Vähän yli viisi ja viisi

Mitkä viisi asiaa mun keittiössä on välttämättömiä? Entä mitkä viisi haluaisin, mutten vielä ole saavuttanut? Valeäiti heitti ilmaan kysymyksen ja mä jäin pohtimaan miten siihen vastaisin.

Ihan heti oli selvää ettei viisi riitä yhtään mihinkään, ja itsenäisesti laajensin haasteen reiluun viiteen välttämättömimpään keittiövälineeseen ja viiteen ruoka-aineeseen jotka on kulmakiviä meidän kodissa. En kaivanut kaapeista etanapannuja, pastakonetta ja lihamyllyä, vaan keskityin ihan oikeesti niihin asioihin joita meillä käytetään miltei päivittäin. Kahvin voi keittää ilman hienoa keitintä, mutta mitkä ovat ne asiat jotka kannan mukaan meidän rantalomillekin. Ensin ajattelin et tää on helppoo, ja lopulta totesin ettei tosiaankaan... samalla tapaa kuin sillä joka ei laita ruokaa on vaikeeta ylipäätään löytää muuta tärkeetä kuin lautaset ja aterimet, niin mulla on vastassa valinnanvaikeus. Paljon tärkeetä ja rakasta jäi siis ulkopuolelle.


Entä ne unelmat. Kuten jo totesin, meiltä löytyy lihamyllystä pastakoneen kautta yleiskoneeseen. On parsankuorimaveitsi, melonipallontekijä ja liekinheitin. Täytynee siis vielä lisätä lista turhakkeista. Mistä siis haaveilla kun ei enää mitään tarvitse? Kun meillä on jo se kymmenen hengen ruokapöytäkin. Sellainen vesihana lieden yläpuolella pastakattilaa varten? Kolme kertaa nykyisen kokoinen keittiö? Jääkaappi johon voi kävellä sisään? Viking liesi? Viinikellari?

Ne tärkeimmät keittiövälineet

Näistä tässä veitset, atulat ja pannut kulkee mukana myös lomilla. Oikeesti. 

Tiskisieni jonka voi täyttää saippualla, astianpesuaine ja käsisaippua.

Kymmenkunta vuotta takaperin Suomesta mukana tuotu lävikkö.

Kolme tärkeintä veistä ja teroitin. Meillä ei ole veitsisarjaa, vaan jokainen veitsi on erikseen ostettu ja valittu. Wusthof sopii hyvin mun käteen. Eniten on käytössä kokkiveitsi, juuresveitsi ja pikkusantoku. 

Jättiläispinsetit eli atulat. 

Kaksi tärkeintä valurautapannua. 

Vohvelirauta on käytössä useamman kerran viikossa. 

Mun metalliset kulhot.

ja silikonilastat bambuvarrella

Viisi arkipäivän raaka-ainetta

Kaapista löytyy aina myös erilaisia jauhoja ja vehnäjauhoja ainakin kolmea erilaista sorttia. Meillä on aina kaurahiutaleita, muroja, hilloa, leipää, ketsuppia, riisiä, pastaa, hedelmiä ja vihanneksia. Pakastimessa on keskimäärin kai viittä sorttia jäätelöä ja autotallin jääkaapista löytyy poikkeuksetta olutta, jogurttia, kivennäisvettä ja Fredden limut. Luit oikein, meillä on kaksi jääkaappia. 

kolme tärkeintä ruokaöljyä

Maitoa ja munia. Tällä hetkellä kaikki lapset kestää taas maitoa. Mä siedän sitä huonommin, Fredde ei lainkaan.
Munia meillä taitaa mennä ainakin se yksi 24 rasia viikossa. 

Helppo lounas.

Helppo päivällinen.

Viisi turhaketta

Näistä olis pitänyt laittaa käyntii kisa, sellainen valehtelijoiden klubin kaltainen... tiedätkö mihin tätä käytetään?


Ylimpänä parsankuorimaveitsi, seuraavana melonipallon tekijä ja alimpana tomaatin kannan poistin.

Näillä tehdään kivanmallisia keitettyjä munia.

...ja viimeisenä pannarimuotit. 

Ja viisi unelmaa


Vois se olla isompikin, mutta jotakin tähän suuntaan... täällä lisää

Tällaisen kun vielä jonakin päivänä sais... hintaa tällä tosin on noin $15.000 - Vikingin sivustolla voi käydä kuolaamassa.

Se vesihana lieden yläpuolelle. Meillä on ystäväpariskunta joilla on tällainen, ja se on maailman paras! Täällä lisää.

Viinikellari - käy kurkkimassa täältä

Jääkaappi johon voi kävellä sisään.Kommentit

 1. OMG en pääse yli tosta melonipallontekijästä :D :D Oon nyt muutaman minuutin miettinyt enkä edes keksi mihin sellaisia palloja ikinä "tarvitaan"? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkkäriks voi katsos tarjoilla sellaisia kauniita melonipalloja, ja kun käyttää vielä erilaisia meloneja, tulee siitä vielä iloisen kirjavaakin ;)

   Poista
 2. Minä käytän paljon melonipallokoverrinta - tosi näppärä! Lasten suuhun sopivia palloja, jotka eivät saa mehua valumaan suupielistä pöydälle ja vaatteille. Lisäksi monista eilaisista syntyy vesimelonin kuoreen raikas värikäs melonisalaatti!
  Walk in- jääkky olisi aika cool! 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä meilläkin käytetään kun jaksetaan, samoin kuin niitä pannarimuotteja. Tomaatinkannanpoistajalla poistan kannat mansikoista. Parsankuorimaveitsi ja munanmuotoilija jää sitten vähemmälle käytölle.

   Poista
 3. Nice post! loving this wine cellar

  VastaaPoista
 4. Meillä suurinpiirtein samat pakolliset, mutta hyvä leikkuulauta puuttui listasta! Häälahjana itselle ostettu valurauta-paistinpannu vielä kovassa käytössä yli 20 vuoden jälkeen, samoin Wusthof kokkiveitsi. Pinsettejä ei käytetä mutta sellaiset pinsettimäiset isot tongs-ottimet kyllä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti