perjantai 13. kesäkuuta 2014

kolme lasta

On perjantai-ilta. L pesee pihalla autoja ja lapset katsoo telkkaria. Mulla on edessä tietokone ja lasi skumppaa, päivä on mennyt sunnuntaiseen isänpäivään valmistautuessa, shoppaillessa ja siinä tavallisessa – yhdeksäksi M psykologille, puoliyhdeksi bussipysäkille, puolineljältä koulusta. Psykologilta ajettiin ruokakaupan kautta isänpäiväostoksille ja samalla retkellä lapset sai lounasta ja pojat sai tuhlata Isoäidiltään saamansa rahat. Osoitteena oli tietysti Legostore ja lastenvaatekauppa, lopputuloksena kahdet shortsit, kaksi paitaa ja kaksi avaruusalusta... se toinen avaruusalus oli tosin Batmanille. M kieltäytyi psykologilla puhumasta suurimmasta ahdistuksestaan, syksystä - uusi opettaja, uudet luokkatoverit – M:lle ihan liikaa.


ahdistaa, ahdistaa, ahdistaa...

M:n koulupäivän aikana me rakennettiin poikien kanssa niitten ostokset. Sit ne rakensi Gothamin meidän keittiöön ja mä otin parinkymmenen minuutin torkut. Kotiin tultuaan M ilmoitti että jos se ei saa just sellaista avaruusalusta kuin se haluaa se heittää sen roskiin. Totesin että jätetään sit rakentamatta niin ei tarvitse sitäkään miettiä...



tässä välissä mä otin nokoset

O:n vika koulupäivä oli eilen. K:n viimeinen päivä ja kevätjuhlat on maanantaina ja M:n tiistaina... M kantoi tänään kotiin koko vuoden taideteokset, ainekirjoitusaineet ja muut sekalaiset. Oli huikeeta katsoa miten pitkälle tämän vuoden aikana on tultu, niin pitkälle ettei sitä oikeastaan voi edes ymmärtää. Odotan mielenkiinnolla todistusta, akateemisestihan se on ihan omalla tasollaan, mutta miten on sen toisen puolen laita... miten sujuu sosiaalinen puoli, entä ohjeiden seuraaminen? Se selvinnee tiistaina.





todistuksen aika

Naamiksessa leviää vau.fi:n testi siitä kuinka monta lasta on hyvä määrä testintekijälle. Tein testin, ihan vaan omaksi huviksi ja viihdytykseksi... Samalla testasin mikä muotitalo olisin äitinä, ja olenko oikeasti äiti vai isä. Olen Diesel-äiti, vai pitäiskö sano isä, koska se toka testi päätti et oon enemmän isä kuin äiti. Kolme lasta on meille oikea määrä, en osaa olla miettimättä onko testituloksen syynä kenties se että meillä ON kolme lasta, enemmän kuin se että olisin jotenkin ideaali kolmen lapsen äiti. Uskaltaisin jotenkin veikata että neljä vuotta kolmen lapsen äitinä on muokannut musta kolmen lapsen äidin. 

yksi lapsi

kaksi lasta

kolme lasta - kaikki erilasia keskenään

2 kommenttia:

 1. Taas on tullut kirjoituksia ja minun rakas Blogger lista ei kerro mitään. En ymmärrä...!
  Mukavaa kesälomaa! Täällä se vatsa alkaa ensi kuun puoli välissä. Huh huh, kun kestää tää loppurutistus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... mullakin on ollut ongelmia bloggerin kanssa :( Musta tuntuu että tää loppurytinä koulujen kanssa on kestänyt aivan liian pitkään ja lasten kahden ja puolen kuukauden kesäloma on tässä vaiheessa enemmän kuin tervetullut! Epäilemättä elokuussa oon taas valmis lähettämään ne sisäoppilaitokseen :)

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.