Siirry pääsisältöön

lääkäriviikot


Kaiken muun mukavan lisäksi tällä viikolla on kulutettu aikaa lääkäreiden odotushuoneissa... keuhkospesialisti, hematologi ja kardiologi.

90 minuuttia

Siellä keuhkotyypillä istuin tiistaina aamutuimaan kahden lapsen kanssa – sähköjänis oli L:n mukana töissä – ja lopputulemana oli nippu uusia testejä ja hengitystä avaavaa kokeeksi... se halus tutkia keuhkojen toimintaa parissakin eri tilanteessa ja eri vinkkelistä ja lisäksi ultran mun sydämestä. Tällä kertaa katsellaan oikeeta kammiota ja sen mahdollista vajaatoimintaa. Varaan siis lastenhoitajan sille päivälle. Lisäksi se pohti jo kaiken maailman muitakin testejä joita en vielä halua edes ajatella.

60 minuuttia

Eilen iltapäivästä olin hematologilla kaikkien kolmen kanssa – VIRHE! Ennen kaikkea se ajankohta oli virhe. Viedä nyt kolme lasta loppuiltapäivästä onkologian klinikalle lääkärin konsultaatioon... hullu olen!!!! No, kivasti saatiin joku neukkaria muistuttava tila ja ajatus oli tosi kaunis, MUTTA sen pöydän ympäri oli tosi kivaa juosta kirkuen samaan aikaan kun mä yritän sitten keskustella lääkärin kanssa mun tulevaisuudesta. Päällimmäisenä jäi mieleen että lääkitys jatkuu mun lopun elämää ja saan siis laukata verikokeessa säännöllisesti seuraavat 40+ vuotta, jos nyt en satu potkaisemaan tyhjää ennenaikaisesti.  Jos oikein onni potkasee ei tarvitse ottaa kuin neljä verikoetta vuodessa, tällä hetkellä pysytään tässä 1-2 viikon välissä. Toinen asia joka jäi mieleen oli se pieni mahdollisuus ettei se lääke toimikaan oikein ja joudun pistämään loppuelämäni – ei kivaa, siis oikeesti aika syvältä. Parempi kuitenkin kuin massiivinen keuhkoveritulppa ja kuolema. Niin, ja se halus lähettää mut antikoagulaatioklinikan seurattavaksi.

120 minuuttia

Tänään oli viikon viimeinen koitos kardiologilla... kiva lääkäri, mutta sen vastaanotolla vierähtää aina tunti jos toinenkin... tänään ”vaan” kaksi. Toisaalta jos se respan tyttö puhui totta niin äijä vastaanottaa potilaita täysin mielivaltaisesti ja sillä saattaa olla jopa 20 potilasta 2 tunnin sisällä. Tämä ei siis tarkoita ripeitä juttutuokioita, vaan jokaisen potilaan kanssa vietetään kuitenkin se tarvittava aika, eli ne aikataulut venyy ja paukkuu ja ihmiset istuu ja odottaa ja odottaa ja odottaa... L kiltisti otti pojat ja mulla oli mukana ahdistunut ja totaalisen ylikierroksilla käyvä M. Kun ne käski mut siihen kaapuun EKGtä varten M:lla hirtti kiinni ekan kerran kun se hetken kuvitteli et mä joudun taas sairaalaan. Mua taas otti päähän että ne edelleen halus sen EKGn vaikka mun sydämessä ei ole mitään vikaa tällä tietämää. Loppuaika M:lla kului mua ja lääkäriä keskeytellessä ja pitkin seiniä hyppiessä – kirjaimellisesti.  Lääkearvot oli taas päin peetä ja annosta nostettiin nyt 15mg:n... se on aika iso annos tätä ainetta ja niinpä hänkin mietti että olenko mahdollisesti resistentti kyseiselle aineelle kun oireitakin edelleen on. Hänen näkemyksensä siitä sydänultrasta oli se että jos sellainen tehdään, haluaa hän että se tehdään hänen vastaanotollaan – selvä – oli kuitenkin sitä mieltä että ehkä se on tosiaan ihan hyvä tehdä. Sopii mulle. 

Antikoagulaatioklinikalle se viittas kintaallaan ja halus mut jatkossakin vastaanotolleen... En tiedä – kaikki kai käy – olispahan mulla oma kardiologi jos tulee jatkossa tarvetta... Lääkärit on kyllä noin yleensä vähän hämmentyneitä kun sanon että se ns. hoitava lääkäri on kardiologi ja varmistavat vielä että eihän mun sydämessä mitään vikaa ole? Joo ei oo, tää vaan haluaa mua hoitaa kun sattui olemaan päivystävä kardiologi silloin kun jouduin sairaalaan ja ne luuli et se on mun sydän ja... who knows mitä näitten taiteilijoitten päässä liikkuu ja kaikki haluaa tietysti päteä toistensa päälle, ihan kuin telkkarissa.

Hematologin huoli tässä kuviossa oli se, että hukun sydänpraktiikassa epäpotilaana jonnekin epäosastolle. Samasta syystä hematologi ei halunnut mua syöpäpraktiikkansa potilaaksi, kun hukkuisin sielläkin jonnekin epäkategoriaan.

10 minuuttia

Ilalla ne vielä soitti sieltä antikoagulaatioklinikalta ja nyt mä meen sinne ens keskiviikkona JOS en peruuta sitä aikaa... en mä tiedä mitä tässä pitäis tehdä. Yks haluaa yhtä ja toinen toista ja jonkun pitäis tätä seurata. Toinen ongelma on se että täällä yksityisenterveydenhuollon ihmemaassa kaksi lääkäriä toimii yhdessä sairaalassa ja se kolmas toisessa, se joka halus mut sinne oman sairaalansa antikoagulaatioklinikalle... mikä olis järkevintä? Pitäiskö itse ilmoittautua sen toisen sairaalan antikoagulaatioklinikalle vai? Mistä mä tiedän? Miks mun pitää aina tietää? On hetkiä jolloin olis paljon kivempaa olla suomalaisen ylhäältäsanellun terveydenhuollon piirissä... tekis mitä käsketään, ei tarttis itse päättää. Täällä pitää KAIKKI päättää ihan itse.

Ja sit multa kysytään miksi en jaksa mennä lääkäriin esittelemään kipeää rannetta kun järki sanoo että se on pelkkä rasitusvamma noitten mastodonttien takapuolien pesemisestä. En jaksa, saan käydä lääkäreissä ihan tarpeeksi muutenkin.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena....

tylsä kesä?

Tänään on high schooliin tutustuminen, tiistaina alkaa koulu, siis poikien koulu. Tättiksen opinnot alkavat vasta syyskuun lopulla, sitä ennen on viisaudenhammasleikkaus ja paljon muuta, mutta mihin ihmeeseen tämä kesä oikein katosi?  Tuntuu ettei me tehty tänä kesänä yhtään mitään. Eihän se tietenkään ole totta, mutta ei me kyllä minnekään matkustettu kun ei meillä aikuisilla ollut mitään mahdollisuuksia pitää lomaa ja olihan Tättiskin töissä. Tättis kun aloitti heinäkuussa työt autoliikkeen vastaanotossa viikonloppu assistenttina. Työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelun lisäksi, rekisterikilpien luovuttaminen, avustaa huoltotiimiä autojen luovuttamisessa ja vastaa puhelimeen.  Oliko meidän teineillä surkea kesä? Kaverit kiersivät maailmaa, ainakin somen perusteella. Yksi vietti kesän Ranskassa, toinen Italiassa, kolmas Japanissa, neljäs ja viides risteili Alaskassa. Kesän kuvitteellinen kohokohta oli päivä saariston ruuhkassa meidän vanhempien kinastellessa siitä kannattaako yri...

koekaniini - mukana tutkimustyössä

Puhelimen näytöllä vilkkuu liiankin tuttu puhelinnumero ”Yläkoulu – terveydenhoitaja”, on maanantai ja kello tuskin kymmentä. Tiedän jo ennen vastaamista, että mentävä on, hakemaan poika kotiin. Laitan palaverista äänet pois ja vastaan: ”Hei Alina, onko taas aika?” – Joo, ottanut lääkkeet 45 minuuttia sitten eikä olo helpota. Varttia myöhemmin harmaankalpea teini marssii huoneeseensa, sulkee verhot ja käy nukkumaan herätäkseen tunteja myöhemmin. Minä palaan mun palaveriin. Huonolla tuurilla sama kuvio toistuu myös tiistaina. Eletään helmikuun alkupäiviä ja vastaavanlaisia koulupoissaoloja on jo ehtinyt kertymään seitsemän, tammikuusta. Päänsärkypäiviä yhteensä reilu kymmenen. Laitan viestiä päänsärkypolille ja saan ajan seuraavalle viikolle.  Päänsärkypolin neurologi on ihan mieletön tyyppi. No, meidän lastensairaala nyt muutenkin on aika ihana, mutta jotenkin se miten nää kohtaa teinin ihmisenä, ei sairautena. Kyselee tietokonepelit ja elokuvat, myöntää avoimesti, että vaikka se e...