keskiviikko 9. lokakuuta 2013

open synttärit

Monta kuvaa jäi tänään ottamatta... olisin voinut ottaa kuvan M:n flunssarokotteesta, aamun viileydestä, pyykkivuoresta tai opettajan synttärikakusta. Sen sijaan kuvasin päivän pääaktiviteettia, valmistautumista illan tenttiin, aiheena tautiluokitukset, infektiotaudit ja infektiotautien torjunta. 

Kaikki lapset on nyt saaneet nenäsumutteena neljä aktiivista viruskantaa. Mä sain sen kolmen viruksen piikin, sumutetta on vaikea löytää aikuisille. L vastaa itsestään ja hoitaa oman rokotteensa omalla ajallaan, jos hoitaa. 

Aamun sisälämpötila meidän makkarissa oli ekaa kertaa 10.7C kun hyppäsin suihkuun, ikkuna olis ehkä kannattanut jättää vähän pienemmälle illalla, ulkona oli reippaat 2.7C. Iltapäivän lukema ulkona oli kuitenkin 16C ja näinpä liikenteeseen lähti niin lapset kuin aikuisetkin sen oletettavan iltapäivälämpötilan mukaisesti... M:lla farkut ja pitkähihainen paita, pojilla vastaavat.

Pyykkivuori on kuluneitten viikkojen aikana kasvanut siihen pisteeseen, että lapsetkin osaa jo hakea vaatteensa puhdaspyykkikorista. Iltapäivällä taklasin tilannetta ja nyt ollaan taas nollapisteessä. 

Koulussa ope tarjos synttärikakkua siellä labrassa missä ei missään nimessä saa syödä ja me päästiin kotiin jo 20:30, ihanaa - siis se aikainen kotiintulo. Ennen kotiinpääsyä suoritin näyttökokeena "vital signs" - pulssi, hengitys, verenpaine, "kuume" - ja punnituksen. Kotona kodin hengetär oli jättänyt mulle ruuan uuniin lämpimänä. Jääkaapista kaivoin sen seuraksi kylmän oluen. Huomenna edessä terminologian koe.


mä luin tenttiin tai kokeeseen hyvin tuloksin... 25/25 eli arvosanaksi A.  Muutenkin ylisuorittaja on suoriutunut hyvin. Ekasta tentistä 24/25, tokasta 24/25 ja latinankokeesta 15/15.

pojat katsoi sillä aikaa leffaa6 kommenttia:

 1. Onnittelut tentista! Great job, girl :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Miten muuten löysitte uuden kirkon uuden kodin läheltä?

   Poista
  2. Ei ole viela loytynyt uutta kirkkoa. Olen Alaskassa viela muutaman viikon, ja kaynyt ihan meidan Army basen kirkossa.
   Tosin olen katsonut seka Ft Campbellin ja Clarksvillen Catholic churches, ja seuraan niiden web & FB pages.... kunhan sinne paastaan, niin eikohan sita uusi kirkkokin loydy. Ei auta muu kuin "shoppailla" :)

   Poista
 2. Hyvä hyvä..onnea! En muuten tiennytkään, että flunssarokotteet voi saada nenäsumutteena, vai ymmärsinkö oikein?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ymmärsit oikein :) Nenäsumutteen viruskanta on vaan aktiivinen ja sen takia sumute ei käy kaikille, ja siinä on ollut sivuvaikutuksena ylähengitysteiden oireilua eli esim. infektioastmaa sairastavalle sitä ei anneta.

   Poista
 3. Onnea upeasti menneistä tenteistä! :)

  Anna

  VastaaPoista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.