sunnuntai 18. toukokuuta 2014

ei ihan tavalliset synttärit

Elokuvissa – ja joskus tv-sarjoissakin – näkee hulppeita lastenkutsuja, mutta noin keskimäärin synttärit on meidän lähipiirissä pysyneet kohtuudessa. Kutsut on järjestetty kotona tai puistossa, ja nyt lasten ollessa isompia me käydään jalkapallosynttäreillä, pomppulinnakutsuilla, ponikutsuilla jne. Systeemi toimii aina samaan tyyliin; noin 45 minuuttia ohjelmaa ja sen jälkeen samanmoinen aika kakkua ja mehua. Kutsuilla on paikasta riippuen 12-15 lasta ja ohjelmaa vetää yks tyyppi. Hintaa näillä kesteillä on paikasta riippuen $175-$250 ja useimmissa paikoissa on useammatkin juhlat käynnissä samaan aikaan. 


Pari vuotta takaperin M juhli synttäreitään tällä järjestelyllä junakemuissa, viime vuonna meillä oli naamiaiset kotona ja tänä vuotta pelattiin jalista 12 parhaan kaverin kanssa. Poikien synttärit on aina järkätty viereisessä puistossa, ilmaiseksi ja säästä riippumatta. Juhlista kotiin lähdetään mukana ilmapallo ja pussillinen sekalaista romua, jonka yleensä voi kipata suoraan kierrätykseen.Eilen me oltiin niissä elokuvien kutsuissa. Meidät oli kutsuttu lastenmuseoon – vähän kuin lapsille suunnattu Heureka - sen sulkemisajan jälkeen.
”After Hour Partyja” voi järjestää monessakin paikassa niin lapsille kuin aikuisillekin, mutta hinta on toki vähän toisennäköinen. Tänne oli kutsuttu noin 60 lasta ja aikuista. Lapsista piti huolta ja auttoi tieteeseen tutustumisessa museon henkilökunta - ehkä kymmenisen aikuista - meidän vanhempien nautiskellessa cocktailpaloista ja alkoholitarjoilusta erillisellä alueella. Juhlat alkoivat puolikuudelta ja päättyivät meidän osalta ennen kahdeksaa valtaosan jäädessä vielä leikkimään museoon. Partyfavoritkin oli vähän toisenlaista kaliiperia, ilmapallot mukaanlukien.M tutustuu sulkujen toimintaan museohenkilökunnan avulla


Kivaa oli ja kivaa kun päästiin mukaan. Meidän jälkikasvu saa edelleenkin tyytyä ihan vaan tavallisiin lastenkutsuihin.

matkalukemiseksi lähti kirja meidän kotiplaneetasta ja kaksin kappalein vuoden lelu palkinnon voittajaa

3 kommenttia:

 1. Ohjattujen toiminnallisten synttärien kohdalla aina jään miettimään, jäikö sankari sivurooliin. Oliko juhla hänen ja kavereiden tapaaminen vai kavereiden saaminen paikalle, koska heille luvassa viihdettä. En tiedä. Itse ainakin aikoinaan kuvittelin, että sankari oli keskipiste ja ohjelma kiertyi hänen ympärilleen.

  VastaaPoista
 2. Olen neljän äitinä monen monta lastenjuhlaa järjestänyt. Asuimme 10 vuotta suuressa talossa ja kutsuinkin koko päiväkotiryhmän opettajineen. Tämä osottautuikin aika kivaksi tavaksi, sillä se tapahtui hoitotuntien puitteissa eli osakseni tuli ottaa vastuu vain fasiliteeteista ja opastuksesta. Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pieni talo, noin 180m2 ja täällä vanhemmat osallistuvat päiväkoti-ikäisten juhliin eli ei taida tulla meillä kyseeseen koko luokan kutsuminen. Toisaalta meillä synttärit on aina menneet mukavasti näin enkä näe mitään syytä muuttaa systeemiä... pojilla puistobileet ja M:lla vaihtelevasti mitä nyt milloinkakin haluaa järjestää.

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.