Siirry pääsisältöön

pala kakkua

 


Viikko on taas vierähtänyt kirjoittamatta elämän kiitäessä ylinopeutta ja meidän roikkuessa kyydissä mukana kuin ohitse kiitävän auton takapuskurissa. Muistutan itselleni että tämä helpottaa kyllä taas, kohta saa hetken hengittää tai ainakaan ei tarvitse pakata niitä eväslaatikoita kouluun lasten jäädessä kesälomalle viikon päästä, mutta siihen saakka eletään vuoden kaoottisinta aikaa. On tanssikoulun kevätnäytöksiä, tiimin pääsykokeita, rokotuksia, koulun päättäjäisiä, leirikouluja, eläinlääkäreitä, hammaslääkäreitä ja lasten vuositarkastuksia. On uusia ja vähemmän uusia asiakkaita, kauppojen loppuun saattamista tarjousten kirjoittamista aamuviideltä ja elämää isolla eellä.


 

Niin se tanssikoulun kevätnäytös, voi apua. Suunnitelma oli ihan valtavan hieno, näytös pidetään ulkona jotta kaikki vauvasta vaariin pääsevät katsomaan vuoden aikana opittuja taitoja, istutaan näyttämölle viettävässä pehmeällä nurmella alkukesän auringossa nauttien eväitä piknikkoreista. Kuulostaa aivan ihanalta, eikö? Tosiasiassa me kuitenkin istuttiin siellä samaisella viettävällä nurmella, seitsemässä lämpöasteessa, tuulessa ja kaatosateessa. Telttatuolit kastuivat niin että niissä oli lätäkkö ennen kuin niihin ehti iskeä takalistonsa ja sade etsi tuulen mukana tiensä sateenvarjojen alle. Hiihtokerrasto, fleece, toppatakki ja sadetakki ei riittänyt pitämään lämpimänä meitä aikuisia ja tanssijat värjöttelivät vesilammikoissa seisten. Eka näytös yhdeltä, toinen puoli neljä. Kotona oltiin märkinä ja kohmeisina ennen seitsemää. Mutta tulipahan tämäkin koettua. Tulevan viikonlopun aikatauluihin tungetaan sitten ne tanssitiimin pääsykokeet lauantaina ja sunnuntaina. On se ihanaa kun lapset harrastaa, ei kun, on se oikeesti ihan ihanaa - useimmiten. Olen käynyt vähemmän mairittelevaa sähköpostiviestintää tanssikoulun kanssa kun meillä on vähän eriävä näkemys joistakin asioista. Itse pidän perhettäni heidän asiakkaanaan, mutta olen vähitellen alkanut ymmärtää että me ei olla asiakkaita vaan vaan vähän toisenlaisen urheiluseuran jäseniä ja valmentajat tanssinopettajat ja tiimin johto sanelevat ehdot.





 

Poikien leirikoulu toteutettiin päiväleirinä ja siinä kohdassa sää oli onneksi ihanan aurinkoinen ja lämmin. Mä olen niin onnellinen että ne sai sen viidennen luokan kevään leirikoulun kaikesta huolimatta ja onhan meillä tässä tätä metsää missä tarpoa ja luontoa kokea kotiovella ja koulun ympäristössä, on sen verran että yläkoulussa oli maanantaina modified lockdown karhun tepastellessa ensin urheilukentällä ja sen jälkeen kurkkiessa ruokasalin ikkunoista sisään, kai nallella oli nälkä sen jälkeen kun se oli testaillut yleisurheilukentän juoksurataa.


Photo credit Satomi Takeno

Jossakin hetken mielenhäiriössä latasin sitten koirallekin vuositarkastuksen tähän kesäkuun kahden ekan viikon kaaokseen, ihan vaan koska kolme lastenhammaslääkäriä, kaksi lääkärin vuositarkastusta, covidrokotus, covidtesti, toimenpide lastensairaalassa ja omat fysioterapiat kahdesti viikossa ei jostakin syystä siinä hetkessä tuntuneet ollenkaan haastavilta, tai ehkä se oli niin että ajattelin ettei se nyt tässä konkurssissa kauheesti enää tunnu. Mutta sen uusi titaanihammas on tosi hieno ja kallis, sanoinko jo että se oli kallis? Kun viiden miljoonan ihmisen suurkaupungissa on kaksi eläinlääkäriasemaa joissa on koirien hammaslääkäri voitte kuvitella miltä laskutus näyttää. Niin ja jos jollekin tuli yllätyksenä että koirillekin tehdään juurihoitoja ja kruunuja niin käsi ylös vaan, yllätys se oli mullekin kun prosessi alkoi ja vielä suurempi yllätys oli se että sen halvatun hampaan poistaminen olisi ollut paljon monimutkaisempaa kuin juurihoito ja kruunu. 




Tänään juhlitaan meidän viidesluokkalaisten valmistumista ja siirtymistä yläkouluun. Auton koristelut autoparaatia varten odottavat autotallissa ja pionit opettajille on edelleen kukkapenkissä leikkaamatta, mutta näiden kahden into ja onni on käsinkosketeltavaa. Äidillä saattaa olla vähän tippa linssissä niin nekin kasvoi ja ensi syksynä meillä ei ole enää yhtään alakoululaista maailman parhaassa koulussa. Jään kaipaamaan aivan mahtavaa kouluyhteisöä, opettajia ja koulun henkilökuntaa. Vanhempainyhdistyksen kanssa teen töitä myös ensi syksynä, olenhan se emohahmo joka  Area Vice Presidenttinä huolehtii kolmen alakoulun ja meidän yläkoulun vanhempainyhdistyksistä.

 



Muistinko kertoa että tämän kaiken keskellä on myös työ yrittäjänä ja tiiminvetäjänä, että meillä on useampi avoin transaktio joista yksi on ollut sanalla sanoen haastava, muut onneksi sellaisia tavallisia pikkuhikkoineen. Tiimillä on myös useampi aktiivisesti kotia etsivä asiakas ja muutama joiden kodin myyntiä valmistellaan sillä ajatuksella että kun uusi koti löytyy laitetaan nykyinen myyntiin vuorokauden varoitusajalla.

 

Onneksi on aamun rauhaisat hetket, meditaatio, pöydälle sytytetty kynttilä, ja kissan ja koiran yhteinen herkkuhetki. On alkuillan kahdenkeskeinen hetki kuistilla Fredden ja viinilasin kanssa, ja on lapset, meidän maailman parhaat lapset. Kesäkuun kuudestoista niitten ei tartte nousta aamuisin kouluun ja tänä kesänä me päästään taas uimarannallekin. Kulman takana on kesä.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

lauran viinikiireet

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta josta en itse juuri tule puhuneeksi, en puhu siitä koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muisto on yhä arka, se on arka kuin huonosti parantunut haava ja sen haavan suola on häpeä. Se on se häpeä, jota kannoin mukanani lapsuuteni, nuoruuteni ja nuoren aikuisuuteni. Häpeä jonka kanssa elin ennen kuin opin erottamaan itseni yksilönä perheestäni, sairauden ihmisestä ja kuoliaaksi vaietun hiljaisuuden kulissien takana totuudesta. Minun lapsuuteni oli totta vaikkei kukaan tiennyt mitä suljettujen ovien takana tapahtui. Miksi tänään? Miksi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi ei anna menneiden vaan olla menneitä? Siksi että tänä aamuna höräisin aamukahvini väärään kurkkuun ja sen sumpin mukana ilmeisesti pussillisen herneitä nenään lukiessani Helsingin Sanomien kolumnia jossa Laura Friman kertoo meille että hänellä on alkoholiongelma – Laura on siis alkoholisti.  Aina meille tulee tää viinikiire, sanoo lapseni – Minulla on alkoholiongelma, ja aion tehdä a

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena.  Kaskadi

2.000

On ehkä osuvaa, tai sitten ei, että kahdestuhannes kirjoitus keskittyy suomen kieleen ja vähän suomalaisuuteenkin. Siihen kauniiseen ja rakkaaseen, kieleen jota minun omat lapseni eivät puhu. Kieleen, joka minun lasteni mielestä on lähinnä aika sekava, sillä miten kukaan voi tietää onko kuusi tulessa vai kakussa kuusi siivua. Näiden vuosien aikana olen todennut että on aiheita jotka kiinnostavat lukijaa vuosi toisensa jälkeen. Sellaisia ovat koulujärjestelmä, ihan tavallinen arki ja sitten juuri tämä, kysymys lasten kielitaidosta ja meidän kotikielestä.  Ylläoleva keskustelu käytiin meidän ystävien teinin kanssa. Nämä lapset ovat syntyneet Suomessa, molemmat vanhemmat ovat suomalaisia ja lapset ovat käyneet suomikoulua vuosia. Silti englanti on heilläkin se vahvempi kieli.  Tämä ja monia samankaltaisia keskusteluita käydään niissä perheissä, joissa lapset kasvavat kaksi, tai useampikielisessä kodissa, maassa, jossa valtakieli ei ole suomi. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sitä enemmän