sunnuntai 15. marraskuuta 2015

onnellinen sunnuntai

Lauantai-iltana me käveltiin kaatosateessa kadun päähän juhlistamaan tuoretta kihlaparia. Lapset kantoi sadetakeissaan lelujaan, Fredde piti sateensuojaa ja mulla oli kainalossa pullo shampanjaa. Vartissa paikalla oli muutkin naapurit lapsineen ja vastaanottamassa kihlaparin lisäksi nuorikon aikuinen tytär hollantilaisen miehensä kanssa. Ilta oli täynnä naurua, ystävyyttä, lasten riehumista ja loistava valikoima hyviä paikallisia punaviinejä.Sunnuntaina heräsin onnellisena. Tiedättekö niin kuin joskus vain elämä tuntuu tavallista ihanammalta, ilman mitään erityistä syytä. Onni vain on, enemmän läsnä ja käsinkosketeltavampaa kuin eilen tai huomenna. Tunne siitä että mulla on ihan kaikki, tässä ja nyt.

Spa day?Vettä kengässä?

Alakerrassa, koneella, sähköpostissa odotti kolme ihanaa viestiä; yksi nykyiseltä hyvältä ystävältä, toinen rakkaalta lapsuudenystävältä ja kolmas serkulta jonka kanssa en ole ollut missään yhteyksissä liki kolmeenkymmeneen vuoteen. Fredde katsoo formulaa, jannut haluaa aamiasta ja M nukkuu vielä. Pojat jää saarekkeen äärelle syömään mun siirtyessä kahvikupillisenin kanssa nautiskelemaan sunnuntaiaamusta.

Vähän myöhemmin me ollaan matkalla metsäpolulle. Martta pyörii jaloissa ja M ja K pulisee keskenään. Kuvaan kaikkia kolmea ja mietin taas miten hyvältä elämä maistuukaan – tässä ja nyt. Metsässä on tolkuttoman märkää, vedän keuhkoihin metsän tuoksua, kuuntelen metsän ääniä ja näytän lapsille palokärjen joka etsii lounastaan kelopuusta. Vähän matkan päässä heinikossa makaa kuollut päästäinen, sen hiljaisessa hahmossa on jotakin käsittämättömän inhimillistä.


Fredde haluaa ajaa katsomaan vesiputouksia. Me pakataan lauma autoon ja lähdetään ajamaan. Laaksossa joki tulvii. Maanviljelijä seisoo meidän vieressä katsomassa peltoaan ja raapii päätään. Parinkymmenen minuutin matka venyy yli puoleen tuntiin. Putkouksissa on vettä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kuohuista nouseva vesi kastelee meidät hetkessä. Viimeisen kolmen päivän aikana on satanut miltei viisi tuumaa (121mm). Helsingissä sataa keskimäärin 700mm koko vuoden aikana. Muutkin on ajaneet katsomaan tätä ihmettä.


tänään

kesäkuussa


Kotona M tekee läksyjään, mä editoin kuvia Fredden päivittäessä mun tietouteen päivän uutisia. Jannut rakentaa yläkerrassa Batmanin luolaa ja Martta nukahtaa pää siilin päällä, viimeisetkin etuhampaat on lähteneet.


Tänään meillä on onnellista. Yläkerran pyykkivuori saa odottaa.  

Viimeisetkin näistä etuhampaista lähti tänään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.