Siirry pääsisältöön

Seattle - autioitunut kaupunki




Ei mulla ole kauheesti mitään sanottavaa, siis oikeesti. Olla möllötetään ja odotetaan koska määräyksiä tiukennetaan entisestään Kalifornian ja New Jerseyn malliin, valtaosa paikoista on jo kiinni, ja me ollaan perheenä oltu kotosalla enemmän tai vähemmän jo pari viikkoa. Enemmän siten että lapset on olleet kotona ja Fredde, vähemmän siinä kohdassa että minä tein töitä vielä reilu viikko sitten asiakkaitten kanssa kasvokkain. Sen jälkeen vähä vähältä kaikki on siirtynyt etäilyyn. Vaikka kuvernööri ei ole käskenyt kaikkia kotiin, on osa kaupungeista tehnyt sen itsenäisesti. Sitä mä vaan mietin että mihin ne Seattlessa meinaa laittaa kaikki ne kodittomat jos ulkona liikkuminen kielletään? Kerätäänkö ne massoina jonnekin halliin vai unohdetaanko heidän sinne telttakyliin ja katujen varsille?

Meidän naapurusto seurasi tätä meidän kaupunkia ja sulki yksityiset puistot lähettäen teinilaumat koteihinsa samalla muistuttaen että ulkoilla toki saa – oman perheen kesken. Vaikka päätökset ovat edelleen monessa ihmisten oman järjen varassa, on valtaosa ihmisistä osoittautunut sangen järkeviksi ja kaupunkien keskustat ovat hiljentyneet. Poikkeuksiahan nyt on aina ja kaikessa, niitä jotka ei nyt vaan välitä, mutta suurin osa onneksi välittää.

Eilen illalla me kokeiltiin virtuaalista kyläilyä ja skoolattiin ystävän synttäriskumpat facetimen välityksellä. Kaksi tuntia siinä vierähti jutustellessa ja koronaa päivitellen. Seuraava vastaava tilaisuus on keskiviikkona meidän naisten illalliskerholla ja huomenna Ollipolli testaa tätä terapiassa. Karate sillä jo oli torstaiaamuna videopuheluna. Mietin että oliskohan meidän eläinlääkärilläkin etävastaanotto kutisevalle koiralle?




Eilen aamulla, kun tuntui että seinät kaatuvat päälle, me lähdettiin valokuvausretkelle Seattleen. Kaikki kuvat hiljentyneestä kaupungista on otettu autosta, suljetun lasin takaa. Kahvit haettiin Starbucksin autokaistalta maksaen ne puhelinsovelluksella ja koskematta mihinkään.










Kommentit

  1. Hiljaisen näköistä on sielläkin. Toivottavasti tästä eristyksestä joskus selvittäis ja uskaltais alkaa taas liikkumaan normaalisti.

    Siihen koiran etälääkäriin muuten :D Suomessa jotkut eläinlääkäriasemat tarjoaa ihan normaalistikin, ilman tätä poikkeustilannetakin siis, etälääkäripalveluja. Videoyhteys eläinlääkäriin, mahdollisesti kuvaa eläimen vaivasta ja ihminen kuvailee, mikä on ongelman nimi. Ja eläinlääkäri joko opastaa tulemaan näytille tai antaa hoito-ohjeet ja mahdollisen reseptin puhelimessa. Toimii kuulemma tosi hyvin. Joten jos ei oo siellä vielä konsepti, kannattaa ehkä ehdottaa!
    Joku koira tai vaikka kissakin vielä on suht helppo kiikuttaa lääkäriin, mutta pienemmille eläimille ja eksoottisille helpompi ja stressittömämpi tapa ehdottomasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kuvernööri käski loptkin yritykset suljettavaksi ja kaikki kotiin. Ulkoilla saa ja ruokakaupat ja apteekit pysyy auki.

      Koiran lääkäri järjestyi etänä, varmasti näitä etäpalveluita järjestyy jatkossa helpommin myös ilman kriisitilanteita. Kokeillaan uutta lääkettä tähän mystiseen vaivaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

lauran viinikiireet

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta josta en itse juuri tule puhuneeksi, en puhu siitä koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muisto on yhä arka, se on arka kuin huonosti parantunut haava ja sen haavan suola on häpeä. Se on se häpeä, jota kannoin mukanani lapsuuteni, nuoruuteni ja nuoren aikuisuuteni. Häpeä jonka kanssa elin ennen kuin opin erottamaan itseni yksilönä perheestäni, sairauden ihmisestä ja kuoliaaksi vaietun hiljaisuuden kulissien takana totuudesta. Minun lapsuuteni oli totta vaikkei kukaan tiennyt mitä suljettujen ovien takana tapahtui. Miksi tänään? Miksi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi ei anna menneiden vaan olla menneitä? Siksi että tänä aamuna höräisin aamukahvini väärään kurkkuun ja sen sumpin mukana ilmeisesti pussillisen herneitä nenään lukiessani Helsingin Sanomien kolumnia jossa Laura Friman kertoo meille että hänellä on alkoholiongelma – Laura on siis alkoholisti.  Aina meille tulee tää viinikiire, sanoo lapseni – Minulla on alkoholiongelma, ja aion tehdä a

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena.  Kaskadi

2.000

On ehkä osuvaa, tai sitten ei, että kahdestuhannes kirjoitus keskittyy suomen kieleen ja vähän suomalaisuuteenkin. Siihen kauniiseen ja rakkaaseen, kieleen jota minun omat lapseni eivät puhu. Kieleen, joka minun lasteni mielestä on lähinnä aika sekava, sillä miten kukaan voi tietää onko kuusi tulessa vai kakussa kuusi siivua. Näiden vuosien aikana olen todennut että on aiheita jotka kiinnostavat lukijaa vuosi toisensa jälkeen. Sellaisia ovat koulujärjestelmä, ihan tavallinen arki ja sitten juuri tämä, kysymys lasten kielitaidosta ja meidän kotikielestä.  Ylläoleva keskustelu käytiin meidän ystävien teinin kanssa. Nämä lapset ovat syntyneet Suomessa, molemmat vanhemmat ovat suomalaisia ja lapset ovat käyneet suomikoulua vuosia. Silti englanti on heilläkin se vahvempi kieli.  Tämä ja monia samankaltaisia keskusteluita käydään niissä perheissä, joissa lapset kasvavat kaksi, tai useampikielisessä kodissa, maassa, jossa valtakieli ei ole suomi. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sitä enemmän