Siirry pääsisältöön

56.267 askelta ja 69 kerrosta




Ollaanhan me asuttu täällä kauan ja onhan sekin kai totta että ennemin tai myöhemmin ne asiat jotka alkuun sai ehkä kohottelemaan kulmiaan alkaa tuntua ihan tavallisilta, niin tavallisilta että kun eteen tulee poikkeus se puolestaan tuntuu oudolta. Kanadassa huomasin yllättäen olevani aika amerikkalainen, niin amerikkalainen että hetkittäin kanadalaisten tavat ja lait saivat kohottelemaan kulmia. Yritin kaivella mielen kiemuroista muistoja Suomesta, siitä että saiko Suomessa lasten kanssa istahtaa baaritiskin korkeisiin tuoleihin, en osaa sanoa... ei kai? Ehkä? No, täällä ei saa ja Kanadassa saa.

Toisaalta me naurettiin loman aikana monet kerrat että kanadalaiset tykkäävät kielto- tai siis varoitustauluista ja jokaisessa puistossa oli lista asioista mitä siellä ei saa tehdä, sellaisissa mittasuhteissa että yllättäen tuntui siltä että nämä amerikkalaiset viranomaiset luottavat enemmän ihmisten maalaisjärkeen kuin kanadalaiset naapurinsa. Yllättävää. Siellä se kuitenkin joen rannassa nökötti sekin kyltti jossa varoitettiin niin viraavasta vedestä, veden kylmyydestä kuin mahdollisista suppailijoistakin. Viereisessä kyltissä varoitettiin pyöräilijöistä pyörätiellä, koirista koirapuistossa ja muutamasta muusta itsestäänselvyydestä. Kieltokylteistä tuli mieleen 70-luvun Suomi ja mummin pihamaan kyltit joissa luki ettei nurmikolla saa kävellä ja että leikkipaikalla pitää leikkiä metelöimättä.

Tämä oli meidän kolmas kerta Whistlerissä, kerran ennen lasten syntymää, kaksi vuotta sitten ja nyt sit uudestaan. Joka kerta yhtä mahtava aktiivilomakohde myös kesällä jossa riittää tekemistä ihan varmasti jokaiselle riippumatta siitä miten liikunnallinen on tai minkä ikäiset lapset. Kanada on meille siitä kätevä lomakohde että sinne pääsee muutamassa tunnissa autolla (346km), siitä ettei lapsille tarvitse passia, vaan syntymätodistus riittää, ja että koiran saa rokotustodistuksella mukaan, ei niin että sitä paperia olis kukaan rajalla edes kysynyt – kumpaankaan suuntaan. Takaisin tullessa rajavirkailija naureskeli lasten vauvakuvia jotka oli olleet vanhentuneissa passeissa ja mun tuliaisostoksia (3 Starbucksin mukia).

Whistler on vielä ihan oma maailmansa, lomakylä kuin suuri ruotsinlaiva jolla ei edes tarvitse vaihtaa valuuttaa. Yhdysvaltain dollari on ihan yhtä kelpaava maksuväline kuin kanadalainen serkkunsa ja kurssikin on tällä hetkellä meille suosiollinen, nimimerkillä Fredde kävi kaupassa, maksoi satasella ja sai 120 CAD:ia takaisin. Kylästä löytyy ravintoloita jokaiseen makuun, tosin oma maku on mennä siitä pääkadulta vähän syrjään ja saada parempaa ruokaa edullisemmin.

Jopa meidän sähköjänikset alkoi hidastumaan kun mittariin kertyi toistakymmentä mailia (17+km) ja parikymmentätuhatta askelta, ei niin että se olis Kentsun ja Tättiksen riitelyä hidastanut, se kun on ollut tämän kesäloman juttu. Onneksi meidän kahden makkarin, kahden kylppärin, kuuden nukkumapaikan, keittiön ja olohuoneen sviitissä oli tilaa vetäytyä omaan rauhaan. Martallakin oli tilaa nukahtaa jonkun kolmesta kainaloon.

Me vaellettiin kahtena päivänä kolmesta, kertaalleen vuokrattiin polupyörät ja ajettiin kahdessa ryhmässä lenkki järven ympäri. Käytiin kahdesti uimassa luonnonvesissä, toinen näistä kerroista oli koirille ja niitten ihmisille tarkoitettu uimaranta ”Arfa Park”. Kivaa oli hyppiä laiturilta Martan kanssa yhtäaikaa järveen. Käytiin me hotellin uima-altaallakin, mutta kuumaan säähän se oli vähän turhan lämmin ja pojille liian syväkin. Ensi kerralla kun ne osaa uida vähän paremmin sekin lienee hauskempaa. Tällä kertaa mä keskityin lähinnä estämään noita kahta hukkumasta ja Tättis hyppeli altaaseen yksikseen.

Kotimatkalla me pysähdyttiin vanhalle kuparikaivokselle. Britannia Mine on aivan huikea museo, Martta nyt ei ollut ihan hirveen innoissaan siitä kaivostunnelissa kulkevasta junasta, mutta perusrauhallisena sen hermostuneisuus välitty lähinnä mulle. Joku multa jo ehti kysyä että miten palveluskoira voi hermostua missään? Vastaus, me ei olla kauheesti harjoiteltu kulkemista vanhoissa pimeissä kaivoksissa.

4 yötä, 56.267 askelta, 45 kilometriä (jalan), 69 kerrosta kiivettynä. Aika hyvin ei vain lapsilta vaan myös meiltä aikuisilta.

Muutamassa päivässä otin toista tuhatta valokuvaa ja eilisen kävin niitä sitten läpi. Jäljelle jäi vajaat sata kuvaa. Tässä osa niistä:

Sea to Sky Highway Vancouverista Whistleriin on huhujen mukaan yksi maailman kauneimmista.


Pakollinen kuva olympiarenkaista.

Tää hissi ei ole heikkohermoisille.

Tättiksellä oli vähän vaikeuksia ritiläpohjaisen ja tuulessa heiluvan riippusillan kanssa.



Välillä oli pakko poiketa reitiltä ja kiivetä vähän korkeammalle.




Viime talvena vuorelle satoi 11 metriä lunta, vähän oli vielä jäljellä kun ajattelee että tättiksellä on pituutta vajaat 150 cm.



Alla tyhjää liki puoli kilometriä.

Uimaan!!!



Sisko auttaa veljeään kastautumaan... kaikella rakkaudella tietysti.




Olympia-aukiolla oli aina kaikenlaista ohjelmaa.

Ilmapallomies on Australiasta ja on asunut Whistlerissä nyt 7 vuotta. Vapaa-ajalla hiihdetään.




Käännyin ottamaan kuvaa pojista ja huomasin että meitä seurataan... Murmelihan se siellä.





Menossa kuparikaivokseen.



Tää ei ollut Martan juttu.



Ei sen hermostuneisuus kuitenkaan tämän kummemmalta päällepäin näyttänyt.




Kultaa huuhtomassa. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena....

tylsä kesä?

Tänään on high schooliin tutustuminen, tiistaina alkaa koulu, siis poikien koulu. Tättiksen opinnot alkavat vasta syyskuun lopulla, sitä ennen on viisaudenhammasleikkaus ja paljon muuta, mutta mihin ihmeeseen tämä kesä oikein katosi?  Tuntuu ettei me tehty tänä kesänä yhtään mitään. Eihän se tietenkään ole totta, mutta ei me kyllä minnekään matkustettu kun ei meillä aikuisilla ollut mitään mahdollisuuksia pitää lomaa ja olihan Tättiskin töissä. Tättis kun aloitti heinäkuussa työt autoliikkeen vastaanotossa viikonloppu assistenttina. Työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelun lisäksi, rekisterikilpien luovuttaminen, avustaa huoltotiimiä autojen luovuttamisessa ja vastaa puhelimeen.  Oliko meidän teineillä surkea kesä? Kaverit kiersivät maailmaa, ainakin somen perusteella. Yksi vietti kesän Ranskassa, toinen Italiassa, kolmas Japanissa, neljäs ja viides risteili Alaskassa. Kesän kuvitteellinen kohokohta oli päivä saariston ruuhkassa meidän vanhempien kinastellessa siitä kannattaako yri...

koekaniini - mukana tutkimustyössä

Puhelimen näytöllä vilkkuu liiankin tuttu puhelinnumero ”Yläkoulu – terveydenhoitaja”, on maanantai ja kello tuskin kymmentä. Tiedän jo ennen vastaamista, että mentävä on, hakemaan poika kotiin. Laitan palaverista äänet pois ja vastaan: ”Hei Alina, onko taas aika?” – Joo, ottanut lääkkeet 45 minuuttia sitten eikä olo helpota. Varttia myöhemmin harmaankalpea teini marssii huoneeseensa, sulkee verhot ja käy nukkumaan herätäkseen tunteja myöhemmin. Minä palaan mun palaveriin. Huonolla tuurilla sama kuvio toistuu myös tiistaina. Eletään helmikuun alkupäiviä ja vastaavanlaisia koulupoissaoloja on jo ehtinyt kertymään seitsemän, tammikuusta. Päänsärkypäiviä yhteensä reilu kymmenen. Laitan viestiä päänsärkypolille ja saan ajan seuraavalle viikolle.  Päänsärkypolin neurologi on ihan mieletön tyyppi. No, meidän lastensairaala nyt muutenkin on aika ihana, mutta jotenkin se miten nää kohtaa teinin ihmisenä, ei sairautena. Kyselee tietokonepelit ja elokuvat, myöntää avoimesti, että vaikka se e...