maanantai 18. tammikuuta 2016

elämä on ihmisen parasta aikaaMitkä asiat tekevät arjesta ihanaa? Mä nyt en ylipäätään kuulu siihen ryhmittymään joka elää lomasta lomaan ja juhlasta juhlaan. Elämä on – kliseisesti ja totuudenmukaisesti – tässä ja nyt, ja ne parhaat hetket löytyy tästä ihan tavallisesta päivästä toiseen elämästä. On viikkoja jolloin kaikki karkaa käsistä ja kaatuu omaan mahdottomuuteensa, ja sitten on toisenlaisia päiviä tai viikkojakin, niitä joina lähtee töistä hyväntuulisena, tulee kotiin ja huomaa miten puolet päivästä on vielä edessä. Sellaisina päivinä lasi on puoliksi täynnä, lapset on hyväntuulisia, kello on vasta kuusi, ja aikaa on vaikka kuinka. Tänään on sellainen päivä.Mutta mikä on sitä arjen luksusta? Mitkä on niitä pieniä-suuria asioita elämässä, joista tulee hyvälle tuulelle? Niitä joiden ansiosta kaikki on vähän paremmin myös maanantaisin...

Mun listalla on ainakin nämä, eikä ne ole missään järjestyksessä:
 1. Kiireetön aamu Martan ja kahvin kanssa – olkoonkin ennen aamukuutta.
 2. Jogurttia, pellavansiemeniä, chian siemeniä ja marjoja aamiaiseksi.
 3. kauniit ja mukavat vaatteet.
 4. Leikkokukat maljakossa – ruusuja, liljoja, pioneja, narsisseja, tulppaaneja...
 5. Musiikki ja omat ajatukset matkalla töihin, omassa rauhassa, autossa jonka ajaminen on nautinto silloinkin kun kaikki muutkin on liikkeellä. Auto on tärkeä. 
 6. Lasillinen hyvää viiniä illalla - kyllä, jokainen ilta ja aina.
 7. Se että laumalla on ollut hyvä päivä koulussa.
 8. Hetki ajatustenvaihtoa Fredden kanssa – ilman että joku keskeyttää .
 9. Martta nukkumassa jalkojen juuressa työpäivän jälkeen.
 10. Työyhteisö jossa tuntee olevansa tärkeä omassa roolissaan.
 11. Lounas työkavereitten kanssa.
 12. Puhelu kotimatkalla ystävän kanssa – muuten ei ehtis.
 13. Illalla se hetki kun väsymys voittaa ja vieressä nukkuvaa lasta halaten nukahtaa.
 14. Nukuttu yö.Niistä on tehty elämä ja maailman paras arki. Ällöä ja oksetusta, mutta samalla niin aitoa ja totta... ihan yhtä totta kuin kaikki ne asiat jotka tekee elämästä kaoottista. 3 kommenttia:

 1. Aika moni asia sama - ja viimeisen kuvan kimppu erityisesti sama eli juuri tämä lemppari!

  VastaaPoista
 2. http://www.warriorzen.com/finland-newborns-sleep-here.html

  Hei, oletko huomannut, että USA:ssa kirjoitellaan Suomen äitiyspakkaus-systeemistä? Olisiko sinusta USA:ssakin hyvä olla vastaava pakkaus, jonka jokainen äiti halutessaan saisi?

  VastaaPoista
 3. Moi uudestaan! En kestä, sun jutut on niin hyviä ja tapa kirjoittaa loistavan hauska!:) Oon päässyt kahlaamisessa vasta tähän. Mulla listaus menis ihan samalla tapaa, paitsi et mul ei ole Marttaa, enkä haluaiskaan. Tai haluaisin ehkä, mut tiedän etten jaksais. Mut kiireettömät aamut on parasta, vaikka sit kuuden aikoihin. Eikä mul ole Freddeä, eikä ketään muutakaan, enää, mut jos ois, niin allekirjoittaisin myös kohdan 8. Ehkä joskus on. Olen samaa mieltä, että elämän mielekkyys pitää löytyä arjesta ja siitä on tehtävä mahdollisimman hyvää, mutta silti matkat on mulle SE juttu. On ihanaa suunnitella, fiilistellä ja odottaa. Taas jatkan kahlaamista!
  Vappu

  VastaaPoista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.