Siirry pääsisältöön

ulos kaapista vai meniskö takas?


Mä tiesin et jossakin välissä mä olisin tässä kohdassa, ja taisin siitä jopa joskus tän kriisin alkumetreillä mainitakin... aihe on mulle edelleen arka, varmasti tarpeettomastikin ja varmasti siksi olen edelleen mieluummin hiljaa ja kuulen varmasti sanoja ja sävyjä sielläkin missä niitä ei edes ole. Tästä on tullut julkista, olen tullut ulos kaapista.

Käyn nykyään kirkossa, olen käynyt jo... ootas, kohta yhdeksän kuukautta. Ennen en käynyt – ikinä. Tai siis kävin kouluaikana ne pakolliset ja sit häissä ja rippikirkoissa ja sit kerran täällä mukulamessussa ja kerran adoptiota varten. Onhan se kai iso muutos? Ainakin olis varmasti helpompaa jos olisin ikäni käynyt kirkossa ja kaikki olis aina siitä tienneet ja kaikki olis niin kuin aina ennenkin. Mä ymmärrän oikein hyvin ettei kaikkia kiinnosta, ei muakaan ennen kiinnostanut ja näinpä en aiheesta puhu jos siitä ei kysytä ja kysyessä vastaan kysymykseen. Mulla ei oo mitään tarvetta levittää ilosanomaa kellekään vaikka ehkä monen mielestä pitäiskin ja mun puolesta jokainen saa löytää ilosanomansa ihan itse.

Mä en edelleenkään osaa itsekään luokitella itseäni oikein mihinkään ryhmään. Olenko uskovainen? – Kai... ainakin jollakin mittarilla, ja seuraavalla en sit taas ollenkaan. Mua on vaikeeta lokeroida, tiedetään ja se on helposti ärsyttävää.

Kyllä. Minä käyn kirkossa yhdessä kolmen lapseni kanssa miltei jokaisena sunnuntaina. Ensi sunnuntaina en ehkä ehdi, tulee vieraita. Käyn kaksi kertaa kuukaudessa äitien aamupäiväryhmässä ja sitä ryhmää edeltää edellisenä iltana tiimipalaveri kun kuulun siihen vetotiimiin. Tässä ryhmässä oon käynyt siitä asti kun M oli reilun vuoden ikäinen ja piti löytää halpaa ohjelmaa. Sen lisäksi yritin jo syksyllä aloittaa sen Raamiksen mutta se kaatui omaan aikataululliseen mahdottomuuteensa ja kun kalenteri keväänpuolella välkeni menin mukaan. Menin mukaan koska osa niistä ryhmän naisista oli siitä toisesta ryhmästä tuttuja ja ajattelin että myös pojat sais sieltä ikäistään leikkiseuraa. Jatkaisin, ja jatkankin ryhmässä myös jatkossa. Nyt ollaan tauolla kun ryhmän vetäjä menee lonkkaleikkaukseen. Ai, niin... luenhan mä päivittäin sitä blogiakin. On muuten hyvä ja mielenkiintoinen jos tän sortin asiat yhtään kiinnostaa, ollut mulle tavallaan hyvä ponnahduslauta ja sellainen sparraaja, ihan kuin ne sunnuntaiset sessiot Pastor Benin kanssa. Viimeiseksi vielä, L on ihan ookoo tän asian kanssa. Nauraa joskus partaansa – ei sillä oo partaa – mutta nauraa kuitenkin, hyväntahtoisesti.

Monesti mieleni tekisi kuitenkin kirjoittaa tiedote, laminoida se ja ripustaa kaulaan. Otsikkona Yksiksen suhde Jumalaan... tai jotakin muuta sopivaa.


Kommentit

  1. mistä lie tällainen syvällisyys mukaani tarttunut: "jokaisen jäsenen syy olla jäsen on yhtä arvokas"
    - ja jatkan tämän kehittelyä, että jokaisen tapa uskoa on yhtä arvokas. Samoin kuin motiivi jäsenyyden takana.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

tylsä kesä?

Tänään on high schooliin tutustuminen, tiistaina alkaa koulu, siis poikien koulu. Tättiksen opinnot alkavat vasta syyskuun lopulla, sitä ennen on viisaudenhammasleikkaus ja paljon muuta, mutta mihin ihmeeseen tämä kesä oikein katosi?  Tuntuu ettei me tehty tänä kesänä yhtään mitään. Eihän se tietenkään ole totta, mutta ei me kyllä minnekään matkustettu kun ei meillä aikuisilla ollut mitään mahdollisuuksia pitää lomaa ja olihan Tättiskin töissä. Tättis kun aloitti heinäkuussa työt autoliikkeen vastaanotossa viikonloppu assistenttina. Työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelun lisäksi, rekisterikilpien luovuttaminen, avustaa huoltotiimiä autojen luovuttamisessa ja vastaa puhelimeen.  Oliko meidän teineillä surkea kesä? Kaverit kiersivät maailmaa, ainakin somen perusteella. Yksi vietti kesän Ranskassa, toinen Italiassa, kolmas Japanissa, neljäs ja viides risteili Alaskassa. Kesän kuvitteellinen kohokohta oli päivä saariston ruuhkassa meidän vanhempien kinastellessa siitä kannattaako yri...

koekaniini - mukana tutkimustyössä

Puhelimen näytöllä vilkkuu liiankin tuttu puhelinnumero ”Yläkoulu – terveydenhoitaja”, on maanantai ja kello tuskin kymmentä. Tiedän jo ennen vastaamista, että mentävä on, hakemaan poika kotiin. Laitan palaverista äänet pois ja vastaan: ”Hei Alina, onko taas aika?” – Joo, ottanut lääkkeet 45 minuuttia sitten eikä olo helpota. Varttia myöhemmin harmaankalpea teini marssii huoneeseensa, sulkee verhot ja käy nukkumaan herätäkseen tunteja myöhemmin. Minä palaan mun palaveriin. Huonolla tuurilla sama kuvio toistuu myös tiistaina. Eletään helmikuun alkupäiviä ja vastaavanlaisia koulupoissaoloja on jo ehtinyt kertymään seitsemän, tammikuusta. Päänsärkypäiviä yhteensä reilu kymmenen. Laitan viestiä päänsärkypolille ja saan ajan seuraavalle viikolle.  Päänsärkypolin neurologi on ihan mieletön tyyppi. No, meidän lastensairaala nyt muutenkin on aika ihana, mutta jotenkin se miten nää kohtaa teinin ihmisenä, ei sairautena. Kyselee tietokonepelit ja elokuvat, myöntää avoimesti, että vaikka se e...

Davi

Pieni käsi ottaa tiukasti kiinni mun kädestä, käännän katseeni käden omistajaan, ruskeasilmäiseen poikaan, jonka paita on päällä takaperin, napit selässä. Lapsen katse on tarkka ja kysyvä: Kuka sinä olet? Katson lasta, laskeudun hänen tasolleen ja hymyilen, kysyn, onko hän kenties Davi? Kerron hänelle olevani Ms M. Poika nyökkää. On vuoden toinen kouluviikko ja eskarilaisten ensimmäinen koulupäivä. Davi on viisivuotias eskarilainen ja yksi koulun monikielisistä oppijoista.  Muutama päivä myöhemmin sama pikkumies juoksee perässäni koulun käytävällä ja takertuu kahdella kädellä mun jalkaan. Toinen koulun MLL*-opettajista seuraa perässä ja muistuttaa pientä poikaa, että hänen pitäisi olla ruokailemassa luokkatovereittensa kanssa. Kommunikaatiovälineenä ovat lähinnä viittomat ja taskutulkki sillä yhteistä kieltä meillä ei vielä ole. Saatan pojan ruokasaliin opettajan kanssa ja pääsen lopulta jatkamaan omaa matkaani. Pienestä takiaisesta tulee kuitenkin vakituinen seuralainen myös minul...