Me haettiin M
koulusta aikaisin, ajettiin lentokentälle ja tiputettiin L sinne. Me pussattiin
ja halattiin ja hyvästeltiin se viikoksi, toivotettiin hyvää lomaa ja se virnisti.
Jokainen kymmenen tunnin aikaeron päässä asuva tietää ettei viikko Suomessa ole
varsinaisesti lomaa vaan se on fyysisesti hurja suoritus stressaavalla
minuuttiaikataululla. Torstaina sinne ja sit tänne ja perjantaina tonne ja
tänne ja sit vielä sinne. Lauantai aamu valkenee aikaisin ja taas mennään.
Systeemi pysähtyy seuraavan kerran keskiviikkona lentokoneessa ja sit pitäis
torstaina taas kyetä töihin. Kaikkialla pitää syödä ja olla hereillä ja
jutustella. Välissä ryntäillään kaupoissa ostamassa tuliaisia; reiman
sadetakki, muumilautasia, marimekon murokulhoja, marimekon yöpaitoja.
Mulla oli
sellainen ruusunpunainen mielikuva siitä kuinka me ollaan lasten kanssa
yhdessä. Me laitetaan ruokaa ja leikitään ja katsotaan yhdessä elokuvia. Taustalla
soi sellainen ihanan pehmeä musiikki ja kaikilla on vaan tosi kivaa. VÄÄRIN.
Heti kun auto
lähtee takaisin kotiakohti alkaa hillitön tappelu siitä kuka saa tabletin,
kellä se oli viimeksi ja kuinka kauan kukin saa sitä käyttää. Yhden pelatessa
ne kaksi muuta kysyy mlta viiden sekunnin välein kuinka kauan pitää vielä
odottaa seuraavaan vaihtoon. Kaupan pihalla M kieltäytyy tulemasta ulos
autosta. Se ei halua mennä kauppaan ja se haluaa jäädä autoon. Lopulta me
kuitenkin ollaan kaikki siellä kaupassa ja pojat riehuu aivan hillittömästi.
Huokaan ja lasken sataan ja lupaan ostaa niille tässä erityistilanteessa limua.
M haluaa mansikkalemonadea ja pojat Jonesin greippisoodaa. Mä ostan sipsäkin
olutta – viimeisen 45 minuutin kokemuksen perusteella se tulee varmasti
tarpeeseen.
Kotona tilanne
saadaan taas hallintaan. Me haetaan autotallista kurpitsat ja kaiverretaan ne,
ekaa kertaa M kaivertaa itse omansa. Siemenet lävikköön, pesuun ja hetkeksi
suolaveteen kiehumaan. Seuraavaksi oliiviöljyyn, pellille ja ripaus suolaa
perään. Parikymmentä minuuttia uunissa 200C:ssa ja hyvää on. Valmiit kurpitsat
kannetaan kuistille odottamaan pimeäntuloa. Mun siivotessa meidän sotkuja mä
paimennan ne keittiön pöydän ääreen askartelemaan lisää kurpitsoja. Meteli on
päätähuimaava, mutta kukaan ei onneksi enää tappele.
Päivälliseksi ne
haluaa pannareita ja pekonia – sopii. Ehkä meillä on sittenkin ihan kivaa.
Mekin kaiverrettiin tänään kurpitsat ja siemenetkin tein samalla ohjeella.
VastaaPoistamiten kova tuommoinen kurpitsa on? Siis - onko sen kaivertaminen kovin työlästä (jos on ihan läppäkäpälä)?
VastaaPoistaMihinköhän sitä vertais, omenaan? Eli on aika kovaa ja käsittelemin noin ruuanlaiton kannalta on helpompaa jos sen ensin kypsentää.
PoistaJätetäänkö noihin kurpitsoihin se syötävä osa sisään? Eli meneekö noiden lyhtyinä olleiden kurpitsoiden "liha" tavallaan hukkaan? Siemenet ilmeisesti vaan saa talteen? Pysyiskö se kuori kasassa jos kaivertais sitä lihaa vielä enemmän talteen?
VastaaPoistaVois sitä lihaakin sieltä enemmänkin kaivertaa talteen, oon laiska. Raa'an kurpitsan käsittely etenkin kokonaisena on aika haastavaa. Muutenkin ruuanlaittoon ostan niitä samannäköisiä mutta pienempiä "sokerikurpitsoja".
Poista