perjantai 12. helmikuuta 2016

kevättä rinnuksissa

niitä on taas ainakin satoja tuhansia...


Aamulla töissä sirottelen suklaakonvehteja jokaisen työtoverin näppikselle – salaa. Yhdeltätoista ne on selvittäneet kuka on tän Valentinen yllärin takana ja mun sähköposti täyttyy kiitoksista. Myhäilen itsekseni... on perjantai, ja edessä pitkä viikonloppu. Maanantaina on ”President’s Day” – Yhdysvaltain ensimmäisen presidentin George Washingtonin synttärit. Todellisuudessa ne synttärit oli helmikuun 22. mutta kyllä tää vapaa mulle sopii. Sunnuntaina juhlitaan Pyhää Valentinusta, tais siis sitähän on juhlistettu koko kuluva viikko kouluissa ja työpaikoilla, ja sunnuntaina on sitten vuorossa se rakkauden juhla.

krookukset kukkii, ja narsissitkin kukkisivat jos se kuistin alla asuva jänis ei kävis niitä syömässä


Meillä on virallisen epävirallisesti kevät. Virallinen kevät alkaa kevätpäiväntasauksesta, mutta se ihan oikea kevät alkaa helmikuun puoliväliin mennessä. Pihalla kukkii krookukset, hortensiat kasvattaa lehtiä, ja pionit puskevat ensimmäisiä punaisia varsiaan. Työmatkalla ajan kukkivan kirsikkapuun ohitse, ja iltaisin kuuntelen sammakkokuoron laulua. Aamuisin mut herättää rupisammakon kurnutus raparperin alta.

hortensia kasvattaa lehtiä


Yksi kolmesta on sairastanut, sitä samaa kuin kaksi kolmannesta meidän potilaista ja kaikki muutkin. 

kotona hoitamassa sairasta lasta

sairaan lapsen lounasTyöpäivän jälkeen Martan kanssa voi kiertää metsälammen ennen auringonlaskua ja rannikolla elohopea kurottelee jo kahdenkympin paremmalle puolelle. Mutta parasta kaikista on se sammakkojen kuoro... On perjantai. Me syödään tänään pizzaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.