tiistai 8. syyskuuta 2015

elämäänsä kyllästynyt byrokraatti

maistuisko bussitädille kärpässieni?


Viime viikko meni palaveeratessa koululla tänään en käynyt koululla mutta juttelin Reksin kanssa puhelimessa. Draama bussitädin kanssa kun tuntuu jatkuvan eikä mun lapsi ole enää ainoa jolla on sen kanssa sukset ristissä. Tänään bussitäti ilmoitti lapsukaisille että niitten täytyy aamuisin mennä bussipysäkillä jonoon luokka-asteen mukaan.

Siis hetkinen… bussitäti vaatii ettei lapset saa jonottaa bussiin sisarustensa kanssa. Noin nopeasti ajatellen ei kai kauheesti väliä, mutta käytännössä aika moni viidesluokkalaisen vanhempi lähettää sen viidesluokkalaisen bussipysäkille tehtävänään huolehtia myös nuoremmat sisarukset koulubussiin, puhumattakaan siitä että ne pienet tykkää istua isosiskon tai veljen kanssa siellä bussissa. Naapurin Daniel tai Amelia pitää bussitätsän mielestä erottaa nuoremmista sisaruksistaan. Bussitäti vetoaa turvallisuuteen. Siis kenen turvallisuuteen? Miksi viisivuotiaan on vaarallista istua seitsemän, kahdeksan, yhdeksän tai kymmenvuotiaan isosisaruksensa kanssa.

Yritin keskustella bussitädin kanssa, mutta bussitäti ei ollut halukas keskustelemaan. Kysyin miksi? Bussitädin vastaus oli että koska hän haluaa niin. Soitin ensin koulukuljetuksiin ja sen jälkeen Reksille. Koska bussitäti haluaa ei ole riittävä syy yhtään mihinkään. Ei ainakaan siihen että me vanhemmat yritetään naamulla järjestää sata lasta bussitädin haluamaan järjestykseen.


Don Quixote jatkaa taisteluaan bussitädin byrokratiaa vastaan. Miksi, oi miksi meillä ei voi olla se sama mukava bussisetä kuin aina ennenkin?

...vai suloinen soija?


5 kommenttia:

 1. Voi apua, mikä bussitäti. Hänen ei olisi ehkä hyvä työskennellä lasten kanssa... Toivottavasti tilanne ratkeaa pian. Jatko-osaa odotellessa ;)

  VastaaPoista
 2. Koulubussinkuskeiksi ei taida valitettavasti hakeutua penaalin terävimmät kynät ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida ei. Sinällään siitä maksetaan kyllä paljon paremmin kuin monesta muusta hommasta. Koko kesän ne on mainostaneet että $21.95/tunti ja täydet benefitsit...

   Poista
  2. Oho, aika hyvin. On niillä tietysti hyvin vastuullinen työ. Toivottavasti se teidän kuski vähän relaa, muuten melkoisen pitkä vuosi hänelläkin tiedossa.

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.