reilut 365 päivää elämää


Vuodessa ehtii paljon. Vanhojen kuvien katsomisessa on nostalgia, rakastan – ihan oikeesti joo rakastan – sitä naamiksen systeemiä joka tarjoilee vanhoja valokuvia ja päivityksiä katsottavaksi. Minkälaista meillä oli silloin joskus, silloin kun meillä vielä oli kolme vaippapeppua ja syötin sadetakissa poikia keittiön lattialla. Ai miksi sadetakissa? No koska jannut pärisytteli menemään ja sadetakki oli ainoa järjellinen suojavaruste.

Mutta vuodessa, yhdessä vuodessa. Yhdessä vuodessa ehtii paljon. Martta täyttää vuoden ja kerään albumiin kuvia ensimmäisen vuoden varrelta. Tarina alkaa siitä kun me käytiin tutustumassa Martan vanhempiin, viikkoa ennen Martan syntymää. Se polveilee ensimmäisistä pentukuvista meidän visiittiin Martan ensimmäisessä kodissa, siitä päivästä kun me viimeinkin saatiin neito kotiin ja matkasta sen jälkeen. Yhteen vuoteen on mahtunut vain yksi onnettomuus ja valtavasti hyviä hetkiä. Vuodessa Martasta on tullut kiinteä osa perhettä, Martta määrittelee jopa Fredden auto-ostoksia, neiti kun ei tykkää matkustaa lavalla yhtään sen enempää kuin M istua jannujen kanssa samalla rivillä.

Martalla on ollut leikkideittejä. Se on matkustanut rannalle ja viinitiloille. Martta on käynyt meidän kanssa ostoksilla, oppinut poimimaan marjat suoraan pensaasta, uimaan ja nauttimaan aamuisista metsälenkeistä. Jokainen arkiaamu herätyskello soi 5:30, vedän jalkaan lenkkarit ja me lähdetään kahdestaan metsään. Tänään vastaan tuli peura, taannoin härkäsammakko. Toisinaan näen huuhkajan tai palokärjen, joskus kojootin tai ilveksen. Martta kulkee mun kanssa aina ilman hihnaa, naapurit tietää että se nyt on meidän Martta ja se istuu alas kun kävelee vastaan. Marttaa pelkää vain se yksi naapurin setä.


Martta nyt vaan on – paras kaikista Martoista. Tässä kuvia Martan ensimmäisestä vuodesta. 

Heinäkuu 2015 


Martan äiti Noche


Ekat kuvat Martasta viikon vanhana


kaksi viikkoa

 Elokuu 2015


kolme viikkoaSyyskuu 2015

Lokakuu 2015 tuli vähän nuohottua...
Marraskuu 2015
HarvahammasJoulukuu 2015
Tammikuu 2016 
Lelukaupassa

HuonekaluliikkeessäHelmikuu 2016

Maaliskuu 2016


Huhtikuu 2016

Ekaa kertaa rannalla...


Nauru


Toukokuu 2016
Hotellissa

Add captionKesäkuu 2016


Heinäkuu 2016
Loppulasku oli $1200 ilman vakuutusta, omavastuu $300
Marjanpoimija Salalin marjat on Martan herkkua

Aamulenkillä

Martan lempipaikka

Sankaritar

Kommentit

  1. Oi miten ihana Martta ja mainiot kuvat! Miten voi vuosi mennä nopsaan...Paljon onnea!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti