maanantai 28. maaliskuuta 2016

maanantaina on mukavaa

pupuballerinat


Aamukymmeneltä myönsin esimiehelleni että on mahdotonta tehdä vanhaa ja uutta työtä yhtäaikaa, jos vaan toinen kärsis, mutta kun ne molemmat. Päätös oli et keskityn uuteen. Sähköpostiin pukkasi pyyntöjä sieltä ja täältä, puhelin soi ja sairaanhoitaja seisoi ovella post-it lappusen kanssa; ”ehtisitkö?” Yks puheluista on taas potilaan omainen, potilas oli kuollut aamulla kotonaan. Esitin surunvalittelut, täytin sen tarvittavan kaavakkeen ja peruin tulevat lääkäriajat.

Lounaalla me vertailtiin kokemuksia pääsiäsjumalanpalveluksista, pääsiäissuklaasta ja pääsiäisestä noin ylipäätään. Joku huomas että mulla on jalassa pupuballerinat. 

Vakuutusyhtiö antaa hylkäävän päätöksen tietokonetomografiaan potilaalle, joka on tupakoinnut 35-vuotta askin päivässä ja sillä on keuhkoauhtaumatauti. Vakuutusyhtiön tyyppi on ihan yhtä hämmentynyt kuin minäkin, ai miten niin ei täytä kriteerejä? Totta hemmetissä täyttää. Kriteereissä sanotaan että potilaan pitää olla tupakoitsija, tai lopettanut tupakoinnin kymmenen vuoden sisään, ja ettei potilaalla vielä ole todettu keuhkosyöpää. Tää kuvantaminen on verrattavissa mammografiaan, enneltaehkäisevää kuvantamista. Kirjoitan valituksen ja faksaan sen vakuutusyhtiöön.

Tulin töihin ennen kahdeksaa, lähdin viiden jälkeen... perjantaina taitaa tulla lyhyt päivä jos näin jatketaan. Työpöydälle jää pino papereita mietittäväksi aamulla, muutama keuhkokoepala, pari lääkitystä ja kolme kokeellista toimenpidettä joihin pitää kasata seuraava valitus päätökseen.

mun käsilaukku - sille yhdelle anonyymille joka kuvitteli et mulla on joku merkkilaukkuarsenaali


Google on läheinen työtoveri. Mikä on hilar mass? Entä merkel? Mikä on oikea nimitys vasemman lohkon epäsymmetriselle karsinoomalle? Onko Symbicort LABA vai LAMA? Kuukausien tai vuosien päästä tää on helpompaa, just nyt opettelen uutta aamusta iltaan. Homma etenee hitaasti koska virheisiin ei ole varaa. Virhe hidastaa syöpäpotilaan hoitoonpääsyä ja lääkitystä.

Töistä ajelen ruokakaupan kautta kotiin. Kotona tiskaan tiskin – tiskikone tulee perjantaina – laitan lasangen uuniin eilisen lampaan jämistä, ja autan M:aa parion kotitehtävissä. K valittaa ettei kukaan huomannut että sen tukka on leikattu. M sanoo ettei sen hiuksia huomattu ollenkaan (ne on samanlaiset kuin perjantaina).


eilinen lammas

Kaadan itselleni lasin viiniä ja kuuntelen Fredden kuulumiset. Martta kiipeää syliin. On maanantai ja oikeastaan ihan mukava päivä. Tänäänkin mulla on perhe joka rakastaa ja kaipaa, koti, terveys, työpaikka, vakuutus eikä syöpää – ainakaan tietääkseni. Kirjoittaminen tuntuu hyvälle...

naapuri

5 kommenttia:

 1. Zemppaus uusiin työhaasteisiin!!
  Tämän blogisi "suola ja pippuri"-juttu on kyllä naseva provosoivakin tyylisi ja sen ansiosta kommenttiosion suosio ja ajoittain uskomattomat kommentit. En ole toiseen yhtä antoisaan törmännyt. 😉😄 Hyviä maaliskuun lopun päiviä sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta! Pitkäaikaiset lukijat on parasta kannustusta :) Hyvää ja aurinkoista kevättä sinnekin!

   Poista
 2. Kiitti, kuten rakkain Lumi lapsonen sanoo

  VastaaPoista
 3. söpöt tossut!

  Oletteko koskaan miettineet nannyn/aupairin/housekeeperin palkaamista? Hienosti pidätte paletin kasassa omin voimin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kengissä on kiva ainakin joskus olla jotakin ekstraa :)

   Me mietittiin sekä aupairia että nannyä silloin kun lapset oli pinempiä. Sit tuli diagnooseja ja massiivinen terapiapläjäys, ja me todettiin että on sekä edullisempaa että järkevämpää että mä jään kotiin kunnes kaikki aloittaa koulun. Aupairia ei meille edes mahdu, kun ei ole ylimääräisiä huoneita. Me ollaan tietoisesti valittu pieni talo paremmalla alueella.

   Nykyään meillä toimii oikeastaan tosi hyvin tää systeemi et ne on yhden päivän viikosta iltiksessä, ja muuten Fredde vie ne bussille ja poimii bussilta. Koulupäivät kun on täällä kuitenkin pitkiä (08:55-15:30), bussimatkoineen 08:35-15:45.

   Siivoojasta puhutaan aina toisinaan. Puutarhuria ei olla tarvittu sen jälkeen kun tehtiin piharemontti ja sen verran kun se nyt kaipaa työta on aikaa ja halua itselläkin. Kodinhoitajia ja kokkeja on naapureilla, ja taitaa se siivooja olla vakkari varuste useimmilla meidän naapureista. Meillä imuroi alakerrassa Viktor ja yläkerrassa Kaisa (roombat).

   Ihan hyvin sujuu siis näinkin :)

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.