Siirry pääsisältöön

ihan tavallinen keskiviikko


Ihan valtavat kiitokset ihan jokaiselle teistä myötäelämisestä ja mukanamatkaamisesta.  Tuntuu huikealta että niin moni on kulkenut mukana meidän isossa huolessa, jännittänyt ja miettinyt. Kiitokset siitä! Jokaisen kommentin olen lukenut useampaan kertaan, suurella lämmöllä ja kiitollisuudella.

Ison huolen jälkeen tunnelma ei vastoi odotuksia ole rihakkaan riemukas vaan enneminkin hämmentynyt ja hiljainen. Niin läheltä se meni. Niin isosti kiitollinen sitä on ja samalla tietää ettei mammografiaan meneminen tule enää koskaan olemaan sellainen ”läpihuutojuttu” vaan – kyllä ihminen on urpo. Kaikkihan nyt puhuu rintasyövästä. Kuinka paljon sitä kuitenkaan aiheesta ihan oikeesti tietää? Mä opin paljon. Opin huolimatta siitä että ”kaikkihan” jonkun tuntee jolla on tai on ollut rintasyöpä. Moni tietää myös ainakin yhden siihen menehtyneen, niin minäkin. Opin vaikkei se osunutkaan omalle kohdalle, ainakaan vielä. Eilen skoolattiin Mummilla ja juhlistettiin terveyttä.




Mun veriarvojen sahailu tuntuu taas aika vähäpätöiseltä vaikka hermot meinas mennä kun ne oli yli vartin myöhässä ja respantäti muisti koko ajan muistuttaa, että meidän – minä ja kaksi alle kolmevuotiasta poikaa – pitää olla hiljempaa kun hän on puhelimessa. Pojat jaksaa leikkiä kuiskausleikkiä noin nanosekunnin ja sit se unohtuu tai tulee riitaa tai... odotushuoneessa ON tylsää.

On oikeesti ihan mahtavaa että niihin ihan tavallisiin arjen huoliin palaaminen käy lasten kanssa niin nopeesti. Tänään on surtu sitä ettei M pääse kesäkouluun sen hinnan noustessa liian korkeaksi ja mietitty sitä olisko mahdollista kustantaa sille kymmenen kertaa allasterapiaa ennen koulun alkua. Maksoin kuitenkin varaus- ja materiaalimaksut kahteen sosiaalisten taitojen ryhmään kesäksi. Huolet on siis taas normaaleissa mittasuhteissa. Ei oo niin kovin vakavaa ettei sillä olekaan kesällä koulua ja jos se allasterapiakin todetaan liian kalliiksi niin kasvaahan toi ilmankin. Klinikan iki-ihana Caitlin oli sen sijaan nähnyt meidät eilen iltauutisissa, siellä Little Bit:n avajaisissa.

Edellisten lisäksi tänään on tutusti pesty - ja viikattukin - pyykkiä, on leivottu litranen pullataikina, piirretty valaita – M:n kotitehtävä – leikitty, luettu kirjoja, laulettukin kai ja kohta lähdetään puistoon R:n ja sen äidin kanssa. Saa nähdä kelpaako mun uusiopullat noille... täysmaitoa, runsaasti voita, vähän sokeria, täysjyvävehnää. Täytteenä omenasosetta ja kanelia. Paljon rasvaa ja vähän sokeria.

valas

superpullaa M:lle - ja muillekin


Olohuoneessa leikkii kolme Möhköfanttia. Aurinko paistaa ja kaikki on hyvin. Huvikummussa ollaan taas äänekkäitä ja onnellisia.





Kommentit

  1. Ollaanpa täällä käyty mankelin läpi,kun olen keskittynyt vaan toisaala työntekmiseen ja blogimaailma on jäänyt seuraamatta.
    Kuinka tunnistin tuon pelkosi ja tunnetilat siinä ympärillä.
    Kuinka niin iladuin hyvistä uutisista!
    Ihanaa <3

    Aurinkoa tähänkin päivääsi.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kun tuli hyviä uutisia, huolissani olin täälläkin! ♥

    Pulla näyttää hyvältä, voisi vaikka itsekin leipoa pullaa kunhan saa muuton hoidettua pois alta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

tylsä kesä?

Tänään on high schooliin tutustuminen, tiistaina alkaa koulu, siis poikien koulu. Tättiksen opinnot alkavat vasta syyskuun lopulla, sitä ennen on viisaudenhammasleikkaus ja paljon muuta, mutta mihin ihmeeseen tämä kesä oikein katosi?  Tuntuu ettei me tehty tänä kesänä yhtään mitään. Eihän se tietenkään ole totta, mutta ei me kyllä minnekään matkustettu kun ei meillä aikuisilla ollut mitään mahdollisuuksia pitää lomaa ja olihan Tättiskin töissä. Tättis kun aloitti heinäkuussa työt autoliikkeen vastaanotossa viikonloppu assistenttina. Työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelun lisäksi, rekisterikilpien luovuttaminen, avustaa huoltotiimiä autojen luovuttamisessa ja vastaa puhelimeen.  Oliko meidän teineillä surkea kesä? Kaverit kiersivät maailmaa, ainakin somen perusteella. Yksi vietti kesän Ranskassa, toinen Italiassa, kolmas Japanissa, neljäs ja viides risteili Alaskassa. Kesän kuvitteellinen kohokohta oli päivä saariston ruuhkassa meidän vanhempien kinastellessa siitä kannattaako yri...

koekaniini - mukana tutkimustyössä

Puhelimen näytöllä vilkkuu liiankin tuttu puhelinnumero ”Yläkoulu – terveydenhoitaja”, on maanantai ja kello tuskin kymmentä. Tiedän jo ennen vastaamista, että mentävä on, hakemaan poika kotiin. Laitan palaverista äänet pois ja vastaan: ”Hei Alina, onko taas aika?” – Joo, ottanut lääkkeet 45 minuuttia sitten eikä olo helpota. Varttia myöhemmin harmaankalpea teini marssii huoneeseensa, sulkee verhot ja käy nukkumaan herätäkseen tunteja myöhemmin. Minä palaan mun palaveriin. Huonolla tuurilla sama kuvio toistuu myös tiistaina. Eletään helmikuun alkupäiviä ja vastaavanlaisia koulupoissaoloja on jo ehtinyt kertymään seitsemän, tammikuusta. Päänsärkypäiviä yhteensä reilu kymmenen. Laitan viestiä päänsärkypolille ja saan ajan seuraavalle viikolle.  Päänsärkypolin neurologi on ihan mieletön tyyppi. No, meidän lastensairaala nyt muutenkin on aika ihana, mutta jotenkin se miten nää kohtaa teinin ihmisenä, ei sairautena. Kyselee tietokonepelit ja elokuvat, myöntää avoimesti, että vaikka se e...

Davi

Pieni käsi ottaa tiukasti kiinni mun kädestä, käännän katseeni käden omistajaan, ruskeasilmäiseen poikaan, jonka paita on päällä takaperin, napit selässä. Lapsen katse on tarkka ja kysyvä: Kuka sinä olet? Katson lasta, laskeudun hänen tasolleen ja hymyilen, kysyn, onko hän kenties Davi? Kerron hänelle olevani Ms M. Poika nyökkää. On vuoden toinen kouluviikko ja eskarilaisten ensimmäinen koulupäivä. Davi on viisivuotias eskarilainen ja yksi koulun monikielisistä oppijoista.  Muutama päivä myöhemmin sama pikkumies juoksee perässäni koulun käytävällä ja takertuu kahdella kädellä mun jalkaan. Toinen koulun MLL*-opettajista seuraa perässä ja muistuttaa pientä poikaa, että hänen pitäisi olla ruokailemassa luokkatovereittensa kanssa. Kommunikaatiovälineenä ovat lähinnä viittomat ja taskutulkki sillä yhteistä kieltä meillä ei vielä ole. Saatan pojan ruokasaliin opettajan kanssa ja pääsen lopulta jatkamaan omaa matkaani. Pienestä takiaisesta tulee kuitenkin vakituinen seuralainen myös minul...