sunnuntai 4. syyskuuta 2016

hyvä kesä - onneksi se on ohi

Lauantai-iltana Fredde surffailee netissä omia juttujaan, lauma katsoo telkkarista Disneyn sitcomia – joo ne on siirtyneet kesän aikana tähän vaiheeseen – ja mä keskityn tekemään jonkinlaista tilinpäätöstä kesästä. Aikaa koulujen alkamiseen on 39 tuntia ja 10 minuuttia. Mä luulen että me selvittiin hengissä ja suuremmitta vaurioitta.

tiedekeskuksessa


Ne kävi leireillä. Niillä oli kuusi viikkoa joko kaupungin hippileiriä, partioleiriä tai ihan vaan tavisleiriä. Viisi viikkoa lomailtiin tai hengailtiin.

banaanipuu


Me käytiin useamman kerran elokuvissa. Fredde vei lauman katsomaan Doryn ja Ghostbustersin. Yhdessä me käytiin katsomassa se pätkä missä koirat ja kissat puuhailee päivän keskenään, mikä ikinä sen nimi olikaan. Kotona me katsottiin yhdessä kaikki Harry Potterit. Fredde vei lapset ilmailumuseoon. Mä käytin ne legonäyttelyssä ja tiedekeskuksessa. Se legosysteemi oli ihan mieletön. Juristi oli päättänyt sit päätyökseen alkaa raksata. Meidän Tättis oli innoissaan, kun se tunnisti sieltä yhden jos toisenkin taideteoksen. Jannuja kiinnosti se kauanko rakentamiseen oli mennyt.

Mona Lisa Legoista 1:1
The Art of The Brick


Me käytiin meidän viiniretkellä ja häissä. Me lomailtiin Kanadassa. Tättähäärä pääsi ekaa kertaa ihan aikuisten oikeesti ratsastamaan ja on päättänyt lähteä ratsastusleirille ensi kesänä. 

kesälunta

Ehdittiin uimarannallekin, sekä Martan kanssa, että ilman. Ja useampaan uima-altaaseen. Meillä oli hyvä kesä. Vain yksi auringonpistos, vain yksi kesäflunssa. Yksi suunniteltu leikkaus ja siitä huikean nopea toipuminen. Jälkitarkastus on edelleen hoitamatta kun ei ole ollut mitään tarkastettavaa. Martta hoiti tätä sairastuspuolta kaikkien edestä. Kesä alkoi kipsissä, tällä hetkellä näyttäis siltä ettei kenelläkään ole kipsiä kesän päättyessä. Loppuhuipennuksena rapujuhlat perjantaina. Toistasataa saksiniekkaa, paljon laulua ja meteliä tyhjästä. Kun me seuraavan päivän puolella pakattiin lauma autoon ja ajettiin kotiin – joo, ihan itte – ne oli sitä mieltä et aivan liian aikasin lähdettiin, siis lauma. 

Raputyypeille täytyy kertoa että nää on paikallisia jokirapuja, kappalehinta 0.40 euroa. 

4 kommenttia:

 1. Kiva kesä! Pitää ihan miettiä meidän kesän saldoa vaikka täällä koulut ovat jo alkaneet. Meillä oli 4 viikkoa leiriä perheen pienimmillä, 3 viikkoa hengailua ja 2 viikkoa yhteistä lomaa. Teidän kesäloma oli siis kaksi viikkoa meitä pidempi, vau!
  Pojat kokeili rugbya, oli ihan kivaa mutta varmaan jää kokeiluksi. Uimataito sitä vastoin parani huimasti, pikkupojat kävivät uimatreeneissä aamuisin ja iltaisin palattiin usein pulikoimaan. Beachillä tuli käytyä jo ennen kesälomia, kotirannalla pojat innostuivat kalastamisesta.
  Lomalla telttailtiin ja patikoitiin, ihana breikki pois sivilisaatiosta.
  Elokuvissa nähtiin se sama Pets elokuva, mies vei lapset katsomaan Doryn ja kesän lopussa nähtiin Kumo (suosittelen!)
  Näiden lisäksi pojat innostuivat tenniksestä ja baseballista, rakensivat paljon leegoilla, pelasivat Minecraftiä, wiitä ja yhdessä pelattiin paljon eri pelejä. Koulujuttuihin ei koskettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin Minecraft on kovassa huudossa.

   Telttaan musta ei näitten kanssa ole, paitsi olkkarin tai lastenhuoneen lattialla ;) Patikoimaan kyllä, ja sitä onkin harrastettu niin kotinurkilla kuin kauempanakin.

   Mun pitäis jostakin kiekaista näille uimakoulu. Täällä kaikki uimakoulut pursuu liitoksistaan, maksaa hunajaa ja on aikatauluiltaan rakennettu kotiäideille.

   Teillä on kaiketi lomia ripoteltu enemmän pitkin vuotta, kun mun ymmärtääkseni se koulupäivien lukumäärä on fedin päättämä, eikä osavaltio- tai koulupiirikohtaista? Meillähän ei ole kunnon syyslomaa tai talvilomaa. Viikon kevätloma ja pidempi joululoma ja sit hajanaisia päiviä siellä ja täällä.

   Poista
 2. Käsittääkseni koulupäivien määrä on osavaltion laissa ja piirikunnat päättävät miten ne ripotellaan ympäri vuoden. Suurimmalla osalla osavaltioita on kuitenkin 180 päivää (myös MD ja WA). Nyt juuri meidän kuvernööri otti ja muutti lakia seuraavalle vuodelle, koulun tulee alkaa vasta Labor Dayn jälkeen mutta silti loppua samaan aikaan eli n. 15.6. Saa nähdä miten käy, kevätlomasta tulee ainakin tynky. Meillä on nyt runsaan viikon talviloma (23.12-2.1) ja viikon kevätloma.
  Kauheasti on niitä opettajien koulutuspäiviä, ehkä niitäkin leikataan tai siirrellään.

  Uimakoulusta, oletko katsonut mitä teidän Y tarjoaa? Meillä ne luokat ovat aika edullisia jos on kuntosalin jäsen. Swim team oli aika radikaali juttu heti sen päälle, mutta onneksi treenaaja oli hyvä opettaja ja kilpailut tosi hyvähenkisiä. Meillä nämä community poolsit kilpailee keskenään ja kun suuri osa kavereista on siellä imee se mukanaan. Michael Phelps ja Katie Ledecky ovat Marylandista molemmat, eli kait tämä uimakulttuuri on täällä vahva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet epäilemättä oikeassa. Meillä viimeinen koulupäivä on näillä näkymin 21.6. riippuen talven keleistä. Joululoma on 19.12-2.1 ja kevätloma 3-7.4. Helmikuussa on kolmen päivän "hiihtoloma".

   YMCAt on meillä täynnä kuin turusen pyssy. Samoin kaupungin poolit. Yksityisilläkin on tunkua ja siksi hinnat on kaikkialla aika lystikkäät. YMCA:n uimakouluihin jonotetaan tunteja ennen varauksen alkamista.

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.