tiistai 17. kesäkuuta 2014

kympin tyttö

Tiikeriäiti olis ylpeä. Tiikeriäiti saattais kyllä vähän rutista niistä muutamasta kasista, tosin vaan yksi lukuaineissa – kuullun ymmärtäminen oli kasin arvoista. Tämä äiti on toki ylpeä, ihan valtavan ylpeä, ja samalla vähän huolissaan... vähempikin olis riittänyt, keskiverto olis ollut ihan jees ja sen kuutosen, tai seiskankin olisin ottanut vastaan. Opettaja kommentoi erikseen että M tekee töitä, se tekee koulussa töitä niin että päätä huimaa. Mä uskon että olis ollut parempi jos se ei olis vanhempiensa tavoin ylisuorittaja, tarve suorittaa – olla paras – on sisäsyntyistä, ei ulkoa asetettua ja silti se suorittaa... 14 kympin tyttö. Tässä vaiheessa se suorittaminen ei liity lukuaineisiin, sen matemaattiset taidot on sisäsyntyisiä ja samoin on lukemisen kanssa.Mietin kauhulla miten se selviytyy siitä jos se ei jossakin vaiheessa enää ylläkään samaan, me oltiin L:n kanssa keskitasoa tai vähän sen yläpuolella... mä niitin lukiossa kunniakkaasti kutosia ja vitosia laajasta fysiikasta ja matikasta. Ylioppilaaksi kirjoitin kuitenkin kolme Laudaturia, yhden Magnan ja matikasta sen Lubenterin.

Ne sai arvosanan yhteensä 26 eri osa-alueesta, niistä 19 oli lukuaineita... Kaikkien aineiden keskiarvo meidän kuusivuotiaalla on 9.35 ja lukuaineissa – kieli- ja kirjallisuus, lukeminen, matematiikka ja tiedeaineet – keskiarvo on 9.68.


Pohjaton ylpeys sekoittuu puhtaaseen kauhuun. Siihen samaan kauhuun jonka kohtasin tänään prinsessan kanssa kirjastossa... sanoin sille et lainaan poikien lemppareita mut ensin pitää selvittää kuka se kirjailija on... M kysyy multa et puhunko niistä pulukirjoista? Ne on kirjoittanut Mo Willems... joo, kiitos! Onko sulla lapseni valokuvamuistikin?

Edessä on 76 päivää lasten kesälomaa... ei koulubussiaikatauluja, ei kolme eri koulua, ei kymmentä opettajaa, ei sitä eikä tätä... Ihana, ihana kesäloma! Elokuussa lienen valmis lähettämään ne taas sisäoppilaitokseen. 

tiedäthän rakas että tärkeintä meille on että olet onnellinen... ei sillä muulla oo niin väliä

3 kommenttia:

 1. Täällä alkaa yhdelle 13- v tytölle totuus valjeta kun ei enää tule kymppejä.... Ylä-aste edessä; hirvittää miten se kestää sen kun alkaa pudota keskitasoon.

  VastaaPoista
 2. SÄ olet kyllä mahtava! On niin virkistävää, et äiti ei leiju lapsensa koulumenestyksellä. Että näet senkin puolen et se ei ole pelkästään hyvä. Et siinäkin on kääntöpuoli.
  Mut vau, on sulla fiksu tyttö ja huikaiseva valokuvamuistkin vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Mulla nyt on vaan sellainen hassu usko siihen että monessa asiassa keskinkertaisuus tekee elämästä helpompaa... saatan olla väärässä :)

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.