Siirry pääsisältöön

7 päivää

 


Maanantai

Kalenterissa:

10.00 Videopalaveri - AEM

19.05 Tanssistudiolla - Tättiksen Jazz

 

Ihailen aamusta tyhjää kalenteria ja päätän ottaa sellaisen semivapaan, sellaisen että käyn läpi viikonlopun juttuja ja teen vain pakollisen, sen sijaan että tekisin jotakin produktiivista. Tunnin verran käytän kuitenkin opintoihin. Me juhlistetaan niin naistenpäivää kuin sitä kokonaista kouluvuotta etänä. Tättis palaa tanssistudiolle ekaa kertaa sitten lokakuun ja on ymmärrettävästi innoissaan. Tiedän jo maanantaina että tiistaina ei oo kovin rentoo.




 

Tiistai

Kalenterissa:

06.00 Videopalaveri - Puhujana yrittäjävalmentaja ja kirjailija Zvi Band

09.00 Videopalaveri - Rento aamukahvi tapaaminen muutaman välittäjän ja myyntijohtajan kanssa.

09.30 Videopalaveri - Oman osavaltion myyntipalaveri

12.00 Videopalaveri - Yrityksen vuosisuunnitelma

Samaan aikaan toisaalla 12.30 Videopalaveri - Kentsun puheterapia

16.00 Asiakastapaaminen

18.00 Videopalaveri - Tättiksen HipHop

20.05 Tanssistudiolla - Tättiksen Baletti

 

Kiroilen itsekseni tyhjentäessäni tiskaria ja latoessani sinne likaisia astioita puoli kuudelta aamulla ja tiedän jo tässä vaiheessa päivän vaativan aivan ylettömästi meditatiivista lähestymistapaa jotta en aamukahdeksalta katkoisi jo päitä perheenjäseniltä. Aamuvarhainen palaveri palauttaa harmonian takaisin maailmaan ja taidan jopa paistaa vohveleita aamiaiseksi.

 

Myyntipalaverin jälkeen hyperventiloin varttitunnin kun käyn osavaltion lisenssiviraston sivuilla ajatuksena tallentaa pdf versio lisenssistä talteen uuden johtajan lisenssin hakemista varten ja huomaan ettei mun lisenssi ole aktiivinen. Tiedän ihan tarkkaan mistä on kysymys ja soitan meidän yliassari Derinille, ilman lisenssiä toimiminen on rikos, joten asia eskaloidaan ja selvitetään siinä vartissa samalla kun mietin meditoinko vai kaivanko suosiolla purkin diapameja jostakin kaapinpohjalta. Loppu hyvin ja kriisi ohitse. En ehtinyt meditoida sen enempää kuin turvautua naista vahvempaankaan.

 

En voi olla hymyilemättä kun vuosisuunnitelmaa tehdessä valmentaja kehoittaa meditoimaan avointen asioitten kohdalla. Mä niin rakastan tätä meidän hippifirmaa ja lähestymistapaa melkein kaikkeen. Edellinen työnantaja kuin oli sellaista tyylihuonekaluja ja paksuja silkkiverhoja tihkuvaa vanhaa prestiisiä jossa siteerattiin lakipykäliä filosofien sijaan, ja kaikki ne jakkupukutyypit katsoi vähän kummissaan vaaleanpunatukkaista tennareissa kulkijaa. Vuosisuunnitelmaa tehdessä mietin jossakin sivulauseessa että Kentsun puheterapeutti varmaan miettii että lapsiraukka on aivan heitteillä kun äiti ja isä on aina vaan palaverissa.




 

Keskiviikko

Kalenterissa:

14.00 Videopalaveri - Tättiksen terapia

15.00 Videopalaveri - jannujen psykiatrian erikoislääkäri

16.00 Videopalaveri - toimiston keskiviikko Happy Hour

Samaan aikaan toisaalla Fredde Seattlessa asiakastapaamisessa

17.00 Eläinlääkäri

Samaan aikaan toisaalla Tättis avustaa jannut tanssitunnille Zoomiin.

18.00 Videopalaveri - alakoulun kouluun palaavien lasten vanhempainilta

 

Aamu menee mukavasti. Hoidan juoksevia asioita, käyn Fredden kanssa silleen isosti ruokakaupassa. Hoidan markkinointia, teen yhden lopputentin, suunnittelen asiakkaiden ostoja ja myyntejä, soitan puheluita ja lähetän muutaman postikortin.

 

Iltapäivällä alkaa kujanjuoksu. Ensin yhden lapsen lääkäri, sitten toisen - luojan kiitos vidopuhelulla. Sitten hetkeksi vaihtamaan kuulumisia kollegoitten kanssa ja hypäten kesken pois palaverista lastaan koiran autoon ja huomaan puolivälissä matkalla eläinlääkäriin unohtaneeni kutimen kotiin. Mietin miten Freddellä sujuu asiakkaiden kanssa, onko talo mieluisa? Maanittelen vastahakoisen koiran eläinlääkärin ovesta sisään ja jään vilkuttamaan oven taakse, täällä kun eläinlääkäriin pääsee edelleen vain eläin ilman omistajaa - koska korona. Odotan autossa puhelua eläinlääkäriltä ja seuraan kelloa. Eläinlääkäri soittaa, kertoo että poskihammas on halki, pitää lähettää hammaslääkäriin juurihoitoon ja kruunun laittoon. En ole koskaan kuullutkaan että koirillekin tehdään juurihoitoja ja kruunuja. Eläinlääkäri selvittää että nuorella koiralla tämä on suositus silloin kun kyseessä on tärkeä hammas. Olen taas kerran kiitollinen hyvästä vakuutuksesta. Eläinlääkäri pyytää lupaa tehdä muutaman muun testin, myönnyn - koska vakuutus ja hyvä syy - katson samalla kelloa ja huokaan. Jos en nopeasti keksi miten voin tehdä atomisiirtymän eläinlääkäristä meille kotiin, olen auttamattomasti myöhässä poikien vanhempainillasta, matkaa kun on 12km, saman verran kuin Helsingin keskustasta Isoon Omenaan.

 

Vanhempainillassa puhutaan maaliskuun lopun kouluunpaluusta. Me tehtiin tässä vähän takinkäännös ja jannut palaa kouluun kahtena aamuna viikossa, sen enempää ei ole tarjolla. Koulua käydään 3,5 tuntia, maskien kanssa, parin metrin välein. Mua vähän huimasi että tän lähiopetuksen kääntöpuoli on se että sen 7 tunnin ulkopuolella ne on käytännössä omillaan ja sen lisäksi opettajan ohjaamaa etäopetusta viikossa noin tunti. Ei tämä mitenkään voi olla parempi kuin tämänhetkinen tilanne.




 

Torstai

Kalenterissa:

6.00 Videopalaveri - puhujana kolleega Denveristä

9.00 Videopalaveri - aamukahvit

10.00 Videopalaveri - vanhempainyhdistyksen johtokunnan kokous

12.00 Videopalaveri - Kentsun puheterapia

14.00 Videopalaveri - vakuutusagentin kanssa

18.00 Videopalaveri - alakoulun monikulttuurisuusilta

20.05 Tanssistudiolla - Tättiksen HipHop

 

Koska mulla on johtokunnan Powerpoint edelleen kesken ja kokous on mun vastuulla jätän aamukahvit väliin, näytän naamaani joskus myöhemmin. Varaan ajan koiran hammaslääkärin maaliskuun lopulle. Johtokunnan kokouksessa käydään läpi juoksevia asioita, varainkeruuta, avustuksia sitä tarvitseville perheille, koulun hydroponisen kasvihuoneen rahoitusta, rehtorin koulukuulumisia ja tulevan kouluvuoden johtokuntaa. Lähteminen tuntuu haikealta mutta on aika ja seuraavakin rooli on mielenkiintoinen ja tärkeä.

 

Tuntuu että istun koko loppupäivän koneella käyden läpi uusia myyntiin tulleita kohteita asiakkaille. Viikkojen - ei oo mitään - jälkeen tämä tuntuu virkistävältä. Sovin näyttöjä sinne ja tänne, lähetän kohteiden myyntidokumentteja eteenpäin ja keskustelen asiakkaiden kanssa kohteista.

 

Iltapäivällä kuvernööri ilmoittaa että kaikkien koulujen on tarjottava lähiopetusta huhtikuun puoliväliin mennessä. Mietin että kukakohan tämänkin lystin maksaa kun ryhmässä saa olla korkeintaan 15 oppilasta ja etäisyydet on pidettävä. Opettajajohtoista opetusta täytyy kaikesta opetuksesta olla vähintään kolmannes. Mistä löytyy rahat opettajien palkkaamiseen ja tilat opetukseen? Yhdessä rakennuksessa kun saattaa helposti olla liki 3.000 oppilasta. Mietin että huolimatta lähiopetuksen väistämättömästä tärkeydestä ei monilla vanhemmilla liene käsitystä niistä haasteista joita tämä määräys kouluille aiheuttaa.


On ovia ja sitten on ovia. 


 

Perjantai

Kalenterissa:

10.00 Asiakastapaaminen

12.00 Perjantaikahvit

16.00 Kauan odotettu tapaaminen ystävien kanssa panimossa

 

Lapsilla ei ole koulua. Ei mulla muuta. No, perjantaikahvit aina virkistää ja ystävien tapaaminen, se oli aivan maailman parasta!


Panimossa mukana.


 

Lauantai

Kalenterissa:

10.00 Asiakastapaaminen - matkaa 150km suuntaansa

 

Me käydään asiakkaiden kanssa katsomassa niiden tulevaa kakkoskotia, ihanaa taloa vuoristossa rikkaiden leikkipaikalla. Talosta tulee aivan mieletön, olen niin innoissani tämän perheen puolesta.




 

Sunnuntai

Kalenterissa:

12.00 Asiakastapaaminen

 

Kesäaika alkaa ja päivä lipuu ohitse tuplanopeudella huolimatta siitä että aloitin päiväni varhain.

 

Käydään katsomassa useampi kohde, puhutaan markkinasta, kierretään muutama naapurusto ihan vaan kurkkimassa ja pysähdytään pubissa juttelemassa. Tällaiset työpäivät on kivoja.

 

Iltapäivällä katson lasten kanssa elokuvan ja saatan nukahtaa hetkeksi sohvalle.

 

Illalla katson tulevan viikon kalenteria, aika aloittaa taas alusta. 


Piin likiarvo 3.1415926, tai Pi Day 3/14 oli sunnuntaina. 


Kommentit

  1. Voi hyvät hyssykät! Mull oli tänään kolme palaveria, josta yksi oli intensiivinen oppitunti oppilaani kanssa, toinen enimmäkseen kaverin kanssa rupattelu ja kolmas - ankea keskustelu asioista, joissa olin kaikkien kanssa eri mieltä, ja kaikki olivat eri mieltä keskenään. Kaaduin sänkyyn puolikuolleena ja nukuin kolme varttia, että pystyn hoitamaan päivän loppuun. Olen kyl introvertin introvertti 😁. Enkä vieläkään palautunut kunnolla: ahdistuin tekstistäsi niin paljon, että pitää jatkaa lukemista huomenna 🤣 Miten sä kestät tuollaisia aikatauluja päivästä toiseen?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

lauran viinikiireet

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta josta en itse juuri tule puhuneeksi, en puhu siitä koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muisto on yhä arka, se on arka kuin huonosti parantunut haava ja sen haavan suola on häpeä. Se on se häpeä, jota kannoin mukanani lapsuuteni, nuoruuteni ja nuoren aikuisuuteni. Häpeä jonka kanssa elin ennen kuin opin erottamaan itseni yksilönä perheestäni, sairauden ihmisestä ja kuoliaaksi vaietun hiljaisuuden kulissien takana totuudesta. Minun lapsuuteni oli totta vaikkei kukaan tiennyt mitä suljettujen ovien takana tapahtui. Miksi tänään? Miksi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi ei anna menneiden vaan olla menneitä? Siksi että tänä aamuna höräisin aamukahvini väärään kurkkuun ja sen sumpin mukana ilmeisesti pussillisen herneitä nenään lukiessani Helsingin Sanomien kolumnia jossa Laura Friman kertoo meille että hänellä on alkoholiongelma – Laura on siis alkoholisti.  Aina meille tulee tää viinikiire, sanoo lapseni – Minulla on alkoholiongelma, ja aion tehdä a

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena.  Kaskadi

2.000

On ehkä osuvaa, tai sitten ei, että kahdestuhannes kirjoitus keskittyy suomen kieleen ja vähän suomalaisuuteenkin. Siihen kauniiseen ja rakkaaseen, kieleen jota minun omat lapseni eivät puhu. Kieleen, joka minun lasteni mielestä on lähinnä aika sekava, sillä miten kukaan voi tietää onko kuusi tulessa vai kakussa kuusi siivua. Näiden vuosien aikana olen todennut että on aiheita jotka kiinnostavat lukijaa vuosi toisensa jälkeen. Sellaisia ovat koulujärjestelmä, ihan tavallinen arki ja sitten juuri tämä, kysymys lasten kielitaidosta ja meidän kotikielestä.  Ylläoleva keskustelu käytiin meidän ystävien teinin kanssa. Nämä lapset ovat syntyneet Suomessa, molemmat vanhemmat ovat suomalaisia ja lapset ovat käyneet suomikoulua vuosia. Silti englanti on heilläkin se vahvempi kieli.  Tämä ja monia samankaltaisia keskusteluita käydään niissä perheissä, joissa lapset kasvavat kaksi, tai useampikielisessä kodissa, maassa, jossa valtakieli ei ole suomi. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sitä enemmän