perjantai 9. toukokuuta 2014

rakastan

M on retkellä eläintarhassa. Se heräs jo seitsemän pintaan ja oli huolissaan et se myöhästyy bussista. K lähti ajallaan kouluun ja O nautiskelee siitä ettei kukaan häiritse sen systeemejä ja käy välillä pussailemassa mua. Sen sijaan että satais – piti sataa – ulkona paistaa aurinko ja tuuli pöllyttelee kevään tuoreita lehtiä. L lähti hoitamaan jotain työjuttujaan sen jälkeen kun olin ensin parturoinut sen, ja koska kylppäri oli jo karvoitettu parturoin ja pesin samalla myös Koiran.Yhtäkkiä niistä on tullut isoja. Yhtäkkiä niitten kanssa voi keskustella asioista, ihmetellä maailmaa ja suunnitella asioita. Olkoonkin että lukemaan oppimisen myötä myös vaikeita keskusteluita on tullut käytyä: ”Mom... Why does that sign say don’t drink and drive? Why can’t you drink anything when you drive? But you drink coffee when you drive…” – Ummm… Honey, this about different kind of drinking. Like drinking adult drinks, beer and wine. “Oh, but daddy drinks a lot of beer and he still drives.” – No honey. He does not drink a lot of beer. He never drinks too much.  Some people though, do drink too much and they shouldn’t drive a car. This sign is about drinking too much and then driving.

äitienpäivä teeDilemma. Miten selittää rattijuopumus lapselle joka ei edes tiedä että alkoholista voi tulla juovuksiin? Meillä juodaan alkoholia päivittäin. Meillä ei kukaan ole koskaan kännissä, ei edes sellaisessa hilpeässä nousuhiprakassa... Meidän lapset ei ole koskaan nähneet sitä humalaista aikuista joka on erilainen, kummallinen ja ehkä pelottavakin. Miten siis selität humalan? M:n mielestä faija juo reilusti kaljaa, joo yhden pintin lasillisen päivässä.Rakastan O:n pehmeitä märkiä pusuja. Rakastan K:n riemullisen riehakasta halausta. Rakastan sitä miten M ottaa mua kädestä ja lähettää lentosuukkoja koulubussin ikkunasta. Rakastan sitä kun ne seisoo kuistilla vilkuttamassa mulle kun lähden töihin ja rakastan sitä unista halausta jonka saan palatessani. Rakastan. Paljon. Rakastan ihan hirvittävän, pelottavan paljon... Matkalla töihin rukoilen että ne pysyy turvassa sillä aikaa kun olen poissa. Matkalla töihin rukoilen että itse saan palata takaisin.

"Little B"


Time for bed little bee
Little bee
I will always love you more
Than you love me
I will treasure these years
Of our borrowed time
As much as I want it
I know you’re not mine

Good night moon
Giving trees
Love you forever
Pirate seas
Remember these moments
As you grow
A few more cuddles
Before I let you go

Heart of the jungle and dragon’s lair
Just remember someday how much your daddy cared
Into your dreams I will watch you drift
Your memories of this will be my greatest gift

Good night moon
Giving trees
Love you forever
Pirate seas
Remember these moments
As you grow
A few more cuddles
Before I let you go

Sarah McLachlan1 kommentti:

  1. Jees. Arvaat varmaan mikä sokki oli muuttaa Suomeen samanlaisista alkoholitaustoista kuin teillä, siis joissa alkoholi on arkijuoma eikä hiprakkaa tai humalaa ole olemassakaan. Mun lapsi just sanoi, että "silloin oli kyllä paljon kivempaa kun asuttiin Kreikassa ja vaan käytiin Suomessa, kun täällä on ihan liikaa humalaisia". :(

    VastaaPoista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.