lauantai 19. joulukuuta 2015

joulupuuhiaKolme yötä jouluun on... on niitä onneksi vähän enemmän. Eilen oli kuitenkin lauman vika koulupäivä ja alkaen tästä aamusta ne on joululomalla. Just nyt ne makaa yläkerran lotin lattialla untuvapeittojen kanssa ja katsoo telkkarista jouluelokuvia. M:n loman kohokohta on se ettei tarvitse illalla mennä nukkumaan, etä se saa yökyöpelinä valvoa illalla ja nukkua puolillepäivin – seitsemän vuotias teini.Töissä me hukutaan hienoihin suklaakonvehteihin, tunnettujen leipomoiden tekemiin kakkuihin, kekseihin ja kalliisiin pähkinöihin. Lääkäreille kannetaan ovista ja ikkunoista viinejä ja lahjapaketteja. Keskiviikkona me oikeesti saatiin jostakin leipomosta kuljetuksena joulukakku jonka päälle laitettava toffeekastike oli edelleen lämmintä.Torstaina istuin ystävien kanssa Pubissa, meidän suominaisten joulupäivällinen. Ei mikään iso ja kattava kokoontuminen, vaan meidän neljän ystävän jengi. Vaihdettiin joululahjoja ja synttärilahjoja ja puhuttiin kaikesta maan ja taivaan välillä. Perjantaina sama kuvio toistui työjengin kanssa. Noin keskimäärin firman pikkujoulut ei tarkoita kosteaa iltaa joka päättyy muistoihin joita ei halua tai kykene enää muistamaan, enormaaliseen krapulaan ja nukkumattomaan yöhön. Kukaan ei tanssi pöydillä. Me mentiin työpäivän jälkeen kivaan ravintolaan, tilattiin kaikki listan alkuruuat ja jälkiruuat, ja kukin joi makunsa mukaan muutaman. Sen jälkeen ajettiin kotiin. Meidän klinikka on monista muista poiketen yhtä suurta perhettä. Kun potilaat on poissa kaikki puhuttelee toisiaan etunimin ja tittelit unohtuu; Dr Hastrupista tulee ihan vaan Frantz ja Dr Copelandin MD PhD sisältä kuoriutuu ihan vaan Jim.
Joululahjat on ostettu. Jos ne vielä sais pakettiinkin. Muutama paketti on vielä matkalla. Joululahjakauppa on vähitellen siirtynyt nettiin. Ei siis vain meidän perheessä vaan yleensä. Kauppakeskusten ravintolat ja joulutapahtumat on kuin nuijalla lyötyjä, mutta kasseja näkyy vain muutamilla eikä kassoillakaan ole jonoja. Omat joululahjat tuli ostettua amazon.com:sta, microsoftstore.com, teacollection.com, lego.com, nordstrom.com... tulipa M:lle ostettua mittatilaustyönä pyjamakin etsy.com:sta. Nettikauppa on kätevää, helppoa ja nopeeta. Tuotteet on helppoa vaihtaa jos ne ei tullessaan miellytä eikä tarvitse etsiä aikaa lähteä jouluostoksille niin ettei lauma huomaa.

siinä ne odottaa paketointia


Ja kyllä. Meidän lapset saa tänäkin jouluna ihan liian monta pakettia. Olis varmasti järkevämpää ja ekologisempaa laittaa kuusen alle leffaliput puhelimen ruudulla – ei täällä kukaan enää paperilippuja käytä – mutta kun... musta nyt vaan on ihanaa ostaa niille joululahjoja. Tämä on se ainoa kerta vuodessa kun ne saa ihan oikeesti mitä ne haluaa, sen sijaan että ne saa sen mikä mun mielestä on hyvästä tai opettavaita tai käytännöllistä tai hyödyllistä. Jouluna saa krääsää. Jouluna saa kaiken sen minkä sit maaliskuussa voi siirtää takavasemmalle kun kaikki osat on hukkuneet tai menneet rikki. Saa ne ihan fiksujakin asioita, vaatteita, legoja, kirjoja. Tämä joulun isoin lahja on nyt viimeinkin se Xbox One.
Joulukortti tuli tänäkin vuonna tehtyä paperlesspost.com:ssa ja jaettua sieltä sähköisessä muodossa kaikille. Se lähti viime viikonloppuna ja vastaanottajia sillä oli tänä vuonna liki sata... Meidän varatonttu Claire puuhailee omiaan ja elää ihan mukavaa rinnakkaiseloa meidän kanssa.  2 kommenttia:

  1. Netistä mäkin tilasin,ihanan helppoa. Meillä on samainen xbox, mutta toistaiseksi tytöt on tyytyneet katsomaan kun isi pelaa fallout nelosta :) Ei ole tajunneet vielä kinuta omia pelejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nää on hyvin tietoisia kaikista peleistä ja meillä käytiin aika vakavaan sävyyn myös keskustelu siitä miksi peleissä on ikärajoja.

      Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.