Siirry pääsisältöön

mitä olet aina halunnut tietää?

 


Mistä haluaisit minun kirjoittavan? Työstä? Lapsista? Elämästä maailmalla, vai jostakin aivan muusta? En ole vuosiin kysynyt, vaan kirjoittanut vaan - milloin mistäkin - mutta jos jollakin teistä lukijoista on mielessä toivepostaus niin nyt olisi sauma sille. 


Perheemme on asunut Yhdysvaltain länsirannikon pohjolassa, Seattlen seudulla vuodesta 2002. Yhdysvaltain kansalaisia meistä tuli syksyllä 2009. Asumme sellaisella tavallisella omakotiataloalueella, tai ehkä se ei ole kovin tavallinen sillä vaikka talot näyttävät samalta kuin kaikkialla muuallakin on postinumeroalueellamme perheen keskiarvotulot lähemmäksi $200k vuodessa, täällä valtaosa talouksista jää ilman lapsiperheen verovähennyksiä ja uutisten tukipaketteja.



 


Meillä on kolme täällä syntynyttä lasta, kaksitoistavuotias tytär ja kymmenvuotiaat kaksospojat. Meidän Tättähäärä on ylä-asteen toisella luokalla ja pojat käyvät alakoulua nyt viimeistä vuottaan, koulu on ollut etänä maaliskuusta alkaen. Tättis tanssii, tanssii silleen puolitosissaan, ei siitä ammattilaista tule mutta kilpatiimissä kuitenkin. Vanhemmuus on meidän perheessä omanlaistaan, niin kuin kai jokaisessa perheessä, mutta meidän perheessä kiinteä osa vanhemmuutta ovat myös lasten diagnoosit ja terapiat. Ei niin että lapsi koskaan olisi yhtä kuin diagnoosinsa mutta diagnoosi on osa lasta ja myös perheen arkea. Jokaisella lapsella on erityisopetussuunnitelma ja mukautetun oppimisen suunnitelma.

 

Toisin kuin moni muun alueen perheistä meidän perheemme ei ole töissä Microsoftilla, Amazonilla tai Googlella. Me olemme kiinteistövälittäjiä ja mieheni Fredde tekee sivussa osa-aikaisesti konsultin töitä digitaalisen markkinoinnin parissa. Meillä ei siis asusta yhtään insinööriä. Asunnon ostaminen ja myyminen on täällä erilaista kuin Suomessa.




 

Sitten on koira - Martta. Martta on viisivuotias labradorinnoutaja ja Tättiksen tukipaketti, siis palveluskoira. Tavallisessa arjessa se on aika tavallinen perhekoira, paitsi vähän paljon keskimääräistä tottelevaisempi, mutta esimerkiksi lentokoneeseen meillä ei ole asiaa ilman Marttaa. Maeve, meidän kissa muutti meille vuosi sitten löytöeläinkodista sellaisena laihana, pelokkaana ruttanana. Se saapui meille Fredden autokauppojen sivutuotteena, mutta se on oma tarinansa se, ja siitä on kasvanut aivan ihana tyyppi.

 

Mistä haluaisit kuulla lisää? Sisustuksesta? Ruoasta? Koulusta? Vai ehkä jostakin henkilökohtaisemmasta? Kysy niin kirjoitan toivepostauksen.




Kommentit

  1. Hei. Kiitos mukavasta blogistani! Kaikki kirjoittamaan aiheet ovat mielenkiintoisia. Minua kiinnostaisi millainen koulutussysteemi siellä on. Milloin oppivelvollisuus loppuu, millaisia jatko-opintomahdollisuuksia siellä on (Suomessa kun käytännössä vaihtoehtoja ovat lukio tai ammattikoulu)? Onko Suomesta joitain asioita ikävä? Onko lapsillanne Suomen kansalaisuus?
    Pipsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta palautteesta! Laitan toiveesi kirjoituslistalle :)

      Poista
  2. Täältäkin kiitos kiinnostavasta, mukaansatempaavasta blogista. Näin ulkomailla asuvana suomalaisena juuri tällaiset tavallista arkea kuvaavat ulkosuomalaisten blogit ovat niitä kiinnostavimpia, joiden pariin tulee palattua uudelleen ja uudelleen. Sinunkin blogiasi on jo tullut luettua useampi vuosi... :-)
    Minä haluaisin kuulla enemmän työelämästänne siellä USA:ssa, niin yrittäjänä kuin työntekijänäkin (muistelisin, että olit ennen kiinteistövälittäjäksi ryhtymistä muualla töissä?). Mitä hyvää ja huonoa, minkälaiset työajat, kuinka helppoa on yhdistää työ ja perhe-elämä, miten löydätte balanssin työn ja vapaa-ajan välillä jne.

    Niin ja onko teillä joitakin suomalaisia tapoja ja perinteitä, mitä yhä noudatatte? Suomalaisia asioita, mistä ette hevillä luovu?

    Terkuin, Maiju Belgiasta

    VastaaPoista
  3. Hei Muusa, kiitos kivasta blogistasi, minäkin olen lukenut blogiasi jo monta vuotta. Olen itsekin ulkosuomalainen, asuin Kanadassa ensin ja nyt Lontoon lähellä Englannissa.

    Minua kiinnostaa kaikki ihan tavalliset kirjoitukset arjesta ja elämästänne. Meillä on 12-vuotiaat kaksoset ja koira, elämme aika normaalia elämää täällä Lontoon ulkopuolella "maaseudulla".

    Kiitos blogistasi! Tessa

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

tylsä kesä?

Tänään on high schooliin tutustuminen, tiistaina alkaa koulu, siis poikien koulu. Tättiksen opinnot alkavat vasta syyskuun lopulla, sitä ennen on viisaudenhammasleikkaus ja paljon muuta, mutta mihin ihmeeseen tämä kesä oikein katosi?  Tuntuu ettei me tehty tänä kesänä yhtään mitään. Eihän se tietenkään ole totta, mutta ei me kyllä minnekään matkustettu kun ei meillä aikuisilla ollut mitään mahdollisuuksia pitää lomaa ja olihan Tättiskin töissä. Tättis kun aloitti heinäkuussa työt autoliikkeen vastaanotossa viikonloppu assistenttina. Työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelun lisäksi, rekisterikilpien luovuttaminen, avustaa huoltotiimiä autojen luovuttamisessa ja vastaa puhelimeen.  Oliko meidän teineillä surkea kesä? Kaverit kiersivät maailmaa, ainakin somen perusteella. Yksi vietti kesän Ranskassa, toinen Italiassa, kolmas Japanissa, neljäs ja viides risteili Alaskassa. Kesän kuvitteellinen kohokohta oli päivä saariston ruuhkassa meidän vanhempien kinastellessa siitä kannattaako yri...

Oodi Julkiselle Opetukselle

Mikä jakaa ihmisiä enemmän kuin näkemys koulusta ja koulutuksesta? Täällä tiikeriäitien ja helikopterivanhempien luvatussa ihmemaassa, on tällainen suomalainen vanhempi, jonka mielestä lapset saa opiskella just mitä lystäävät (ainakin melkein) vähän kummajainen. Ei pelkästään kummajainen toisten vanhempien mielestä, vaan myös lasten ja nuorten silmissä. Outo on sellainen äiti, jonka lapsi voi ihan rauhassa valita valinnaisensa itse, opiskelkoon vaan teatterilavastusta tai keittämisen kemiaa. Kaikkea kannattaa kokeilla! Suomalaisen koulujärjestelmän kasvattina en koskaan oikeastaan edes harkinnut yksityiskoulua meidän lapsukaisille. Päinvastoin, huokaisin helpotuksesta kun kaksi kolmesta pääsi jopa kunnalliseen, ilmaiseen eskariin ja vain yhden eskarista jouduttiin maksamaan. Samoihin aikoihin opin myös ettei yksityiskouluilla ole täällä velvollisuutta järjestää erityisopetusta ja siksi moni yksityiskoulu viisaasti valitsee oppilaikseen ne joilla ei ole erityisen tuen tarvetta. Erikseen...

toisenlainen äitienpäivä

Tämä teksti piti kirjoittaa ja julkaista jo miltei viikko sitten – äitienpäivänä. Piti kirjoittaa äitiydestä, elämästä meidän perheessä ja siitä miten ihani mun lapset on, mutta kuten usein käy, elämä heitti kapuloita rattaisiin ja teksti jäi kirjoittamatta. Moni muukin asia jäi tekemättä, moneksi päiväksi. Tästä ei kuitenkaan tule kirjoitus koronasta. Särky alkoi jo perjantaina, ajattelin hammassäryksi ja kiroilin. Kiroilin koska hammaslääkärit on kiinni eikä ne nyt muutenkaan ole ihan mun parhaita kavereita. Kiroilin koska hammassärky tarkoittaa juurihoitoa ja tässä maassa juurihoito ja sen päälle laitettava kruunu maksaa helposti tuhansia taaloja, jopa vakuutuksen kanssa. Otin kipulääkkeen ja toivoin että tilanne poistuisi itsestään. Arvannette... ei se poistunut. Siinä vaiheessa kun mukaan tuli päänsärynpoikanen ja tunsin miten mulla on kuvitteellinen otsatukka otsalla, ja takaraivo tuntui siltä että joku olisi tukistanut lujasti, ja silmäkin tuntui kummalliselta kerroin asiast...