lauantai 19. heinäkuuta 2014

nukkuva tulivuori

Lupasin lisää kuvia... laitan tipottain, kun ei kukaan jaksa kaikkia kerralla...

M on kiinnostunut tulivuorista ja niitähän täällä riittää, meidän omassa osavaltiossa on viisi isoa tulivuorta ja naapurissa seitsemän. Matkan varrella kameraan osui melkoinen lista; Mt Rainier, Mt St Helens, Mt Adams, Mt Jefferson, Mt Hood, näistä Mt St Helens on tälläkin hetkellä aktiivinen ja Mt Rainier on listattu yhdeksi maailman vaarallisimmista tulivuorista. Hartiakorkeudeltaan se ohittaa K2:n joka on maailman toiseksi korkein vuori.

Tässä kuvia meidän retkeltä Mt Hoodille... Korkeutta vuorella on 3500m, ja se on kaikista todennäköisin Oregoninssa olevista tulivuorista purkautumaan. Mt Hood on myös ainoa hiihtokohde Pohjois-Amerikassa, joka on toiminnassa ympäri vuoden - 365 päivää vuodessa. Mt Hoodin kyljessä 2000m korkeudessa on Timberline Lodge. Timberline Lodge on tarkkasilmäisille elokuvaharrastajille tuttu Kubricin elokuvasta "Hohto" (1980). Hotellia käytettiin elokuvan ulkokuvauksiin.

Mt Hoodin kohdalla Columbia-joen rannalla sijaitsee Hood Riverin kaupunki.Tämä kaupunki elää talvet hiihtoturismille ja kesät purjelautailulle ja varjolautailulle - saatoin keksiä uuden sanan, kitesurfing on se mitä tarkoitan eli surffaamista laskuvarjon/ison leijan kanssa.Timberline Lodge


jannut katsoo et miten tää homma oikein toimii

siellä ne on, pikkuriikkisinä M ja L


lämpötila on +29C


korkeanpaikankammoinen tarvitsi drinksun retken päätteeksi

hiihtobussi

matkalla takaisin näkyi Mt Adams


Hood Rivermatkalla takaisin hotelliin The Dallesiin
4 kommenttia:

 1. Mt Rainier on tosi hienon näköinen lentokoneesta.
  Guatemalassa käydessä kiivettiin aktiiviselle tulivuorelle. Ikimuistoinen reissu.

  VastaaPoista
 2. Hauskaa, miten vuoret ovat niin erilaisia. Aikoinaan Alpeilla asustaessa niiden mahtipontisuus alkoi välillä ärsyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä helpottaa kun toisella puolella on kuitenkin meri :)

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.