Mitä tehdään
lauantaiaamuna kun kukaan ei oo käynyt kaupassa. Leipä on loppu myös
pakastimesta, eikä jääkaapissa ole edes kananmunia. Jannut kysyy et koska syödään ja äiti tuijottaa tyhjään jääkaappiin päätään raapien. No pannareita tietty.
Vegaani Banaanipannarit
5dl karkeaa
täysjyvävehnäjauhoa (tai mitä ikinä jauhoa kaapista sattuu löytymään)
1rkl
leivinjauhetta
1rkl kanelia
1tl inkivääriä
2 ylikypsää
banaania tai raastettu omena
3rkl chian
siemeniä
2-3dl maitoa
(meillä manteli-kookos)
1tl vaniljaa
Sekoita kuivat
aineet keskenään. Laita banaanit, chian siemenet, vanilja ja maito tehosekoittimeen
ja sekoita tasaiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Kaada maitoseos
kuiviin aineisiin ja lisää tarvittaessa maitoa. Taikinan tulee olla paksua ja
tahmaista.
Paista
keskilämmöllä molemmin puolin. Litistä pannukakut pannulla paistolastalla,
jotta keskiosa ei jää raa’aksi. Kypsät pannarit ovat noin sentin paksuisia. Tarjoile
voin ja siirapin kanssa.
Kananmunan voi helposti korvata omenalla, banaanilla tai chian siemenillä, ja valtaosan ohjeista voi toteuttaa myös ilman kananmunaa, paitsi ehkä munakkaan. Maidon voi korvata maitojuomien lisäksi myös mehulla tai vedellä, suolaisissa leivonnaisissa liha- tai kasvisliemellä.
Kommentit
Lähetä kommentti