keskiviikko 30. lokakuuta 2013

hyperventilaatio

Huomenna Halloween, ja päivä menee juhliessa... K:n bileet kymmeneltä, O:n yhdeltätoista. M:lla juhlat juhlasalissa iltapäiväkahdelta ja siihen perään kemut omassa luokassa. Illalla karkki tai kepponen -kierrokselle... O ei edelleenkään halua pukeutua, se haluaa olla vaan "O" ja K uskoo pyhästi olevansa Batman.

Koulua jäljellä ensi viikon lopputentit ja presentaatiot. Siitä harjoitteluun ja sit tää on tehty. Joulukuussa vikana rypistyksenä se osavaltion sertifikaatio. Tänään oli lähellä iskeä stressihalvaus ja hyperventilaatio... K sai maanantaille peruutusajan Autismiklinikalle, huomiset juhlinnat ja niihin liittyvät ostokset ja leipomukset ja logistiset kuviot - mahdottomuudet. Sit ne lopputentit ja presentaatiot ja näytetyöt ja... Mä yritän hädissäni vääntää sitä presentaatiota ja opiskella lyhenteitä ja jatkuvasti joku tarvitsee mua pyyhkimään tai pukemaan tai riisumaan, tai mehulasi on kaatunut, tai telkkari ei toimi...

Illalla puhuttiin L:n kanssa, et onhan tää ollut ihan valtavan rankkaa kaikille ja ihanaa et se on kohta ohitse. Ei olis minkäänlaisia mahdollisuuksia käydä täyspäiväisesti koulua ja hoitaa tätä rulettia tässä nykyisessä tilanteessa. Jo se, että lauma on jaettu kolmeen eri kouluun, kolmeen eri aikaan tekee tilanteesta vähintäänkin haasteellisen... tilanne on toinen siinä vaiheessa kun ne kaikki on samassa opinahjossa samalla aikavälillä (8:55-15:30), siinä vaiheessa mun on teknisesti mahdollista olla taas täyspäiväinen opiskelija ilman että mun opinnot vaatii kohtuuttomasti muilta osapuolilta.

Mun istuessa vikaa lyhennetenttiä ja treenatessa labrafinaalia varten (25 minuuttia ja viisi tehtävää esim: käsienpesu, verenpaine, yläraajojen liikerataharjoitukset vuodepotilaalle, alapesu vuodepotilaalle, siirtyminen pyörätuoliin) L vei lapset karkin keruuseen työpaikalleen...


M pääsi taikurin avustajaksiEilen ne oli käyneet lelukaupassa ja tänään mua sit ammuskeltiin ostoksilla.
2 kommenttia:

 1. Olen huomannut, että Halloween on iso juhla siellä USA:ssa. Miten uskossa olevat yleensä suhtautuvat siellä Halloweeniin esim sinun omassa seurakunnassasi ja muissakin? Jakaako se paljon mielipiteitä?

  Täällä Suomessa uskossa olevat eivät näytä Hallowenia yleensä viettävän. Ei ainakaan suurin osa tuntemistani. Sen sijaan muitten ihmisten pariin se on alkanut rantautua kovaa vauhtia.

  Meiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiju, toki on olemassa myös perheitä joissa Halloweeniä ei vietetä mutta noin pääasiallisesti se on iso juhla. Meilläkin on kirkossa rakennettu Halloweeniä jo useita viikkoja ja viime sunnuntaina huipennus oli sit ne karkit ja asut ja systeemit. Kouluissa lapset voivat olla osallistumatta juhlallisuuksiin vanhempien pyynnöstä. Asujen pitää niin kirkossa, kuin kouluissakin olla hyvän maun mukaisia ja ketään loukkaamattomia, mutta kyllä sunnuntaina kirkossakin näkyi lukemattomia noitia ja vampyyrejä.

   Lasten ja aikuistenkin Halloween ei yleensä ole erityisen synkkää ja "mustaa", vaan enneminkin hauskoja asuja, leikkejä, lauluja ja ...niin sokeria.

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.