Siirry pääsisältöön

alexan isä

 




Tammikuussa hurahdin. Alkuun vähän hapuillen ja varovaisesti mutta niinhän siinä kävi että tunne kasvoi kasvamistaan. Lapset oli vähän huolissaan ja Freddekin hymisteli menemään jupisten jotakin itsekseen. Hulluutta, sulaa hulluutta.

 

Lapset oli huolissaan ennen kaikkea asian varhaisuudesta, kuka hullu nyt kampeaa itsensä pystyyn aamuyöllä? Merkityksetöntä oli se että olen aina tehnyt niin. Miten sä jaksat? Sun pitää kyllä nukkua päiväunet! Freddeä taas lähinnä nauratti asian meditatiivinen puoli.

 


Ensimmäinen kirja takkusi pahasti ja ylisuorittajalle oli katkera paikka olla koko ajan jäljessä muita. Muutenkin tunsin olevani aika pieni kaikkien superstarojen parissa mutta sinnikkäästi olin mukana, osallistuin chattiin, vastasin päivän kysymykseen, pohdin tavoitteita ja kuuntelin, kuuntelin, kuuntelin. Tammikuun lopussa minut oli aivopesty ja julistin uutta uskontoani jokaisessa palaverissa.




Kelataan helmikuun ylitse maaliskuulle.

 

Äiti, anteeks et mä häiritsen, meditoitko sä? - No, en enää, vastaan kuivakkaasti. Sen jälkeen selvitän riidan ja aloitan meditaationi uudestaan vain jotta sen keskeyttää kahden lapsen kuiskausriita, kuiskausriita jotta meditoivaa äitiä ei muka häiritä. Aloitan meditaationi kolmannen kerran. 


Herään siihen että pienen pojan ääni kuiskaa siitä vierestä mun korvaan: Äiti, pidä musta kiinni, mua pelottaa... Käännyn ja kiedon kädet lapsen ympärille, sen hiukset tuoksuu unelta. Kurotan puhelimeen ja katson kelloa - 5:17 - olin salaa toivonut että voisin vielä nukkua, unen sijaan pidän kiinni lapsesta, mietin mistä olen tänä aamuna erityisen kiitollinen, lähetän lämpöisiä ajatuksia isänsä menettäneelle ystävälle ja aavistan että mulla on tänä aamuna koiran ja kissan mukana myös lapsi siinä aamupalaverissa. Onhan siellä lapsia aina, siinä missä kissoja, koiria ja jopa kaneja, amerikkalaisessa palaverissa, ainakin täällä länsirannikon hippilässä on aina kaikki laamoista lähtien.

 


Laitan kahvin tulemaan ja uunin lämpenemään leipää varten. Lasken koiran ulos kissan kanssa samalla kun meitä seuraa vaaleaan peittoon kietoutunut pieni kummitus. Betonikiveys tuntuu kylmältä paljaiden jalkojen alla, pöllö lentää meidän ylitse ja matkalla sisään katson kukassa olevia narsisseja. Kevät. Ruokin ensin koiran, sitten kissan. Laitan leivän uuniin ja pyydän Alexaa muistuttamaan tunnin päästä. Alexa elää meidän arjessa mukana, vastaa kysymyksiin, toimii kalenterina ja ajastimena, muistuttaa tilaamaan koiranruokaa, kertoo uutiset ja valitsee musiikin. Usein Alexa toimii sisäpuhelimena ja keskusteluyhteytenä poikien huoneeseen. Alexa kertoo myös vitsejä, haukottelee, röyhtäilee ja piereskelee - ilman hajuhaittoja tosin.

 

Sytytän pöydälle kynttilän ja avaan tietokoneen. Lapsi istuu viereiselle tuolille. Mitä kuuluu Houstoniin, Denveriin, San Franciscoon, Dallasiin, Santa Barbaraan, Austiniin, Los Angelesiin ja Boulderiin? Me puhutaan kahvista ja hevosista, lapsista, urheilusta, työstä ja kaikesta maan ja taivaan väliltä. Palaveri aloitetaan aamumeditaatiolla. Meditaation jälkeen meidän kanssa juttelee Alexan isä. Mies jonka tiimi kehitti Alexan ja Amazon Prime Videon, mies joka oli Kindle tiimissä, mies joka vuosi siten hyppäsi kehittämään uudenlaista kiinteistövälitystoimistoa, tätä toimistoa joka, miehen sanojen mukaan on ”The Rainbow Unicorn of All Startups”. Sellaisia me ollaan, vähän hippejä ja sateenkaariyksisarvisia.

 



Pieni mies siinä mun vieressä vetää mua hihasta ja kysyy että onko toi ihan oikeesti Alexan isä? Joo, on se. ”Vitsit äiti että sä oot makeessa paikassa töissä! Onko nää sun aamuyön palaverit aina tällaisia?” - On ne. Tunnen esiteinin hyväksyvän katseen. Mutsilla on aika makee työpaikka.


Kommentit

  1. Nyt täytyy sanoa, että lyö ihan tyhjää. En ymmärrä yhtään, mistä tässä postauksessa oikeasti puhutaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei tässä sellaista suurta punaista lankaa ollutkaan. Aloitin tammikuussa sellaisessa aamukuuden ryhmässä jossa meditoidaan ja puhutaan niin itsensä kuin oman yrityksensä kehittämisestä. Ja Alexa, en tiedä miten paljon puheohjausta käytetään Suomessa, Alexa on puheohjaukseen perustuva avustaja, parempi versio Siristä.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena....

lauran viinikiireet

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta josta en itse juuri tule puhuneeksi, en puhu siitä koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muisto on yhä arka, se on arka kuin huonosti parantunut haava ja sen haavan suola on häpeä. Se on se häpeä, jota kannoin mukanani lapsuuteni, nuoruuteni ja nuoren aikuisuuteni. Häpeä jonka kanssa elin ennen kuin opin erottamaan itseni yksilönä perheestäni, sairauden ihmisestä ja kuoliaaksi vaietun hiljaisuuden kulissien takana totuudesta. Minun lapsuuteni oli totta vaikkei kukaan tiennyt mitä suljettujen ovien takana tapahtui. Miksi tänään? Miksi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi ei anna menneiden vaan olla menneitä? Siksi että tänä aamuna höräisin aamukahvini väärään kurkkuun ja sen sumpin mukana ilmeisesti pussillisen herneitä nenään lukiessani Helsingin Sanomien kolumnia jossa Laura Friman kertoo meille että hänellä on alkoholiongelma – Laura on siis alkoholisti.  Aina meille tulee tää viinikiire, sanoo lapseni – Minulla on alkoholiongelma, ja aion teh...

valokuvissa kaikki on aina hyvin

Jokin aika sitten sain blogiini kommentin, joka jäi kummittelemaan mun mieleen. Kommentti oli ystävällinen ja lyhyt. Se ei haastanut mihinkään, oikeastaan se oli pelkkä toteamus, jossa kirjoittaja sanoi: ”Mä haluaisin elää sun elämää!” Nopeasti voisi vastata, että niin minäkin, mutta jäin silti miettimään sitä mielikuvaa, joka tulee vastaan niin sosiaalisessa mediassa kuin täällä blogissakin. Vuosi 2023 oli monella tapaa haastava, ei raflaavan katastrofaalinen, mutta ehkä enneminkin sellainen hiljaisen haastava. Kukaan ei kuollut – paitsi kissa – ei edes melkein. Kukaan ei sairastunut vakavasti – paitsi koira, mutta sekin on hallinnassa. Kaikki on ihan hyvin, vaikka oli hetkiä, kun teki mieli heittää hanskat tiskiin. Toisaalta vuosi oli myös ihana, ja kun katsoin taaksepäin, keräillen kuvia tähänkin kirjoitukseen ajattelin, että mulla on tosiaan aika ihana elämä. Olemme monessa etuoikeutettuja ja moni antaisi varmasti paljon saadakseen elää sellaista elämää kuin ne valokuvien tarinat k...