Siirry pääsisältöön

26 aihetta kiitollisuuteen - niin paljon

Kiitollisuuspostauksia ei tullut ihan sitä 26:tta, mutta olkoon se merkkinä armollisuudesta itseä kohtaan, siitä että on riittävän hyvä. Mietin kirjoittaisinko loput kiitollisuuden aiheet listana, mutta siihen ei taitaisi paperi - edes tämä virtuaalinen - riittää, joten poimin sekalaisessa järjestyksessä ne mitkä tänään, kiitospäivää edeltävänä iltapäivänä ovat mielessä.

 

Oma äitisuhteeni on surkea. Se ei ansaitse oikeastaan edes mainintaa, sillä meidän välimme ovat sellaiset muodollisen kohteliaat, toki sekin on parempi kuin ei minkäänlaista suhdetta. Vuosien myötä huomaan kuitenkin olevani äitini kaltainen monessa asiassa ja huomaan kiinnittäväni näihin samankaltaisuuksiin huomiota enemmän kuin ennen. Osa niistä ärsyttää ja osan totean vain olemassa oleviksi, mutta kiitollinen olen siitä asenteesta että pystyn ihan mihin vaan. Suomalaisella puoliperkeleellä korjaan siis melkein mitä vaan - tänään meidän uunin - koska minähän pystyn ihan mihin tahansa. Kiitos äiti tästä! 




 

Olen aivan rajattoman ylpeä omasta tyttärestäni. Olen kiitollinen että kaikki ne vuosien terapiat kantavat hedelmää ja että se sama lapsi joka nelivuotiaana puhui Muumia ja Tuomas-Veturia, kirjoittaa nyt opettajalle itse ja itsenäisesti sähköpostin jossa muistuttaa opettajaa omasta erityisopetussuunnitelmastaan, ilman paniikkia, kiukkua ja katastrofia. Onko tämä oikeasti se sama lapsi? Miten mieletön tytär meillä on ja miten mahdottoman ylpeä ja kiitollinen olen tästä lapsesta.




 

Ja meidän pojat. Mikä siunaus, onni ja etuoikeus on olla tämän kaksikon vanhempi. Miten mieletöntä on saada seurata näiden kahden välistä suhdetta, sitä rakkautta ja näkymätöntä sidettä joka ylittää kaikki sisaruuden ja tavallisten perhesiteiden rajat. Mun maailman mahtavimmat pojat.




 

Tällä viikolla sain Fredden kanssa taas kerran ojentaa asiakkaalle avaimet uuteen kotiin. Siinä hetkessä on aina jotakin erityisen mahtavaa ja palkitsevaa. Olenkin kiitollinen jokaiselle asiakkaalle jonka kanssa me saadaan kulkea tämä tie. Olen kiitollinen luottamuksesta sillä tämä jos jokin on henkilökohtainen, tunteita täynnä oleva tie joka on monesti myös kipeä ja raadollinen tässä meidän äärimmäisen tiukassa markkinassa. Kotimatkalla tirautan autossa muutaman onnenkyyneleen.





Martha ja Maeve. Koira ja kissa. Koira jonka silmissä toinen on vähän outo koira ja kissa joka näyttää ajattelevan että se toinen on sellainen iso, lämmin höppänä. Ne leikkii yhdessä, ne nukkuu yhdessä. Kun koiraparka unohtuu ulos, odottaa se kuistilla kunnes joku soittaa ovikelloa ja se pääsee sisään. Meidän ihanat.




 

Olen kiitollinen toimivasta, turvallisesta ja uudesta autosta. Lapsuuteni autot toimivat jos toimivat. Muistan ikuisesti sen miten silloinen koiramme putosi ulos tipparellun tavaratilasta koska takaluukun lukko oli rikki ja koira oli liikennevaloissa erehdyksessä nojaillut takaluukkuun. Minun autoni ajaa itse, sytyttää ja sammuttaa niin kaukovalot kuin tuulilasinpyyhkijätkin ja tietää kylmänä päivänä ihan itse että haluan istuimen- ja ohjauspyöränlämmityksen päälle. Kun ajokilometrejä kertyy vuodessa reilut 45.000 on ihan kivaa että autot ovat mukavia ja turvallisia.




 

Last but not least... olen kiitollinen omasta aviomiehestäni. Olen kiitollinen tästä ihmisestä ihan jokaisena päivänä. Kuulostaa ehkä siirappiselta, mutta ihan ilman siirappia, minä en olisi minä ilman tätä ihmistä. Kiitos Fredde siitä että ymmärrät miksi istun pimeässä autotallissa yksin autossa viinilasin kanssa. Että ymmärrät miksi tarvitsen päiväunet ja että tasoitat sitä haastavaa tietä äidin ja tyttären välillä.

 

Huomenna on kiitospäivä. Meidän uuni toimii taas. Lapset auttavat keittiössä ja Fredde huolehtii siitä että talossa on musiikkia ja naurua.






Kommentit

  1. Hyvää Thanksgiving päivää teille❣️

    VastaaPoista
  2. Sait minutkin innostumaan. Tässä ajatukseni kiitollisuudesta: https://viaperasperaadastra.com/2020/11/26/26-aihetta-kiitollisuuteen/

    Hyvää Kiitospäivää teille!

    Happy Thanksgiving!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa, pääsin lukemaan :) Hyviä ja tärkeitä kiitollisuudenaiheita sielläkin ja tottahan se on että usein kun puhutaan kiitollisuudesta tulee alkuun mieleen että pitää miettiä niitä isoja asioita, pienten arkisten sijaan... Äänioikeus on oikeastaan ensimmäistä kertaa koskaan näyttäytynyt minulle täysin uudessa valossa, kiitos Yhdysvaltain presidentinvaalien ja sen että jouduin oikeasti hetken miettimään että mitä jos minun äänelläni ei olekaan väliä.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

lauran viinikiireet

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta josta en itse juuri tule puhuneeksi, en puhu siitä koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muisto on yhä arka, se on arka kuin huonosti parantunut haava ja sen haavan suola on häpeä. Se on se häpeä, jota kannoin mukanani lapsuuteni, nuoruuteni ja nuoren aikuisuuteni. Häpeä jonka kanssa elin ennen kuin opin erottamaan itseni yksilönä perheestäni, sairauden ihmisestä ja kuoliaaksi vaietun hiljaisuuden kulissien takana totuudesta. Minun lapsuuteni oli totta vaikkei kukaan tiennyt mitä suljettujen ovien takana tapahtui. Miksi tänään? Miksi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi ei anna menneiden vaan olla menneitä? Siksi että tänä aamuna höräisin aamukahvini väärään kurkkuun ja sen sumpin mukana ilmeisesti pussillisen herneitä nenään lukiessani Helsingin Sanomien kolumnia jossa Laura Friman kertoo meille että hänellä on alkoholiongelma – Laura on siis alkoholisti.  Aina meille tulee tää viinikiire, sanoo lapseni – Minulla on alkoholiongelma, ja aion tehdä a

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena.  Kaskadi

2.000

On ehkä osuvaa, tai sitten ei, että kahdestuhannes kirjoitus keskittyy suomen kieleen ja vähän suomalaisuuteenkin. Siihen kauniiseen ja rakkaaseen, kieleen jota minun omat lapseni eivät puhu. Kieleen, joka minun lasteni mielestä on lähinnä aika sekava, sillä miten kukaan voi tietää onko kuusi tulessa vai kakussa kuusi siivua. Näiden vuosien aikana olen todennut että on aiheita jotka kiinnostavat lukijaa vuosi toisensa jälkeen. Sellaisia ovat koulujärjestelmä, ihan tavallinen arki ja sitten juuri tämä, kysymys lasten kielitaidosta ja meidän kotikielestä.  Ylläoleva keskustelu käytiin meidän ystävien teinin kanssa. Nämä lapset ovat syntyneet Suomessa, molemmat vanhemmat ovat suomalaisia ja lapset ovat käyneet suomikoulua vuosia. Silti englanti on heilläkin se vahvempi kieli.  Tämä ja monia samankaltaisia keskusteluita käydään niissä perheissä, joissa lapset kasvavat kaksi, tai useampikielisessä kodissa, maassa, jossa valtakieli ei ole suomi. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sitä enemmän