Siirry pääsisältöön

ison ämmän aamu

Mulla ei oo mitään maanantaisyndroomaa, ei oo koskaan ollutkaan, ja vielä vähemmän nyt kun maanantai ei edes ole työpäivä. Joskus kuitenkin manantai osuu maanantaille... ja siitä tulee maanantai isolla ämmällä.

Kello on tässä vaiheessa 8:23 eikä päivää olla vielä ehditty kovin pitkälle elää. Kymmeneltä olis K:n kevätjuhlat, yhdeltä M:n. Aamuhässäkässä leivon kurpitsasuklaahippumuffinsseja K:n kahdelle bussikuskille, kun Mr Ed ja Mr Jim ehkä arvostaa niitä kotitekoista huulirasvaa enemmän.

Tuntia aiemmin, mulla on pullat uunissa, L tekee lähtöä töihin ja mä selaan sähköposteja. L palaa sisään autotallista ja toteaa ettei sit tarttekaan lähteä kun autossa on akku tyhjä. Nyt ennen kuin joku näppärä ajattelee et kaapeleillahan se äkkiä käynnistyy niin tässä lista mutkia... 1. se on se sähköauto eikä sitä käynnistetä kaapeleilla 2. vaikka sen voiskin käynnistää kaapeleilla on akku takaluukussa, ja takaluukku aukeaa sähköllä, sillä sähköllä mitä siinä autossa ei tänä aamuna ole 3. meillä ei ole akkukaapeleita koska meillä on aina kaksi alle kolmevuotiasta autoa ja niissä – presumably – uudet ja toimivat akut. L soittaa siis Fordille ja jää kotitoimistoon odottelemaan hinausautoa ja kyytiä korjaamolle... edelleen on arvoitus miten auto tullaan saamaan ulos autotallista koska se on a) etuvetoinen b) siinä on sähköinen vaihdelaatikko, ja sitä sähköähän ei nyt tänä aamuna ole ja c) auto on autotallissa niin että etupää osoittaa takaseinää. Ehkä ne purkaa talon.



M:n opettaja on laittanut mulle sähköpostia, tai siis laittanut yhden koko luokalle ja yhden ihan vaan mulle. Ensimmäisessä postissa kerrotaan kaikille vanhemmille että tänään on ”twin day” ja lasten pitäis pukeutua samalla tavalla niitten kavereitten kanssa. Vähän myöhään tuli nyt tää ilmoitus kun tätä olis ollut helpompaa koordinoida jos aikaa olis ollut enemmän kuin muutama tunti. Toisessa postissa kerrotaan ettei M saa todistusta jos se ei tänään palauta puuttuvaa kirjaston kirjaa. Tässä toisessa postissa sentään pahoitellaan ettei se ollut lähettänyt tätä viestiä viime viikolla. Laitan kaikille tyttöjen äidille hätäisesti viestin lasten pukeutumisesta ja lähden kalastelemaan sitä puuttuvaa kirjaa.



Lykkään K:n bussiin muffinsien kanssa ja jään miettimään olisko mun ehkä pitänyt tänään viedä jotakin sinne koululle niihin juhliin, siis jotakin tarjottavaa... tunnen itseni varsinaiseksi sankariäidiksi. Onneksi mä sentään olen ihan kohtuullisen varma siitä että ne juhlat on tänään, ja että ne juhlat on kymmeneltä – toivottavasti.



seuraavan kerran syyskuussa


Joskus aamuyöstä muistan myös että meillä on heinäkuulle kesälomamatka suunniteltuna, hotellit maksettuina ja varattuina, eikä kumpikaan meistä ole tullut muistaneeksi että toi Koirakin pitäis kai tunkea jonnekin... laitan siis hätäisesti sähköpostia sille ainoalle oletettavalle henkilölle, jonka tiedän edes olevan täällä. Ehkä me laitetaan se vaan auton lavalle ja otetaan mukaan.




Saatan menettää taas muutaman hiuksen lisää. Toivottavasti loppupäivä menee ilman suurempia kompasteluita...






Kommentit

  1. Harmi, että teillä kävi näin sähköauton kanssa. Miten lopulta auto saatiin tallista hinausauton perään? Täällä Atlantin toisella puolen Kajaanissa ajelimme kaverin autolla iltamyöhään ja jostain syystä auto alkoi hyytyä. Onneksi 24/7 hinauspalvelu saatiin paikalle, että pääsimme edes asutuksen lähelle koska olimme keskellä ei mitään. Harmillista, että autot osaavat temppuilla juuri kun sitä vähiten toivoo.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

lauran viinikiireet

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta josta en itse juuri tule puhuneeksi, en puhu siitä koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muisto on yhä arka, se on arka kuin huonosti parantunut haava ja sen haavan suola on häpeä. Se on se häpeä, jota kannoin mukanani lapsuuteni, nuoruuteni ja nuoren aikuisuuteni. Häpeä jonka kanssa elin ennen kuin opin erottamaan itseni yksilönä perheestäni, sairauden ihmisestä ja kuoliaaksi vaietun hiljaisuuden kulissien takana totuudesta. Minun lapsuuteni oli totta vaikkei kukaan tiennyt mitä suljettujen ovien takana tapahtui. Miksi tänään? Miksi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi ei anna menneiden vaan olla menneitä? Siksi että tänä aamuna höräisin aamukahvini väärään kurkkuun ja sen sumpin mukana ilmeisesti pussillisen herneitä nenään lukiessani Helsingin Sanomien kolumnia jossa Laura Friman kertoo meille että hänellä on alkoholiongelma – Laura on siis alkoholisti.  Aina meille tulee tää viinikiire, sanoo lapseni – Minulla on alkoholiongelma, ja aion tehdä a

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena.  Kaskadi

2.000

On ehkä osuvaa, tai sitten ei, että kahdestuhannes kirjoitus keskittyy suomen kieleen ja vähän suomalaisuuteenkin. Siihen kauniiseen ja rakkaaseen, kieleen jota minun omat lapseni eivät puhu. Kieleen, joka minun lasteni mielestä on lähinnä aika sekava, sillä miten kukaan voi tietää onko kuusi tulessa vai kakussa kuusi siivua. Näiden vuosien aikana olen todennut että on aiheita jotka kiinnostavat lukijaa vuosi toisensa jälkeen. Sellaisia ovat koulujärjestelmä, ihan tavallinen arki ja sitten juuri tämä, kysymys lasten kielitaidosta ja meidän kotikielestä.  Ylläoleva keskustelu käytiin meidän ystävien teinin kanssa. Nämä lapset ovat syntyneet Suomessa, molemmat vanhemmat ovat suomalaisia ja lapset ovat käyneet suomikoulua vuosia. Silti englanti on heilläkin se vahvempi kieli.  Tämä ja monia samankaltaisia keskusteluita käydään niissä perheissä, joissa lapset kasvavat kaksi, tai useampikielisessä kodissa, maassa, jossa valtakieli ei ole suomi. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sitä enemmän