maanantai 22. helmikuuta 2016

pölisee

Keskiviikkona alkoi niiskutus… mitä, mitä, mitä... ei kai tässä nyt taas olla tulossa kipeeksi. Torstaiaamuna tuntui siltä että silmissä on hiekkaa. Puoliltapäivin tajusin aikani silmiäni hierottua että nythän on kevät. Illalla kun kävelin parkkipaikalle oli auto keltainen, kauttaaltaan keltainen... Siitepölyaika on alkanut.

14 - 16C, tyyntä ja siitepölyistä


Mä en koskaan ole ollut allerginen yhtään millekään. Heinänuha oli jotakin herkkien höpinää, kunnes muutin tänne. Nopeasti opin, että keväällä meillä on siitepölyä niin paljon että sen näkee ilmassa paljain silmin. Auto peittyy keltaiseen hienoon tomuun, ikkunalauta on keltainen ja keväämmällä puuvillapuitten kukkiessa näyttää siltä että ulkona sataa lunta. Oireita saavat myös ne jotka eivät ole varsinaisesti allergisia. Sitä on vaan niin paljon. Siitepölyä on jopa sadesäällä.

Juoksen sairaalan apteekkiin ostamaan käsikauppasilmätippoja ja takaisin juostessa soitan silmälääkäriin tilatakseni niitä tippoja, joita ei tarvitse turauttaa silmiin kahden tunnin välein puolta pullollista. Niitten oikeitten tippojen huono puoli on se, että 3ml:n pullo, sellainen tuskin näkyvä purkki maksaa vakuutuksen jälkeen edelleen satasen, ja vakuutus maksoi niistä kuitenkin leijonanosan.


Sunnuntaina M ilmoittaa että sillä on flunssa. Tarjoilen sille 10mg Zyrteciä ja nuha helpottaa puolessa tunnissa. Ensin kukkii lehtipuut, sitten havupuut, pensaat ja heinät, seuraavaksi kukat ja ruoho. Tervetuloa kevät ja siitepölykausi!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.