Sunnuntaita on
vietetty rennosti. Puolisentoista tuntia haudoin selkääni lämpötyynyllä
katsoessani lasten kanssa elokuvaa ja siinä sivussa neuloessani. Merirosvokeiju
oli ihan katsottava ja selkäkin voi kai vähän paremmin. Työviikonloppu meni
kuitenkin sairastaessa ja seuraava työpäivä on keskiviikkona.
Iltapäivällä otin
itseäni kiinni fliseenniskasta ja jatkoin koulueväitä pakkaseen projektia.
Tänään vuorossa oli ne muffinsit ja päivälliseksi harjoittelin tekemään noille
maidotonta Mac & Cheeseä. Päätellen siitä että kaikki söi, eikä kyökistä
kuulunut yhdestäkään suusta – yök en syö – oli ruoka ihan onnistunut korvike
aidolle kamalle.
maidottomasta maidosta ja juustottomasta juustosta |
Muffinssi/leipä/kuivakakkutaikinan
voi hyvin puolittaa jos määrä tuntuu liian isolle. Tästä taikinasta tulee 12
isoa muffinsia ja iso kakku 2,5 litran vuokaan. M:lle evästä 25:ksi päiväksi.
Kesäkurpitsa-omena-pinaattimuffinsit
Yhteensä 15 dl
jauhoja, voit yhdistellä mitä jauhoja kaapista löytyy, tai haluat käyttää.
Tänään käytin:
10dl täysjyvävehnäjauhoja
5dl vehnäjauhoja
2tl suolaa
2tl soodaa
2tl
leivinjauhetta
2rkl kanelia
2tl inkivääriä
Sekoita kuivat
aineet keskenään.
6 munaa
2 ½ ruokaöljyä
5dl sokeria
(muista että tästä syntyy 25 annosta eli reilu 1rkl sokeria/annos) Itse käytän
puolet raakasokeria ja puolet fariinisokeria.
1rkl vaniljaa
2dl mantelimaitoa
Sekoita aineet
kulhossa.
10dl raastetta
(omenaa, kesäkurpitsaa, pinaattia)
Sekoita ensin "märät" aineet kuiviin aineisiin ja viimeiseksi raaste.
Paista muffinseja
165C 15 minuuttia, sen jälkeen 10 minuuttia 150C.
Paista kakkua
165C 15 minuuttia ja sen jälkeen laske lämpötilaa 150C, ja paista noin 40
minuuttia.
kuivat aineet, "märät" aineet ja sokeri ja raaste omiin kulhoihinsa |
valmis tuote |
Kommentit
Lähetä kommentti