Siirry pääsisältöön

siankorvia, rosmariinia ja haaveitaOn syksy. Tuuli riuhtoo lehtiä puista ja sade vihmoo talon julkisivua. Sisällä loimottaa olohuoneen takka ja lasissa on taas punkkua. Tutkimuksen mukaan elämä täällä pysähtyy täysin jos elohopea laskee viiteen pakkasasteeseen. Niin käy vain harvoin. Tänä iltana ulkona on yksitoista celsiusta, sataa sellaista tasaista tihkua. Sisällä takkatulen loimottaessa on vajaat parikymmentä astetta, mukavan lämmin.

Punaviini on tänään ranskalaista. Se oli saanut liudan suosituksia ja 90 pistettä. Se on erilaista kuin nämä paikalliset. Maistan siinä rosmariinin ja näen edessäni ranskan keltaisen hiekkamaan. Tunnen viinissä miten aurinko kuumentaa ilman ja lämpö hohkaa kivisestä maasta. Kuulostaa pikkurillipystyssähienostelulta, mutta maistan tässä viinissä ranskalaisen maaperän, se maistuu erilaiselta kuin täällä, meidän punaisessa hiekassa ja joen kivikossa kasvaneet rypäleet. Mineraalit on erilaisia ja ne mineraalit maistuu rypäleissä, aurinkokin maistuu erilaiselta.

Kiitospäivään on kolme viikkoa. On monta syytä olla kiitollinen. Tilasin kalkkunan, yhdeksän kiloa lintua. Suunnitelman mukaan pöydän ääreen istuu tänä vuonna kolmetoista. Martta pureskelee possunkorvaa pöydän alla. Fredde kävi sen kanssa aamulla pitkällä lenkillä. Martta alkaa näyttämään koiralta, viikkoja on kasassa melkein kuusitoista. Jouluna se on juuri täyttänyt viisi kuukautta. Miten ihana asia onkaan koiranpentu.


Kaupasta jannut ostaa itselleen Star Wars tyyppejä. M haluaa Frozen väritys-askartelusysteemin. En kiellä, tilasinhan itselleni alkuviikosta Long Champin laukun työkäyttöön. Fredde hifistelee talon äänentoistoa ja hälytinjärjestelmää samalla kun se virittelee netissä erilaisia versioita Teslasta. Lasten haaveet liikkuu kympeissä, mun satasissa ja Fredden tuhansissa, kymmenissä, tai sadoissa tuhansissa. Ihminen on itsekäs. Downshiftaaja muistuttaa toisenlaisista arvoista, ja kuitenkin mä saan iloa uudesta laukusta, eikä lapsille ostetut uudet lelut poista yhdessä vietettyä aikaa. Fredden lelut nyt on Fredden leluja. 

On syksy. Ulkona sataa tihuuttaa ja tuuli riuhtoom lehtiä puista. Kohta on joulu.


Kommentit

 1. Hei, mitä tuo Tesla versioineen tarkoittaa...tuo Fredden juttu? Jäi askarruttamaan. :)

  - Utelias

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tesla on sähköauto. Fredden haaveet nyt vaihtuu päivästä ja tunnista toiseen, mut just nyt se haaveilee jossakin vaiheessa vaihtavansa ton meidän kuorkin vähän edullisempaan kuorkkiin ja kakkosauton vastaavasti sit Teslaan. Kolmosauto saa pysyä.

   http://www.teslamotors.com/models

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit