Siirry pääsisältöön

keskellä kesää



Joskus vuosia sitten oli tapana suomalaisten ystävien kanssa järjestää leikkimielinen vedonlyöntikisa näihin aikoihin. Kysymyksiä oli kaksi; Kuinka monta hukkunutta? Kuinka monta puukotusta? Aikaa myöten se jäi, juhannuksen lipuessa kauemmaksi omasta elämästä. Ensimmäiset vuodet meillä sentään oli varjojuhannus täälläkin. Nykyään juhannus näkyy blogin hiljenemisenä ja suomalaisten ystävien juhannustoivotuksina naamiksessa. Keskiyön aurinkoa ei täältä löydy sen enempää kuin kokkoa rannaltakaan.


Juhannuksen sijasta sunnuntaina on isänpäivä. Lapset on ostaneet lahjan ja piilottaneet ne. Fredde ei syö sokeria, mutta lauma varmistaa et saahan ne kuitenkin kakkua. Saa ne. Avaan naamiksessa päivän ”joulukalenterin” sen sovelluksen mikä näyttää kuvia menneiltä vuosilta. Neljä vuotta sitten oli isänpäivä, valokuvassa M koristelee kakkua nenä kermavaahdossa. 


Kommentit

  1. No huh, mikä "leikkimielinen kisa". Hyytävää jotenkin. Kyllähän niitä kuolemia sattuu ympäri maailmaa aina enemmän eri juhlapyhien ja juhlien aikaan, koska monet käyttävät silloin enemmän alkoholia. Tosi surullista.

    Monien ihmisten juhannuksen viettoon liittyy enemmän juomista ja pakanallisia tapoja (kuten kokko) kuin kristillistä Johannes kastajan muistelemista. Halloween juhla talvisin taas ei ole kristillinen oikeastaan ollenkaan, vaan hyvinkin pakanallista perua..

    Juhannusta vietettiin alun perin vuoden pisimpänä päivänä, mutta katolinen kirkko siirsi juhlapäivän 400-luvun alkupuolella kesäkuun 24 päivään ja nimesi sen puoli vuotta ennen joulua syntyneen[17] Johannes Kastajan syntymäpäiväksi. Juhlan nimeksi vakiintui ajan myötä juhannus[18] [16], joka on Johannes-nimen vanha muoto[19] Samalla kirkko halusi antaa uuden, kristillisen, merkityksen Euroopassa yleisesti vietetylle keskikesän juhlalle[20] (Wikipedia)

    Kyllä sitä juhannusta siis muuallakin kuin Suomessa vietetään ja on vietetty.

    Itse en halua käydä kokoilla yms , mutta Johannes Kastajan muisteleminen juhannuksena on ihan hieno juttu ja perheen kanssa keskikesän kauneudesta nautiskeleminen.

    Maijuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hyytävä leikki tosiaan enkä edes muista kuka sen joskus keksi tai toi mukanaan. Omat lapsuuden juhannukset oli niitä joissa lehdissä kirjoitetaan ja oli onnellista ettei kukaan omista läheisistä hukkunut tai kuollut tappelussa.

      Juhannusta tai keskikesää juhlitaan myös meillä karnevaalihengessä keskellä päivää :) Täällä siihen kiinteästi liittyvä osa on yhden kaupunginosan perinteinen keskikesän paraati jossa paraatiin osallistujat pukeutuvat vaatteiden sijasta vartalomaaliin ja pyöräilevät aatamin ja eevan asuissa kaupunginosan halki.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena....

tylsä kesä?

Tänään on high schooliin tutustuminen, tiistaina alkaa koulu, siis poikien koulu. Tättiksen opinnot alkavat vasta syyskuun lopulla, sitä ennen on viisaudenhammasleikkaus ja paljon muuta, mutta mihin ihmeeseen tämä kesä oikein katosi?  Tuntuu ettei me tehty tänä kesänä yhtään mitään. Eihän se tietenkään ole totta, mutta ei me kyllä minnekään matkustettu kun ei meillä aikuisilla ollut mitään mahdollisuuksia pitää lomaa ja olihan Tättiskin töissä. Tättis kun aloitti heinäkuussa työt autoliikkeen vastaanotossa viikonloppu assistenttina. Työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelun lisäksi, rekisterikilpien luovuttaminen, avustaa huoltotiimiä autojen luovuttamisessa ja vastaa puhelimeen.  Oliko meidän teineillä surkea kesä? Kaverit kiersivät maailmaa, ainakin somen perusteella. Yksi vietti kesän Ranskassa, toinen Italiassa, kolmas Japanissa, neljäs ja viides risteili Alaskassa. Kesän kuvitteellinen kohokohta oli päivä saariston ruuhkassa meidän vanhempien kinastellessa siitä kannattaako yri...

koekaniini - mukana tutkimustyössä

Puhelimen näytöllä vilkkuu liiankin tuttu puhelinnumero ”Yläkoulu – terveydenhoitaja”, on maanantai ja kello tuskin kymmentä. Tiedän jo ennen vastaamista, että mentävä on, hakemaan poika kotiin. Laitan palaverista äänet pois ja vastaan: ”Hei Alina, onko taas aika?” – Joo, ottanut lääkkeet 45 minuuttia sitten eikä olo helpota. Varttia myöhemmin harmaankalpea teini marssii huoneeseensa, sulkee verhot ja käy nukkumaan herätäkseen tunteja myöhemmin. Minä palaan mun palaveriin. Huonolla tuurilla sama kuvio toistuu myös tiistaina. Eletään helmikuun alkupäiviä ja vastaavanlaisia koulupoissaoloja on jo ehtinyt kertymään seitsemän, tammikuusta. Päänsärkypäiviä yhteensä reilu kymmenen. Laitan viestiä päänsärkypolille ja saan ajan seuraavalle viikolle.  Päänsärkypolin neurologi on ihan mieletön tyyppi. No, meidän lastensairaala nyt muutenkin on aika ihana, mutta jotenkin se miten nää kohtaa teinin ihmisenä, ei sairautena. Kyselee tietokonepelit ja elokuvat, myöntää avoimesti, että vaikka se e...