Siirry pääsisältöön

kahdeksaksi tuorein kuva


Viime viikonloppuna tein jotakin sellaista mikä ei ole yhtään mun tapaista. Ensin vastasin Facebook haasteeseen ja sitten vielä jaoin sen omalla seinälläni, jätin tosin sieltä lopusta pois sen vaatimuksen haasteen jakamisesta ja jatkamisesta. Nää kiertokirjeet ei oikein ole mun juttu, puhuttiin sitten tavasta tai paikasta tutustua, syöpätietoisuudesta, itsemurhatilastoista tai mistä tahansa. 

Tähän juttuun vastasin ja jaoin sen koska pidin sitä hauskana ja viihteellisenä. Niin näköjään aika moni muukin sillä sain omaan kyselyyni kymmeniä vastauksia. Kamera kulkee nykyään melkein jokaisella mukana kaikkialla ja sitä tulee käytettyä monesti aika toisin kuin silloin kun kameran tarkoitus oli kuvata jollakin tavalla erityisiä hetkiä Kameralla napataan valokuva Ikean tuotteen varastohyllypaikasta, vaatteen mallimerkinnästä, siitä rikkimenneestä kikkulasta autotallissa jotta osaa ostaa uuden oikeanlaisen. Kameran muistista on tullut monimuotoisempi ja huomattavasti mielenkiintoisempi kuin silloin joskus ennen.

Se kahdeksas kuva... jääkaappiaanhan kaikki aina kuvaillee - eikö?


Mitä mun kamerasta sitten löytyy? Mistä viimeiset kymmenen kuvaa on otettu ja mikä oli niitten merkitys? Tällä viikolla olen ollut kotona leikkaustoipilaan kanssa ja kuvat sen mukaisesti aika pienistä ympyröistä. 

Otan samasta asiasta usein vähintään parikymmentä kuvaa jotta saan sellaisen johon olen tyytyväinen. Jos siis ihan orjallisesti seuraan viimeistä kymmentä kuvaa, on vastaus tämännäköinen:







Toisaalta jos katsotaan viimeistä kymmentä kuvaa niin että tarkoitus on jakaa kymmenen viimeistä kuvaustilannetta saadaan lopputuloksesta vähän mielenkiintoisempi - ehkä.


Sunnuntaina otin instaan odotellessani uutta asiakasta tapaamiseen. Nipussa on tukku esitteitä, tilastoja ja muuta mukavaa.


Maanantaina pikkupotilas kuvasi rakkaan Tuffynsa noita-asussa. 


Herään aamulla varhain ja tän kuvan nappasin työblogia varten kun syyskuinen aamu oli jotenkin niin tunnelmallinen ennen aamun valkenemista.


Ruokakaupan sokerikurpitsalaarista löytyi tällaiset kurpitsakaksoset. Pakkohan ne oli ottaa mukaan. 


Jalkahierontaa toipilaalle. Tää on sellainen hipsuttaja että sitä pitäis aina olla hieromassa ja hipsuttelemassa.


Olkkarissa on kaaos ja jossakin siellä kaaoksen keskellä nukkuu se lapsi joka viimein aamuyöstä nukahti itkun uuvuttamana. Nielurisaleikkauksesta toipumista pidetään aina jotenkin pikkujuttuna ja täytyy tunnustaa että mäkin vähän hämmästyi että se piti pitää viikko kotosalla. En hämmästele enää.


Kävin kääntämässä myytävästä kohteesta kastelujärjestelmän pois päältä ja samalla nappasin valokuvan käyntikortista. Kuvaan kaikkien välittäjien kortit talteen, jotta tiedän kuka on käynyt näytön aikana. Näyttöjen ulkopuolella käyneet välittäjät rekisteröityvät elektronisen avainjärjestelmän kautta.


Kävin silmälääkärissä ja tilasin itselleni uudet silmälasit. Se silmälääkärin tyyppi joka niitä laseja hoitaa, sellainen vanhempi setä oli vähän hämmentynyt mun valinnasta ja kysyi olenko mä nyt ihan varma että haluan käyttää näitä laseja ihan päivittäin. Kyllä haluan. Jos naisella on vaaleanpunaiset hiukset niin ei siinä enää vähän voimakkaammat pokat enää paljoa kai heilauta.


Tästä hetkestä piti saada kuva sillä onhan sitä odotettu aika monta vuotta. Minä vilkuttamassa kuistilla kouluunlähtijöille kahvikupin kanssa. Sinne ne menee... muun lapsivirran sekaan kävelläkseen parin sadan metrin matkan kouluun. 



Ja iltapäivällä koulun loppuessa autojono ulottuu melkein meidän kuistilta koulun pihalle vanhempien hakiessa kullannuppujaan kotiin. Poliisi kävi poimimassa ne kaksi koulubussia pois tästä jonosta. Onneksi valtaosa oppilaista kulkee kouluun ja koulusta kuitenkin jalan tai pyöräillen.

Jos haluat laittaa oman viimeisen kuvasi, laita se Facebookiin blogin kommentiksi.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

lauran viinikiireet

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta josta en itse juuri tule puhuneeksi, en puhu siitä koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muisto on yhä arka, se on arka kuin huonosti parantunut haava ja sen haavan suola on häpeä. Se on se häpeä, jota kannoin mukanani lapsuuteni, nuoruuteni ja nuoren aikuisuuteni. Häpeä jonka kanssa elin ennen kuin opin erottamaan itseni yksilönä perheestäni, sairauden ihmisestä ja kuoliaaksi vaietun hiljaisuuden kulissien takana totuudesta. Minun lapsuuteni oli totta vaikkei kukaan tiennyt mitä suljettujen ovien takana tapahtui. Miksi tänään? Miksi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi ei anna menneiden vaan olla menneitä? Siksi että tänä aamuna höräisin aamukahvini väärään kurkkuun ja sen sumpin mukana ilmeisesti pussillisen herneitä nenään lukiessani Helsingin Sanomien kolumnia jossa Laura Friman kertoo meille että hänellä on alkoholiongelma – Laura on siis alkoholisti.  Aina meille tulee tää viinikiire, sanoo lapseni – Minulla on alkoholiongelma, ja aion tehdä a

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena.  Kaskadi

2.000

On ehkä osuvaa, tai sitten ei, että kahdestuhannes kirjoitus keskittyy suomen kieleen ja vähän suomalaisuuteenkin. Siihen kauniiseen ja rakkaaseen, kieleen jota minun omat lapseni eivät puhu. Kieleen, joka minun lasteni mielestä on lähinnä aika sekava, sillä miten kukaan voi tietää onko kuusi tulessa vai kakussa kuusi siivua. Näiden vuosien aikana olen todennut että on aiheita jotka kiinnostavat lukijaa vuosi toisensa jälkeen. Sellaisia ovat koulujärjestelmä, ihan tavallinen arki ja sitten juuri tämä, kysymys lasten kielitaidosta ja meidän kotikielestä.  Ylläoleva keskustelu käytiin meidän ystävien teinin kanssa. Nämä lapset ovat syntyneet Suomessa, molemmat vanhemmat ovat suomalaisia ja lapset ovat käyneet suomikoulua vuosia. Silti englanti on heilläkin se vahvempi kieli.  Tämä ja monia samankaltaisia keskusteluita käydään niissä perheissä, joissa lapset kasvavat kaksi, tai useampikielisessä kodissa, maassa, jossa valtakieli ei ole suomi. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sitä enemmän