Muistutan aina välillä meidän kolmikkoa siitä ettei kaikissa perheissä syödä uunituoreita sämpylöitä myös arkiaamuisin. Ei meilläkään ihan jokaisena aamuna, mutta useamman kerran viikossa kuitenkin ja on sellaisiakin päiviä kun meillä ei ole kotona leipää ja pyöräytän itselleni sämpylät lounaaksi.
Salaisuus on pikaresepti, ei nyt niin pikainen että ne vartissa lautaselle tulis, mutta melkein ja ennen kaikkea aika vaivatta ja vaivaamatta. Tässä teidänkin arkea sulostuttamaan mun aamusämpylät:
2 1/2 dl lämmintä vettä
1 rkl sokeria, käytän valkaisematonta mutta pääasia että on sokeria koska se käynnistää hiivan
2 tl kuivahiivaa
Sekoita keskenään ja anna seistä liinan alla 10-15 minuuttia
1/2-2 tl suolaa, pidän suolaisesta leivästä ja laitan ainakin sen yhden lusikallisen
6-8 dl jauhoja, riippuu jauhoista kuinka paljon, sen verran että taikinasta tulee käsin käsiteltävää. itse käytän täysjyvävehnää, ruista, kauraa, pellavansiemenjauhoja, chian siemeniä, mitä mieli tekee
Sekoita taikinaksi ja pyöräytä pellille 6-8 sämpylää. Anna levätä liinan alla 10 minuuttia.
Paista 200C reilu vartti.
Tätä voi muunnella miten tykkää kunhan neste ja hiiva pysyy samana ja taikinasta tulee sellaista käteen sopivaa. Valkoisella vehnällä ja hunajalla saa hyviä sunnuntaiaamunherkkuja, vastaavasti lisäämällä sokeria ja kardemummaa tulee pullaa. Taikinaan voi lorauttaa myös öljyä.
Salaisuus on pikaresepti, ei nyt niin pikainen että ne vartissa lautaselle tulis, mutta melkein ja ennen kaikkea aika vaivatta ja vaivaamatta. Tässä teidänkin arkea sulostuttamaan mun aamusämpylät:
2 1/2 dl lämmintä vettä
1 rkl sokeria, käytän valkaisematonta mutta pääasia että on sokeria koska se käynnistää hiivan
2 tl kuivahiivaa
Sekoita keskenään ja anna seistä liinan alla 10-15 minuuttia
1/2-2 tl suolaa, pidän suolaisesta leivästä ja laitan ainakin sen yhden lusikallisen
6-8 dl jauhoja, riippuu jauhoista kuinka paljon, sen verran että taikinasta tulee käsin käsiteltävää. itse käytän täysjyvävehnää, ruista, kauraa, pellavansiemenjauhoja, chian siemeniä, mitä mieli tekee
Sekoita taikinaksi ja pyöräytä pellille 6-8 sämpylää. Anna levätä liinan alla 10 minuuttia.
Paista 200C reilu vartti.
Tätä voi muunnella miten tykkää kunhan neste ja hiiva pysyy samana ja taikinasta tulee sellaista käteen sopivaa. Valkoisella vehnällä ja hunajalla saa hyviä sunnuntaiaamunherkkuja, vastaavasti lisäämällä sokeria ja kardemummaa tulee pullaa. Taikinaan voi lorauttaa myös öljyä.
Kommentit
Lähetä kommentti