Siirry pääsisältöön

mitä olet aina halunnut tietää?

 


Mistä haluaisit minun kirjoittavan? Työstä? Lapsista? Elämästä maailmalla, vai jostakin aivan muusta? En ole vuosiin kysynyt, vaan kirjoittanut vaan - milloin mistäkin - mutta jos jollakin teistä lukijoista on mielessä toivepostaus niin nyt olisi sauma sille. 


Perheemme on asunut Yhdysvaltain länsirannikon pohjolassa, Seattlen seudulla vuodesta 2002. Yhdysvaltain kansalaisia meistä tuli syksyllä 2009. Asumme sellaisella tavallisella omakotiataloalueella, tai ehkä se ei ole kovin tavallinen sillä vaikka talot näyttävät samalta kuin kaikkialla muuallakin on postinumeroalueellamme perheen keskiarvotulot lähemmäksi $200k vuodessa, täällä valtaosa talouksista jää ilman lapsiperheen verovähennyksiä ja uutisten tukipaketteja.



 


Meillä on kolme täällä syntynyttä lasta, kaksitoistavuotias tytär ja kymmenvuotiaat kaksospojat. Meidän Tättähäärä on ylä-asteen toisella luokalla ja pojat käyvät alakoulua nyt viimeistä vuottaan, koulu on ollut etänä maaliskuusta alkaen. Tättis tanssii, tanssii silleen puolitosissaan, ei siitä ammattilaista tule mutta kilpatiimissä kuitenkin. Vanhemmuus on meidän perheessä omanlaistaan, niin kuin kai jokaisessa perheessä, mutta meidän perheessä kiinteä osa vanhemmuutta ovat myös lasten diagnoosit ja terapiat. Ei niin että lapsi koskaan olisi yhtä kuin diagnoosinsa mutta diagnoosi on osa lasta ja myös perheen arkea. Jokaisella lapsella on erityisopetussuunnitelma ja mukautetun oppimisen suunnitelma.

 

Toisin kuin moni muun alueen perheistä meidän perheemme ei ole töissä Microsoftilla, Amazonilla tai Googlella. Me olemme kiinteistövälittäjiä ja mieheni Fredde tekee sivussa osa-aikaisesti konsultin töitä digitaalisen markkinoinnin parissa. Meillä ei siis asusta yhtään insinööriä. Asunnon ostaminen ja myyminen on täällä erilaista kuin Suomessa.




 

Sitten on koira - Martta. Martta on viisivuotias labradorinnoutaja ja Tättiksen tukipaketti, siis palveluskoira. Tavallisessa arjessa se on aika tavallinen perhekoira, paitsi vähän paljon keskimääräistä tottelevaisempi, mutta esimerkiksi lentokoneeseen meillä ei ole asiaa ilman Marttaa. Maeve, meidän kissa muutti meille vuosi sitten löytöeläinkodista sellaisena laihana, pelokkaana ruttanana. Se saapui meille Fredden autokauppojen sivutuotteena, mutta se on oma tarinansa se, ja siitä on kasvanut aivan ihana tyyppi.

 

Mistä haluaisit kuulla lisää? Sisustuksesta? Ruoasta? Koulusta? Vai ehkä jostakin henkilökohtaisemmasta? Kysy niin kirjoitan toivepostauksen.




Kommentit

  1. Hei. Kiitos mukavasta blogistani! Kaikki kirjoittamaan aiheet ovat mielenkiintoisia. Minua kiinnostaisi millainen koulutussysteemi siellä on. Milloin oppivelvollisuus loppuu, millaisia jatko-opintomahdollisuuksia siellä on (Suomessa kun käytännössä vaihtoehtoja ovat lukio tai ammattikoulu)? Onko Suomesta joitain asioita ikävä? Onko lapsillanne Suomen kansalaisuus?
    Pipsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta palautteesta! Laitan toiveesi kirjoituslistalle :)

      Poista
  2. Täältäkin kiitos kiinnostavasta, mukaansatempaavasta blogista. Näin ulkomailla asuvana suomalaisena juuri tällaiset tavallista arkea kuvaavat ulkosuomalaisten blogit ovat niitä kiinnostavimpia, joiden pariin tulee palattua uudelleen ja uudelleen. Sinunkin blogiasi on jo tullut luettua useampi vuosi... :-)
    Minä haluaisin kuulla enemmän työelämästänne siellä USA:ssa, niin yrittäjänä kuin työntekijänäkin (muistelisin, että olit ennen kiinteistövälittäjäksi ryhtymistä muualla töissä?). Mitä hyvää ja huonoa, minkälaiset työajat, kuinka helppoa on yhdistää työ ja perhe-elämä, miten löydätte balanssin työn ja vapaa-ajan välillä jne.

    Niin ja onko teillä joitakin suomalaisia tapoja ja perinteitä, mitä yhä noudatatte? Suomalaisia asioita, mistä ette hevillä luovu?

    Terkuin, Maiju Belgiasta

    VastaaPoista
  3. Hei Muusa, kiitos kivasta blogistasi, minäkin olen lukenut blogiasi jo monta vuotta. Olen itsekin ulkosuomalainen, asuin Kanadassa ensin ja nyt Lontoon lähellä Englannissa.

    Minua kiinnostaa kaikki ihan tavalliset kirjoitukset arjesta ja elämästänne. Meillä on 12-vuotiaat kaksoset ja koira, elämme aika normaalia elämää täällä Lontoon ulkopuolella "maaseudulla".

    Kiitos blogistasi! Tessa

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena....

tylsä kesä?

Tänään on high schooliin tutustuminen, tiistaina alkaa koulu, siis poikien koulu. Tättiksen opinnot alkavat vasta syyskuun lopulla, sitä ennen on viisaudenhammasleikkaus ja paljon muuta, mutta mihin ihmeeseen tämä kesä oikein katosi?  Tuntuu ettei me tehty tänä kesänä yhtään mitään. Eihän se tietenkään ole totta, mutta ei me kyllä minnekään matkustettu kun ei meillä aikuisilla ollut mitään mahdollisuuksia pitää lomaa ja olihan Tättiskin töissä. Tättis kun aloitti heinäkuussa työt autoliikkeen vastaanotossa viikonloppu assistenttina. Työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelun lisäksi, rekisterikilpien luovuttaminen, avustaa huoltotiimiä autojen luovuttamisessa ja vastaa puhelimeen.  Oliko meidän teineillä surkea kesä? Kaverit kiersivät maailmaa, ainakin somen perusteella. Yksi vietti kesän Ranskassa, toinen Italiassa, kolmas Japanissa, neljäs ja viides risteili Alaskassa. Kesän kuvitteellinen kohokohta oli päivä saariston ruuhkassa meidän vanhempien kinastellessa siitä kannattaako yri...

koekaniini - mukana tutkimustyössä

Puhelimen näytöllä vilkkuu liiankin tuttu puhelinnumero ”Yläkoulu – terveydenhoitaja”, on maanantai ja kello tuskin kymmentä. Tiedän jo ennen vastaamista, että mentävä on, hakemaan poika kotiin. Laitan palaverista äänet pois ja vastaan: ”Hei Alina, onko taas aika?” – Joo, ottanut lääkkeet 45 minuuttia sitten eikä olo helpota. Varttia myöhemmin harmaankalpea teini marssii huoneeseensa, sulkee verhot ja käy nukkumaan herätäkseen tunteja myöhemmin. Minä palaan mun palaveriin. Huonolla tuurilla sama kuvio toistuu myös tiistaina. Eletään helmikuun alkupäiviä ja vastaavanlaisia koulupoissaoloja on jo ehtinyt kertymään seitsemän, tammikuusta. Päänsärkypäiviä yhteensä reilu kymmenen. Laitan viestiä päänsärkypolille ja saan ajan seuraavalle viikolle.  Päänsärkypolin neurologi on ihan mieletön tyyppi. No, meidän lastensairaala nyt muutenkin on aika ihana, mutta jotenkin se miten nää kohtaa teinin ihmisenä, ei sairautena. Kyselee tietokonepelit ja elokuvat, myöntää avoimesti, että vaikka se e...