Siirry pääsisältöön

läpihuutojuttu


Mä jatkan vielä tohon edelliseen... infektiokierteestä tai lapsen vakavasta sairaudesta en siis tässä puhu. En myöskään siitä miten raskasta on olla sairaan lapsen hoitajana. Niistä mulla ei ole hajuakaan, ja on ihan eri asia elää lapsen kanssa joka viettää aikaa sairaalassa enemmän kuin kotona, tai lapsen jonka kanssa mennään korvatulehduksesta korvatulehdukseen. Meitä on siunattu perusterveillä lapsilla, joiden ongelma kenttä on jossakin muualla. Takana on 9 ½ lapsivuotta (4 ½ + 2 ½ + 2 ½) ja jos nyt en ihan väärin muista niin neljä tulehtunutta korvaa. Niistä neljästä korvasta just nyt kolme. Meitä on myös siunattu lapsilla jotka on ns. helppoja sairastajia. Valvotut yöt tulee muualta, ei sairastelusta.

Viikon saldo on siis yks poskiontelon tulehdus ja kolme tulehtunutta korvaa. Kaksi niistä korvista märkäisiä – ei olis uskonut kun ainoa merkki asiasta on kuume – ja yksi vaan vähän tulehtunut. Se vaan vähän tulehtunut korva on valittanut enemmän kuin kaksi muuta potilasta yhteensä. Jääkaapissa on viisi pulloa penisiliiniä erimuodoissaan, kolme erilaista aikataulua ja kolme erilaista annostusta. Mun lapset on sikälikin vinoutuneita, että ne ottaa sen litkun ihan mielellään, eikä kukaan edes saa ripulia – toivottavasti ei jatkossakaan - ja palkaksihan saa suklaata.

Meidän perheessä, siis disclosure – meidän perheessä – nää perussairastamiset on aika läpihuutojuttuja.


Kommentit

  1. Täällä on nyt sairastettu reilu pari viikkoa kaikkia näitä perusjuttuja: korvatulehdus, poskiontelontulehdus, 4xsilmätulehdus ja pisteenä i:n päälle keuhkoputkentulehdus astmalapsella. Mikään ei ole kuolemaksi, onneksi, ja kaikki on hoidettavissa ja suklaapalkalla lääkkeetkin menevät (melkein) kiukkumatta alas. Kaikesta tästä huolimatta oma stressitaso on taivaissa. En tiedä, nostaako stressiä se, ettei ikinä voi tietää mitä huominen tuo tullessaan vai pelko siitä, ettei tämä ikinä lopu. Omassa huolessani kyse on osaltaan siitä, että näitä sairasteluviikkoja on tänä syksynä ollut enemmän kuin terveitä viikkoja. Vaikka kaikkeen tietyllä tavalla turtuu, ei tällaista (taistelu)väsymystä voi poistaa antibiooteilla, eikä edes sillä suklaalla.

    Toivottavasti teidän ihanaiset lapsukaiset paranevat pian eikä meilläkään enää huomenna jouduttaisi lääkäriin.
    -Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mullakin olis stressitaso pilvissä tolla sairastamisella ja kun siihen vielä lisää työt niin ihmekö se että podet jo taisteluväsymystä. Keuhkoputkentulehdus astmalapsella ei ole mikään pikkujuttu. Voimia ja jaksuja ja lämpimiä ajatuksia. Mun on helppoa hölistä kun meillä on toistaiseksi ainakin sairastettu todella vähän.

      Poista
  2. Teillä on arki niin raskasta muutoinkin, että luoja on armahtanut teitä sairasteluissa. Me ollaan eletty elokuusta asti sairasteluhelvetissä, ihan vaan perusjuttuja: flunssaa, korvatulehduksia, astmaa, valvottuja öitä päivystyksessä ja kotona. Ei tätä voi muilla sanoilla kuin helvetti oikeastaan kuvata.

    Kun jollakin saralla on vaikeaa, saa armahduksen jossain toisessa. Mun ekan synntyksen jälkeen elämä oli surun ja ilon sekamelskassa selviytymistä niin silloin oltiin kaikki terveinä. Oli tarpeeksi muutoinkin taakkaa. Nyt ilmeisesti olisi liian helppoa ilman sairasteluja 10 kk kaksosten ja 2 v esikoispojan kanssa, joka osaa jo hahmottaa, että hänkin on kaksonen, mutta toinen puolisko puuttuu viereltä.

    Maailmanloppukin oli ja meni jo ja vielä täällä sitkutellaan. Tarkoittaako se, että tästä selvitään sittenkin? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin uskon tohon mitä kirjoitat. Rankkahan se teidän syksy on ollut sairastaessa ja varmasti on henkisesti rankkaa katsoa lapsen kipuilua toisen puoliskon puuttuessa.

      Maailmanloppu oli ja meni, ehkä me tosiaan selvitään :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena....

tylsä kesä?

Tänään on high schooliin tutustuminen, tiistaina alkaa koulu, siis poikien koulu. Tättiksen opinnot alkavat vasta syyskuun lopulla, sitä ennen on viisaudenhammasleikkaus ja paljon muuta, mutta mihin ihmeeseen tämä kesä oikein katosi?  Tuntuu ettei me tehty tänä kesänä yhtään mitään. Eihän se tietenkään ole totta, mutta ei me kyllä minnekään matkustettu kun ei meillä aikuisilla ollut mitään mahdollisuuksia pitää lomaa ja olihan Tättiskin töissä. Tättis kun aloitti heinäkuussa työt autoliikkeen vastaanotossa viikonloppu assistenttina. Työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelun lisäksi, rekisterikilpien luovuttaminen, avustaa huoltotiimiä autojen luovuttamisessa ja vastaa puhelimeen.  Oliko meidän teineillä surkea kesä? Kaverit kiersivät maailmaa, ainakin somen perusteella. Yksi vietti kesän Ranskassa, toinen Italiassa, kolmas Japanissa, neljäs ja viides risteili Alaskassa. Kesän kuvitteellinen kohokohta oli päivä saariston ruuhkassa meidän vanhempien kinastellessa siitä kannattaako yri...

koekaniini - mukana tutkimustyössä

Puhelimen näytöllä vilkkuu liiankin tuttu puhelinnumero ”Yläkoulu – terveydenhoitaja”, on maanantai ja kello tuskin kymmentä. Tiedän jo ennen vastaamista, että mentävä on, hakemaan poika kotiin. Laitan palaverista äänet pois ja vastaan: ”Hei Alina, onko taas aika?” – Joo, ottanut lääkkeet 45 minuuttia sitten eikä olo helpota. Varttia myöhemmin harmaankalpea teini marssii huoneeseensa, sulkee verhot ja käy nukkumaan herätäkseen tunteja myöhemmin. Minä palaan mun palaveriin. Huonolla tuurilla sama kuvio toistuu myös tiistaina. Eletään helmikuun alkupäiviä ja vastaavanlaisia koulupoissaoloja on jo ehtinyt kertymään seitsemän, tammikuusta. Päänsärkypäiviä yhteensä reilu kymmenen. Laitan viestiä päänsärkypolille ja saan ajan seuraavalle viikolle.  Päänsärkypolin neurologi on ihan mieletön tyyppi. No, meidän lastensairaala nyt muutenkin on aika ihana, mutta jotenkin se miten nää kohtaa teinin ihmisenä, ei sairautena. Kyselee tietokonepelit ja elokuvat, myöntää avoimesti, että vaikka se e...