen sijaan että James-Ruben-Sandra-Laura-Mike-Sabah-Kevin-Aline-Gina-Shaun-Fabiana-Michael-Valeria-Chelsea-Nick päättää minkälaista guacamolea haluan kun se tilattu oli loppu. Haluaisin myös elää pyyhkimättä jokaista ovelle ilmestyvää lähetystä alkoholipyyhkeillä.

 

Kärsivällisyyttä on opettanut myös asiakaspalveluun soittaminen. Siinä missä ennen kymmenen minuuttia oli pitkä aika, tai enhän mä mihinkään soittanut vaan chattasin tai laitoin meiliä. Nyt on pakko soittaa koska chatit on suljettu ja meilin kohdalla lukee että saattaa mennä muutama viikko vastauksen saamiseen. Soitan siis, ja odotan tunnin jos toisenkin. Puhelin on pöydällä ja kun joku lopulta vastaa olen ärtyneen sijaan kiitollinen. Kiitollinen vaikka poikien synttärilahja tullee vasta kesäkuun loppupuolella. Ei haittaa, kärsivällisyyttä.

 

Ei taidekuva vaan teeveekuva.

Tänä keväänä ollaan opeteltu kärsivällisyyttä. Koko maailma on opetellut kärsivällisyyttä. Me päästään kakkosvaiheeseen sitten kun tartuntoja on alle 10/100.000 asukasta 14 päivän aikana. Sen piti olla kesäkuun ensimmäisenä. Tänään tartuntaluku on noin kolminkertainen. Kesäkuun ensimmäinen valuu maahan sormien lävitse – kärsivällisyyttä. Meidän piirikunnassa on 0,003 tartuntaa/asukas. Saman verran kuin pääkaupunkiseudulla. Helsingissä lapset ovat palanneet kouluun ja monet aikuiset työpaikoille. Täältä katsottuna se tuntuu lähinnä kauhusatiirilta. Meillä se seuraava askel – sitten joskus – on saada tavata  ULKONA 5 oman talouden ulkopuolista ihmistä viikossa. Se että mennään kouluun tai työpaikoille on jossakin kaukaisuudessa, ehkä ensi vuonna tai sitä seuraavana. Kun päästään siihen seuraavaan vaiheeseen saan työn puolesta tavata kaksi ihmistä yhden sijaan. Kärsivällisyyttä.

 

Kärsivällisyyttä. Se myös palkitaan. Asiakkaat ovat pitäneet meidän suosikkipanimon pystyssä lahjoituksin ja ostamalla olutta. Maaliskuussa panimon pojat sanoivat pystyvänsä jatkamaan ehkä viikon tai kaksi. Eletään toukokuun kolmatta viikkoa ja me haettiin tänään olutta. Näitä selviytymistarinoita on paljon. Pieniä yrityksiä jotka ovat sinnitelleet kaiken tämän läpi, asiakkaiden tuella ja rakkaudella.

 

Kuva maaliskuulta.

Laitan silmään silmätipat ja vedän päälle merirosvosuojan. Kippaan suuhun päivän kolmannen lääkeläjän ja suihkutan päänahkaan puudutusaineen. Kärsivällisyyttä. Juuri nyt opetellaan kärsivällisyyttä. Kärsivällisyyttä tuntuu olevan eniten korkeasti koulutetuilla, joilla on kyky katsoa kokonaisuutta ja toisaalta myös mahdollisuus työskennellä etänä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena....

tylsä kesä?

Tänään on high schooliin tutustuminen, tiistaina alkaa koulu, siis poikien koulu. Tättiksen opinnot alkavat vasta syyskuun lopulla, sitä ennen on viisaudenhammasleikkaus ja paljon muuta, mutta mihin ihmeeseen tämä kesä oikein katosi?  Tuntuu ettei me tehty tänä kesänä yhtään mitään. Eihän se tietenkään ole totta, mutta ei me kyllä minnekään matkustettu kun ei meillä aikuisilla ollut mitään mahdollisuuksia pitää lomaa ja olihan Tättiskin töissä. Tättis kun aloitti heinäkuussa työt autoliikkeen vastaanotossa viikonloppu assistenttina. Työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelun lisäksi, rekisterikilpien luovuttaminen, avustaa huoltotiimiä autojen luovuttamisessa ja vastaa puhelimeen.  Oliko meidän teineillä surkea kesä? Kaverit kiersivät maailmaa, ainakin somen perusteella. Yksi vietti kesän Ranskassa, toinen Italiassa, kolmas Japanissa, neljäs ja viides risteili Alaskassa. Kesän kuvitteellinen kohokohta oli päivä saariston ruuhkassa meidän vanhempien kinastellessa siitä kannattaako yri...

koekaniini - mukana tutkimustyössä

Puhelimen näytöllä vilkkuu liiankin tuttu puhelinnumero ”Yläkoulu – terveydenhoitaja”, on maanantai ja kello tuskin kymmentä. Tiedän jo ennen vastaamista, että mentävä on, hakemaan poika kotiin. Laitan palaverista äänet pois ja vastaan: ”Hei Alina, onko taas aika?” – Joo, ottanut lääkkeet 45 minuuttia sitten eikä olo helpota. Varttia myöhemmin harmaankalpea teini marssii huoneeseensa, sulkee verhot ja käy nukkumaan herätäkseen tunteja myöhemmin. Minä palaan mun palaveriin. Huonolla tuurilla sama kuvio toistuu myös tiistaina. Eletään helmikuun alkupäiviä ja vastaavanlaisia koulupoissaoloja on jo ehtinyt kertymään seitsemän, tammikuusta. Päänsärkypäiviä yhteensä reilu kymmenen. Laitan viestiä päänsärkypolille ja saan ajan seuraavalle viikolle.  Päänsärkypolin neurologi on ihan mieletön tyyppi. No, meidän lastensairaala nyt muutenkin on aika ihana, mutta jotenkin se miten nää kohtaa teinin ihmisenä, ei sairautena. Kyselee tietokonepelit ja elokuvat, myöntää avoimesti, että vaikka se e...