sunnuntai 20. joulukuuta 2015

sunnuntaina on lepopäiväOn sunnuntai ja koko perheellä taitaa olla jonkinasteinen krapula eilisestä. M nukkuu vielä, Fredde ilmestyi alakertaan hippasen ennen kymmentä ja jannut on rakentaneet linnoitusta olkkarin pöydälle dominoista, bananagram nappuloista, matikkakulkuneuvoista ja jengan osista. Ne on häkellyttävän rauhallisia ja keskustelee hiljaa keskenään siitä miten sitä systeemiä rakennetaan. Mun tekee mieli pysyä yöpaidassa koko päivän. Kun kysyin jannuilta haluaako ne lähteä kirkkoon esiintymään joulukonserttiin, kumpikin vastasi kuorossa; ”Ei haluta...onks pakko?” – Ei ole.

Jannut haluaa katsoa tänään Jurassic Worldin. Mun mielestä ne on vähän turhan nuoria viisivuotiaina katsomaan elokuvaa jonka suositusikäraja on kolmetoista. Kuitenkin sen leffan on nähnyt valtaosa sen ikäisistä pojista ja siitä puhutaan koulussa ihan samalla tavalla kuin uusimmasta Star Warsista, senkin suositusikäraja on kolmetoista. Ehkä mä olen niuho? En kuitenkaan halua myöskään olla se mutsi joka ei koskaan antanut lasten tehdä tai nähdä mitään mitä kaverit sai, joten kai mä tänään teen kulhollisen poppareita ja parkkeeraan yläkerran sohvalle noitten kahden kanssa katsomaan dinosauruselokuvaa. Aika näyttää onko meillä ensi yönä dinosauruksia jahtaamassa kaksikkoa niitten unissa.Lauantaina me ajettiin M:n entisen luokkatoverin uuteen kotiin Seattleen. Mäkin haluan asua idyllisellä alueella, vanhassa talossa jossa on kaunis puutarha. Mäkin haluan että kulman takana on pikkukauppoja ja ravintoloita ja kahviloita... Realiteetit on pakko ottaa huomioon. Seattlen koulut on mitä on ja käytännössä vaihtoehdoiksi jää yksityiskoulu tai kotikoulu. Yksityiskoulu maksaa kymmeniä tuhansia vuodessa ja kotiopettajattareksi musta ei ole. Niin, ja olihan se vähän pienikin... suloinen ja pieni. Mutta ne alkuperäiset vähän aaltoilevat ikkunat. Ehkä me joskus eläkepäivillä sit muutetaan sellaiseen idylliseen kaupunkitaloon.
Illalla käveltiin kasvitieteellisen puutarhan satumetsässä. Se on vuosi toisensa jälkeen yhtä vaikuttava elämys, ne jouluvaloista rakennetut kukat, kasvit ja eläimet. Sääkin oli suosiollinen. Ei satanut, eikä edes ollut kylmä.


Välissä hoidettiin asioita... sellaisia lauantaijuttuja.

kynäotettakin voi juhlistaa


2 kommenttia:

  1. Me ollaan katsottu nyt ensimmäinen ja uusin Jurassic park ja hyvin nuo 5-veet tuntui tajuavan, että se on vain fiktiota.
    Täällä meilläkin cityssä on ihania idyllistä alueita ja taloja, mutta ne koulut ei tosiaan ole niin huippuja kuin täällä suburbiassa.

    VastaaPoista