sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

kaksi päivää preerialla

Ekat kaksi lomapäivää takana... suloinen sekoitus viiniä, vesipuistoja, iloa ja ahdistusenpoikasta. On kuuma, siis oikeesti KUUMA. Aamuyhdeksältä elohopea on jo iloisesti ohittanut kolmenkympin, ja puoleen päivään mennessä menee seuraavakin kymmenluku rikki.

Tänään siirrytään seuraavaan hotelliin.

Eilen illalla mun kainalossa nyyhkytti M. Se ei halua toiseen hotelliin, se haluaa olla täällä koska se tietää tän paikan ja tän huoneen. Se ei halua mennä muualle. Se ei halua, eikä sen jalatkaan halua. Jalat heiluu ja sätkii ja potkii. M:n jalat tekee niin silloin kun sillä on paha olla. Lopulta se nukahtaa. Aamulla se riehuu tolkuttomasti, se osaa itsekin sanoa että sitä ahdistaa. Aamiaishuoneessa sillä on kylmä. Sillä on kylmä ja sen aamiainen maistuu pahalle, oikeastaan sillä ei ole yhtään nälkä. Aamiaishuone on täynnä. Siellä on liikaa ihmisiä, eikä se ainakaan helpota tilannetta. Mä tiedän että päivän ajomatkasta tulee raskas. Mä tiedän että se haastaa riitaa poikien kanssa, riehuu ja valittaa. Sillä on kuuma ja kylmä, nälkä ja jano, pissahätä ja vatsakin kipeänä.

Kertaan mielessäni mitä me ollaan syöty, oliko M:n pihvi paistettu voissa? Oisko aamiaismakkaroissa sittenkin ollut maitojauhetta? Tai niissä muroissa? Vai onko se vaan tää matka? Muutos on vaikeeta, pienikin muutos on kohtuuttoman vaikeeta. Koulun loppumiseen sopeutumisessa vierähti kolmisen viikkoa, ja se sentään oli ennenkin eletty muutos. Tää on uutta, me ei olla koskaan oltu lomalla niin et oltais oltu useammassa hotellissa saman loman aikana. Uusi ja tuntematon ahdistaa, se ahdistaa silloinkin kun aikuisen silmissä muutos tuntuu pieneltä.

Ensimmäinen päivä


vuorten ylitse

silloin harvoin kun mä syön täällä, siitä kannattaa jo ottaa kuva... samalta se maistui kuin silloin kymmenen vuotta takaperinkin...


Tuulimyllyjä... ihanaa!!!! Tuulimyllyjä!


Lucky Luke ja laulava lanka


viinikoira Buddy

viininmaistelu täällä missä ne rypäleet kasvatetaan on vähän erilaista kuin meillä kotosalla
rypäletarkastus


tästä...

...tähän

Red Mountain
38C

splish splashToka päivä


aamutelkaritIce Harbor Locks and Dam - täällä pääsee katsomaan kalaportaita
M:n unelma oli saada omat bootsit... ne on nyt olleet kohta vuorokauden sillä jalassa. Lämpötilasta huolimatta


vahingossa löytynyt aarre maalaiskaupungissa

maidoton ja gluteeniton kuppikakku... ja listalla oli viisi erilaista!!!
maailman katolla, tai ainakin melkeinIce Harbor Locks and Dam - Ice Harbor Brewing Co

2 kommenttia:

 1. Mäkin muistan kuinka halusin sellaiset pinkit bootsit kun olin vaihtarina, harmi vaan en niitä ikinä ostanut. Sittemmin on kyllä Montanasta tullut hankittua Stetson.
  Mihin teidän matka jatkuu ja oletteko kauan reissun päällä?
  Täälläkin oli tänään KUUMA 108F. Huomenna sitten vilvoitellaan Alaskassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuden päivän reissu :) Walla Wallan kautta The Dallesiin Oregoniin ja lopulta otiin Mt St Helensin kautta :)

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.