Siirry pääsisältöön

uusi kojootti

Meillä on uusi ”kojootti tai karhu”, kukaan ei enää jaksa puhua koirankakasta, ylinopeuksista tai koulubussipysäköinnistä, nyt puhutaan marijuanasta – siis kannabiksesta. Nyt kun kaikkien kulmakarvat kohoaa jonnekin hiusrajan yläpuolelle, haluan muistuttaa että vuosi sitten – marraskuun 4. – meillä laillistettiin kannabiksen ostaminen, kasvattaminen ja myyminen. Nyt on mennyt vuodenpäivät lainsäädännön hiomiseen... kuka saa myydä ja missä. Kuinka paljon voi ostaa ja missä ja miten kasvattaa. Itse äänestin vuosi sitten kannabiksen laillistamista vastaan (jos se nyt ketään kiinnostaa).

No – anyhow – nyt tän projektin yhteydessä ollaan tohon läheiselle teollisuusalueelle perustamassa yritystä, joka kasvattaa ja prosessoi marijuanaa... ei myy, ei jakele. Kasvattaa ja prosessoi. Tästähän on nyt sit noussut vuosisadan NIMBY. Tätä vastustusta tukemaan on haalittu nimiä ja adresseja, TV-kanavat asta ööhön, kongressiedustajia ja jopa yks senaattori. Meillä ei vedota liito-oraviin. Meillä vedotaan hajuhaittoihin. Kunnanvaltuusto oli tänään yleisestä painostuksesta johtuen kuunnellut asukkaiden vastustuspuheita, lykännyt päätöstä ensi viikolle ja sulkenut seuraavan kokouksen yleisöltä.

Hajuhaittojen lisäksi vedotaan demokratiaan – sehän kai toivottavasti toteutui vaaleissa? Enemmistö voitti ja mun ymmärtääkseni demokratia toimii niin. Sit ne vetoaa äänioikeudettomuuteen – siis intialaiset, kroaatit, britit, puolalaiset, kiinalaiset jne.  Mä itse olen kansalaisuuteni ihan normiportaita pitkin hakenut, ihan itse ja omin käsin papereita täytellen. Saan äänestää ja olla mieltä... siitä vaan byrokratian portaita harppomaan. Äänestän vaaleissa ja demokratia toteutuu. Joskus saan oman tahtoni läpi, monesti en. Silti demokratia toteutuu, enemmistö voittaa.

Marijuanan kasvattaminen on laillinen bisnes, ihan siinä missä viinakauppa tai lahjatavaraliikekin. Oon ehkä tyhmä, enkä ymmärrä asian syvintä olemusta, mutta mun mielestä asia on näin. Aika näyttää saako ne tahtonsa läpi, tuleeko se virallinen instanssi ja pelastaa meidät kannabikselta.


Kannabiksen myynti, prosessointi ja kasvattaminen on uuden lainsäädännön puitteissa tarkkaan valvottua toimintaa ja luvan saaminen ihan mihin tahansa näistä kolmesta edellyttää melkoista byrokratian rattaissa pyörimistä. Lisäksi tästä tulee sievoiset summat osavaltiolle verotuloina – ihan tarpeeseen.

toi koulu on siis vaan koulu, ei edes meidän asuinalueen alakoulu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena....

tylsä kesä?

Tänään on high schooliin tutustuminen, tiistaina alkaa koulu, siis poikien koulu. Tättiksen opinnot alkavat vasta syyskuun lopulla, sitä ennen on viisaudenhammasleikkaus ja paljon muuta, mutta mihin ihmeeseen tämä kesä oikein katosi?  Tuntuu ettei me tehty tänä kesänä yhtään mitään. Eihän se tietenkään ole totta, mutta ei me kyllä minnekään matkustettu kun ei meillä aikuisilla ollut mitään mahdollisuuksia pitää lomaa ja olihan Tättiskin töissä. Tättis kun aloitti heinäkuussa työt autoliikkeen vastaanotossa viikonloppu assistenttina. Työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelun lisäksi, rekisterikilpien luovuttaminen, avustaa huoltotiimiä autojen luovuttamisessa ja vastaa puhelimeen.  Oliko meidän teineillä surkea kesä? Kaverit kiersivät maailmaa, ainakin somen perusteella. Yksi vietti kesän Ranskassa, toinen Italiassa, kolmas Japanissa, neljäs ja viides risteili Alaskassa. Kesän kuvitteellinen kohokohta oli päivä saariston ruuhkassa meidän vanhempien kinastellessa siitä kannattaako yri...

koekaniini - mukana tutkimustyössä

Puhelimen näytöllä vilkkuu liiankin tuttu puhelinnumero ”Yläkoulu – terveydenhoitaja”, on maanantai ja kello tuskin kymmentä. Tiedän jo ennen vastaamista, että mentävä on, hakemaan poika kotiin. Laitan palaverista äänet pois ja vastaan: ”Hei Alina, onko taas aika?” – Joo, ottanut lääkkeet 45 minuuttia sitten eikä olo helpota. Varttia myöhemmin harmaankalpea teini marssii huoneeseensa, sulkee verhot ja käy nukkumaan herätäkseen tunteja myöhemmin. Minä palaan mun palaveriin. Huonolla tuurilla sama kuvio toistuu myös tiistaina. Eletään helmikuun alkupäiviä ja vastaavanlaisia koulupoissaoloja on jo ehtinyt kertymään seitsemän, tammikuusta. Päänsärkypäiviä yhteensä reilu kymmenen. Laitan viestiä päänsärkypolille ja saan ajan seuraavalle viikolle.  Päänsärkypolin neurologi on ihan mieletön tyyppi. No, meidän lastensairaala nyt muutenkin on aika ihana, mutta jotenkin se miten nää kohtaa teinin ihmisenä, ei sairautena. Kyselee tietokonepelit ja elokuvat, myöntää avoimesti, että vaikka se e...