Siirry pääsisältöön

hyvä kesä - onneksi se on ohi

Lauantai-iltana Fredde surffailee netissä omia juttujaan, lauma katsoo telkkarista Disneyn sitcomia – joo ne on siirtyneet kesän aikana tähän vaiheeseen – ja mä keskityn tekemään jonkinlaista tilinpäätöstä kesästä. Aikaa koulujen alkamiseen on 39 tuntia ja 10 minuuttia. Mä luulen että me selvittiin hengissä ja suuremmitta vaurioitta.

tiedekeskuksessa


Ne kävi leireillä. Niillä oli kuusi viikkoa joko kaupungin hippileiriä, partioleiriä tai ihan vaan tavisleiriä. Viisi viikkoa lomailtiin tai hengailtiin.

banaanipuu


Me käytiin useamman kerran elokuvissa. Fredde vei lauman katsomaan Doryn ja Ghostbustersin. Yhdessä me käytiin katsomassa se pätkä missä koirat ja kissat puuhailee päivän keskenään, mikä ikinä sen nimi olikaan. Kotona me katsottiin yhdessä kaikki Harry Potterit. Fredde vei lapset ilmailumuseoon. Mä käytin ne legonäyttelyssä ja tiedekeskuksessa. 



Se legosysteemi oli ihan mieletön. Juristi oli päättänyt sit päätyökseen alkaa raksata. Meidän Tättis oli innoissaan, kun se tunnisti sieltä yhden jos toisenkin taideteoksen. Jannuja kiinnosti se kauanko rakentamiseen oli mennyt.

Mona Lisa Legoista 1:1




The Art of The Brick


Me käytiin meidän viiniretkellä ja häissä. Me lomailtiin Kanadassa. Tättähäärä pääsi ekaa kertaa ihan aikuisten oikeesti ratsastamaan ja on päättänyt lähteä ratsastusleirille ensi kesänä. 

kesälunta





Ehdittiin uimarannallekin, sekä Martan kanssa, että ilman. Ja useampaan uima-altaaseen. Meillä oli hyvä kesä. 







Vain yksi auringonpistos, vain yksi kesäflunssa. Yksi suunniteltu leikkaus ja siitä huikean nopea toipuminen. Jälkitarkastus on edelleen hoitamatta kun ei ole ollut mitään tarkastettavaa. Martta hoiti tätä sairastuspuolta kaikkien edestä. Kesä alkoi kipsissä, tällä hetkellä näyttäis siltä ettei kenelläkään ole kipsiä kesän päättyessä. 







Loppuhuipennuksena rapujuhlat perjantaina. Toistasataa saksiniekkaa, paljon laulua ja meteliä tyhjästä. Kun me seuraavan päivän puolella pakattiin lauma autoon ja ajettiin kotiin – joo, ihan itte – ne oli sitä mieltä et aivan liian aikasin lähdettiin, siis lauma. 

Raputyypeille täytyy kertoa että nää on paikallisia jokirapuja, kappalehinta 0.40 euroa. 

Kommentit

  1. Kiva kesä! Pitää ihan miettiä meidän kesän saldoa vaikka täällä koulut ovat jo alkaneet. Meillä oli 4 viikkoa leiriä perheen pienimmillä, 3 viikkoa hengailua ja 2 viikkoa yhteistä lomaa. Teidän kesäloma oli siis kaksi viikkoa meitä pidempi, vau!
    Pojat kokeili rugbya, oli ihan kivaa mutta varmaan jää kokeiluksi. Uimataito sitä vastoin parani huimasti, pikkupojat kävivät uimatreeneissä aamuisin ja iltaisin palattiin usein pulikoimaan. Beachillä tuli käytyä jo ennen kesälomia, kotirannalla pojat innostuivat kalastamisesta.
    Lomalla telttailtiin ja patikoitiin, ihana breikki pois sivilisaatiosta.
    Elokuvissa nähtiin se sama Pets elokuva, mies vei lapset katsomaan Doryn ja kesän lopussa nähtiin Kumo (suosittelen!)
    Näiden lisäksi pojat innostuivat tenniksestä ja baseballista, rakensivat paljon leegoilla, pelasivat Minecraftiä, wiitä ja yhdessä pelattiin paljon eri pelejä. Koulujuttuihin ei koskettu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin Minecraft on kovassa huudossa.

      Telttaan musta ei näitten kanssa ole, paitsi olkkarin tai lastenhuoneen lattialla ;) Patikoimaan kyllä, ja sitä onkin harrastettu niin kotinurkilla kuin kauempanakin.

      Mun pitäis jostakin kiekaista näille uimakoulu. Täällä kaikki uimakoulut pursuu liitoksistaan, maksaa hunajaa ja on aikatauluiltaan rakennettu kotiäideille.

      Teillä on kaiketi lomia ripoteltu enemmän pitkin vuotta, kun mun ymmärtääkseni se koulupäivien lukumäärä on fedin päättämä, eikä osavaltio- tai koulupiirikohtaista? Meillähän ei ole kunnon syyslomaa tai talvilomaa. Viikon kevätloma ja pidempi joululoma ja sit hajanaisia päiviä siellä ja täällä.

      Poista
  2. Käsittääkseni koulupäivien määrä on osavaltion laissa ja piirikunnat päättävät miten ne ripotellaan ympäri vuoden. Suurimmalla osalla osavaltioita on kuitenkin 180 päivää (myös MD ja WA). Nyt juuri meidän kuvernööri otti ja muutti lakia seuraavalle vuodelle, koulun tulee alkaa vasta Labor Dayn jälkeen mutta silti loppua samaan aikaan eli n. 15.6. Saa nähdä miten käy, kevätlomasta tulee ainakin tynky. Meillä on nyt runsaan viikon talviloma (23.12-2.1) ja viikon kevätloma.
    Kauheasti on niitä opettajien koulutuspäiviä, ehkä niitäkin leikataan tai siirrellään.

    Uimakoulusta, oletko katsonut mitä teidän Y tarjoaa? Meillä ne luokat ovat aika edullisia jos on kuntosalin jäsen. Swim team oli aika radikaali juttu heti sen päälle, mutta onneksi treenaaja oli hyvä opettaja ja kilpailut tosi hyvähenkisiä. Meillä nämä community poolsit kilpailee keskenään ja kun suuri osa kavereista on siellä imee se mukanaan. Michael Phelps ja Katie Ledecky ovat Marylandista molemmat, eli kait tämä uimakulttuuri on täällä vahva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet epäilemättä oikeassa. Meillä viimeinen koulupäivä on näillä näkymin 21.6. riippuen talven keleistä. Joululoma on 19.12-2.1 ja kevätloma 3-7.4. Helmikuussa on kolmen päivän "hiihtoloma".

      YMCAt on meillä täynnä kuin turusen pyssy. Samoin kaupungin poolit. Yksityisilläkin on tunkua ja siksi hinnat on kaikkialla aika lystikkäät. YMCA:n uimakouluihin jonotetaan tunteja ennen varauksen alkamista.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

lauran viinikiireet

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta josta en itse juuri tule puhuneeksi, en puhu siitä koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muisto on yhä arka, se on arka kuin huonosti parantunut haava ja sen haavan suola on häpeä. Se on se häpeä, jota kannoin mukanani lapsuuteni, nuoruuteni ja nuoren aikuisuuteni. Häpeä jonka kanssa elin ennen kuin opin erottamaan itseni yksilönä perheestäni, sairauden ihmisestä ja kuoliaaksi vaietun hiljaisuuden kulissien takana totuudesta. Minun lapsuuteni oli totta vaikkei kukaan tiennyt mitä suljettujen ovien takana tapahtui. Miksi tänään? Miksi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi ei anna menneiden vaan olla menneitä? Siksi että tänä aamuna höräisin aamukahvini väärään kurkkuun ja sen sumpin mukana ilmeisesti pussillisen herneitä nenään lukiessani Helsingin Sanomien kolumnia jossa Laura Friman kertoo meille että hänellä on alkoholiongelma – Laura on siis alkoholisti.  Aina meille tulee tää viinikiire, sanoo lapseni – Minulla on alkoholiongelma, ja aion tehdä a

2.000

On ehkä osuvaa, tai sitten ei, että kahdestuhannes kirjoitus keskittyy suomen kieleen ja vähän suomalaisuuteenkin. Siihen kauniiseen ja rakkaaseen, kieleen jota minun omat lapseni eivät puhu. Kieleen, joka minun lasteni mielestä on lähinnä aika sekava, sillä miten kukaan voi tietää onko kuusi tulessa vai kakussa kuusi siivua. Näiden vuosien aikana olen todennut että on aiheita jotka kiinnostavat lukijaa vuosi toisensa jälkeen. Sellaisia ovat koulujärjestelmä, ihan tavallinen arki ja sitten juuri tämä, kysymys lasten kielitaidosta ja meidän kotikielestä.  Ylläoleva keskustelu käytiin meidän ystävien teinin kanssa. Nämä lapset ovat syntyneet Suomessa, molemmat vanhemmat ovat suomalaisia ja lapset ovat käyneet suomikoulua vuosia. Silti englanti on heilläkin se vahvempi kieli.  Tämä ja monia samankaltaisia keskusteluita käydään niissä perheissä, joissa lapset kasvavat kaksi, tai useampikielisessä kodissa, maassa, jossa valtakieli ei ole suomi. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sitä enemmän

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena.  Kaskadi