Koska keittiöön oli kertynyt kasa banaaneja joista osa oli jo lähes syömäkelvottomassa tilassa oli aika leipua lasten herkkua - banaanikakkua. Kaivoin esiin sen saman reseptin johon olen tukeutunut jo vuodesta 2008 ja sitä muunnellen leiponut jämäbanaaneista semiterveellistä herkkua. Vuosien aikana olen mukaillut ja muunnellut reseptiä mielialan mukaan.
Tällä kertaa banaaneja oli kuusi ja banaanisosetta siten vähemmän kuin alkuperäisessä reseptissä... Tän päivän kakut syntyi tällä ohjeella:
6 banaania soseena (7dl)
1 purkki (1,2dl) omenasosetta
1dl ruokaöljyä
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
2,5dl täysjyvävehnäjauhoja
2,5dl tummia ruisjauhoja
2,5dl sokeria (valkaisematonta reilun kaupan luomusokeria)
1/4tl neilikkaa
1/2tl inkivääriä
2tl kanelia
2tl kardemummaa
1/2tl suolaa
3tl ruokasoodaa
Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja toisessa kulhossa vastaavasti öljy, kananmuna ja omenasose banaanisoseeseen - itse käytän tähän tehosekoitinta. Yhdistä molempien kulhojen sisältö ja sekoita tasaiseksi - älä vatkaa. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista 175C, 45-60minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti