lauantai 14. marraskuuta 2015

pullopostia

minä ja martta ja KK illalla sängyssä


Hei Minna,

Pullopostini tavoittaa sinut vähän myöhässä, niin kuin pullopostilla nyt on kai tapanakin. Pyysit vastaamaan ja vastaan, sen pyydetyn kuvan kanssa.

Olen ollut Kodin Kuvalehden lukijana jo 25-vuotta. Alkuun luin lehden töissä, lainaten sen lehtihyllystä lounastauoksi – oli kahdeksantoistavuotias. Rakastuin ja ihastuin lehteen joka oli omassa mielessä leimattu keski-ikäisten tätien lukemiseksi.

Jossakin vaiheessa siirryin tilaajaksi ja kun me muutettiin tänne Seattlen laitamille, tilasi Anoppi lehden joululahjaksi. Niin on ollut jo vuodesta 2002. Kodin Kuvalehti on tervetullut tuulahdus Suomesta postilaatikossa. Sen juttujen mukana on tullut itkettyä ja naurettua, lasten vauvavuosien aikana lehdet pinoutuivat ja jäivät lukematta joskus kuukausiksikin. Lopulta ne kuitenkin aina päätyivät käteen illalla sängyssä.

Niin on nytkin. Aloitin työt monen kotiäitivuoden jälkeen ja kaikki aika tuntuu menevän näihin ruuhkavuosiin, akselille lapset kouluun – äiti töihin, ja sitten taas takaisin. Illalla uni tulee luvattoman aikaisin herätyskellon repiessä pois unen autuudesta jo ennen kuutta, jotta ehdin aamulenkille perheen koiranpennun kanssa. Lapset ovat jo koululaisia, meidän viisivuotiaat kaksospojat ja seitsemän vuotias prinsessa.

Monet lehdestä löytyneet reseptit on käytössä vuosienkin jälkeen, revenneinä ja repaleisina siinä kansiossa jonne kaikki ne parhaat reseptit on tullut tungettua. Niitten joukossa se maailman paras omenapiirakka, se jota meillä on tehty jo niin kovin monta vuotta.Blogin kirjoittamisen aloitin maaliskuussa 2012, sen jälkeen kun se meidän prinsessa sai autismin diagnoosinsa. Sen jälkeen meidän perheen autistien määrä on kasvanut vielä yhdellä autistilla lisää. Elämä erityislasten vanhempana on ollut joskus raastavaa, usein humoristista ja kasvattanut lähestymään elämää monesta näkökulmasta. Blogi lukijoineen on minulle tärkeä, ja siksi julkaisen kirjeeni sinulle myös blogissani.

Keväällä olin mukana tekemässä juttua suomalaisista naisista maailmalla, ehkä se julkaistaan lehdessä vielä jossakin vaiheessa.


YksisEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.