Siirry pääsisältöön

viikonlopun kuulumiset

nykyään musta tuntuu usein tältä


Vauvanhoito uuvuttaa ihmisen, enkä nyt viittaa naapurin lapsiin, vaan tohon nelijalkaiseen. Lauantaina Fredden siivotessa autotallia allekirjoittanut vetäs muutaman tunnit tirsat ja sunnuntaiaamuna nukuin tukevasti onneni ohi Fredden katsoessa Martan kanssa formulaa. Mä ilmestyin alakertaan kymmenen jälkeen eikä me ehditty enää kirkkoon. Kirkon sijasta me syötiin kurpitsavohveleita aamiaiseksi, mä valvoin M:n kotitehtäväsessiota ja me lähdettiin kaatopaikalle.

M tekee "Key Time" läksyjään


Meidän lähikaatopaikka, ns. ”Transfer Station” on paikka jonne kaikki kaatopaikka kama mätetään suoraan rekkoihin sekalaisena sillisalaattina. Sitten on näitä hienompia, uusia kaatiksia jossa kaikki lajitellaan. On tavaroita joita ei sinne peruskaatikselle saa edes viedä, kuten kodinkoneita, ilmastointilaitteita tai liuottimia.

ensin vaakaan




sekajäte menee tänne

Fredde on käynyt Tukwilan jäteasemalla ennenkin lasten kanssa. Mä en ole siellä koskaan ollut ja olin suoraan sanottuna aika vaikuttunut.




ja uudestaan vaakaan


$22 kiitos



Vaikka elohopea edelleen kohoaa välillä jopa kolmenkympin tuntumiin on ilmassa syksyn tuntua, etenkin aamuisin meidän kävellessä laumana bussipysäkille. Martta on edelleen bussipysäkin stara ja sitä tahtoo taputella niin lapset kuin aikuisetkin.

matkalla kouluun


Tänä aamuna pysäkillä oli perhe toisen bussireitin alueelta. Niitten bussimatka kestää aamuisin kymmenen minuutin sijasta reilut puolituntia bussin kurvatessa niitten alueelta kauas koulun ohitse ja taas takaisin. Perheellä on kävelymatka myös meidän pysäkille ja siksi bussin vaihtaminen käy järkeen. Tänä aamuna meidän bussitädin touhuja tarkkailtuaan ne kuitenkin kuiskas mulle että tää meidän bussihan on kuin vankikuljetus tai keskitysleirille vievä juna. Kukaan ei uskalla hymyillä, saati puhua ja täti simputtaa lapsia sinne ja tänne. Myönsin auliisti olevani samaa mieltä.




Maanantaina pesen pyykkiä ja keskityn työnhakuun. Iloisena yllätyksenä maanantaiaamulle tuli haastattelukutsu. Työnhakeminen käy työstä. Haluan pysyä terveydenhuollon parissa, mutta yhdistää siihen entisen työkokemukseni assarin työstä. Haen siis lähinnä terveydenhuollon asiakaspalvelutöitä ja osastosihteerin hommia. Niin kuin työnhakeminen aina, on tämäkin vuoristorataa. Välillä ollaan huipulla kun saadaan haastattelukutsu ja sitten murheen ikeessä kun homma menee ohi tai ei pääse edes haastatteluun. Edellisessä haastattelussa tyssäsi rekrytointiosaston puhelinhaastatteluun, aika monessa työssä jo kauan ennen sitä. Vaikka kotiäitiys on täällä ihan normaali osa monen naisen työhistoriaa, päättyy monen työpaikan hakeminen näihin kotona vietettyihin vuosiin sanoin; ”Haemme tuoreempaa kokemusta...”

käytiin me sunnuntaina kaupassakin

 

Kommentit

  1. Kovasti zemppiä työhakuun! Oma kolmoseni, joka teki kiitettävän dippatyön jäte/puhdasvesijutuista ja valmistui upein arvioin Aalto yliopistosta, on ollut heinäkuun alusta saakka työtön. Suomessa asiat ja etenkin talous ihan kuralla. Sattuu.
    Martta superihana!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

lauran viinikiireet

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta josta en itse juuri tule puhuneeksi, en puhu siitä koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muisto on yhä arka, se on arka kuin huonosti parantunut haava ja sen haavan suola on häpeä. Se on se häpeä, jota kannoin mukanani lapsuuteni, nuoruuteni ja nuoren aikuisuuteni. Häpeä jonka kanssa elin ennen kuin opin erottamaan itseni yksilönä perheestäni, sairauden ihmisestä ja kuoliaaksi vaietun hiljaisuuden kulissien takana totuudesta. Minun lapsuuteni oli totta vaikkei kukaan tiennyt mitä suljettujen ovien takana tapahtui. Miksi tänään? Miksi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi ei anna menneiden vaan olla menneitä? Siksi että tänä aamuna höräisin aamukahvini väärään kurkkuun ja sen sumpin mukana ilmeisesti pussillisen herneitä nenään lukiessani Helsingin Sanomien kolumnia jossa Laura Friman kertoo meille että hänellä on alkoholiongelma – Laura on siis alkoholisti.  Aina meille tulee tää viinikiire, sanoo lapseni – Minulla on alkoholiongelma, ja aion tehdä a

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena.  Kaskadi

2.000

On ehkä osuvaa, tai sitten ei, että kahdestuhannes kirjoitus keskittyy suomen kieleen ja vähän suomalaisuuteenkin. Siihen kauniiseen ja rakkaaseen, kieleen jota minun omat lapseni eivät puhu. Kieleen, joka minun lasteni mielestä on lähinnä aika sekava, sillä miten kukaan voi tietää onko kuusi tulessa vai kakussa kuusi siivua. Näiden vuosien aikana olen todennut että on aiheita jotka kiinnostavat lukijaa vuosi toisensa jälkeen. Sellaisia ovat koulujärjestelmä, ihan tavallinen arki ja sitten juuri tämä, kysymys lasten kielitaidosta ja meidän kotikielestä.  Ylläoleva keskustelu käytiin meidän ystävien teinin kanssa. Nämä lapset ovat syntyneet Suomessa, molemmat vanhemmat ovat suomalaisia ja lapset ovat käyneet suomikoulua vuosia. Silti englanti on heilläkin se vahvempi kieli.  Tämä ja monia samankaltaisia keskusteluita käydään niissä perheissä, joissa lapset kasvavat kaksi, tai useampikielisessä kodissa, maassa, jossa valtakieli ei ole suomi. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sitä enemmän