Siirry pääsisältöön

sekalaista tiistai-iltana

huurretta puunoksalla


Seuraavan koiratarinan kirjoittaminen, jotta siitä tulee sellainen kuin siitä haluan vie aikaa... Säästän sen kirjoittamisen tulevaan pitkään viikonloppuun ja paneudun siihen niin ajalla kuin ajatuksella. Pupun tarinan kertominen kun ansaitsee sille vaaditun ajan.

Töissä mun työpöytä on ehkä tuuman turhan korkea suhteessa tuolin korkeuteen. Se säädettävä työtuoli on toki nostettu maksimikorkeuteensa. Se tuuma on reilussa kuukaudessa johtanut siihen ettei eilen auttanut muu kuin käväistä siinä meidän kanssa samoissa tiloissa olevassa tervarissa. Dr Baliga totes että on joo olkapään nivelkalvo tulehtunut, tarttee ergokonsultaation, fysioterapiaa ja kantositeen ainakin ensiviikkoon. No kiva. Ergokonsultaatio on tilattu, fyssarille pitäis soittaa huomenna kun se viisaasti – siis Dr Baliga – tuumas että sairaalan fyssarille ehtii hyvin ruokiksella. Hiiren siirsin jo eilen vasemmalle kädelle ja muuten yritän siinä kantositeessä säästellä sitä oikeeta minkä jaksan ja muistan. Niin, ja työtuolille länttäsin K:n terapiatyynyn tähän hätään.



Kun tekee töitä hengityselinsairauksienklinikalla vois äkkipäätään kuvitella että jokatoisella vastaantulijalla on astma ja lopuilla keuhkosyöpä. Tosiasiassa valtaosa ihmisitä ei kai koskaan joudu tekemisiin hengityselinsairauksienerikoislääkärin kanssa. Nopeasti oma silmä ja korva on harjaantunut siihen minkälaisiin verisiin ysköksiin pitää puuttua nopeasti, ja kuinka vakavaa on jos asiakkaan happipullosta on patterit loppu.

seitsemänvuotiaan näkemys yhteisöstä


Eilen M putos kiipeilyseinältä kiipeilytunnillaan. Olin just saanut auton parkkiin ja ajatellut käydä kaupassa kun puhelin soi; "Hei, tässä on Joe täältä kiipeilymestasta! Tässä kävi nyt sellainen vahinko että M:lta lipes ote seinällä ja se putos ja nyt sen polvi on aika kipee ja turvoksissa..." Matkalla autolta sisään soitan Freddelle ja sanon että me lähdetään seuraavaksi lastensairaalanpäivystykseen M:n kanssa. Voi olla kiitollinen siitä ettei kuitenkaan käynyt pahemmin. Päivystävä lääkäri totes että kunnon ruhjevammahan sillä on, mutta polvi sinällään vaikuttaa ehjältä... kipulääkettä, jäätä, lepoa ja idealside. Loppukaneetiksi se lääkäri totes että tämä oli hänen uransa ensimmäinen kiipeilyvamman hoitaminen. 

onneksi selvittiin säikähdyksellä



Torstaina on kiitospäivä. Neljän päivän vapaa. Neljä päivää aikaa omien kanssa, aikaa lenkkeillä Martan kanssa päivänvalolla. Aikaa nähdä ystäviä, lukea, levätä ja ottaa päiväunet. Kiitospäivä avaa joulun, Martan ensimmäisen joulun. Jääkaappi on täynnä ruokaa; sipulia, omenoita, yrttejä, perunoita, voita, kermaa, sokerikurpitsoita... ja se kalkkuna, suuren suuri kalkkuna. 

kiitollinen voi myös olla kauniista kukista maljakossa

Kommentit

  1. Olisitkohan voinut tehdä kiitospäivän reseptipostauksen?:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

lauran viinikiireet

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta josta en itse juuri tule puhuneeksi, en puhu siitä koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muisto on yhä arka, se on arka kuin huonosti parantunut haava ja sen haavan suola on häpeä. Se on se häpeä, jota kannoin mukanani lapsuuteni, nuoruuteni ja nuoren aikuisuuteni. Häpeä jonka kanssa elin ennen kuin opin erottamaan itseni yksilönä perheestäni, sairauden ihmisestä ja kuoliaaksi vaietun hiljaisuuden kulissien takana totuudesta. Minun lapsuuteni oli totta vaikkei kukaan tiennyt mitä suljettujen ovien takana tapahtui. Miksi tänään? Miksi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi ei anna menneiden vaan olla menneitä? Siksi että tänä aamuna höräisin aamukahvini väärään kurkkuun ja sen sumpin mukana ilmeisesti pussillisen herneitä nenään lukiessani Helsingin Sanomien kolumnia jossa Laura Friman kertoo meille että hänellä on alkoholiongelma – Laura on siis alkoholisti.  Aina meille tulee tää viinikiire, sanoo lapseni – Minulla on alkoholiongelma, ja aion tehdä a

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena.  Kaskadi

2.000

On ehkä osuvaa, tai sitten ei, että kahdestuhannes kirjoitus keskittyy suomen kieleen ja vähän suomalaisuuteenkin. Siihen kauniiseen ja rakkaaseen, kieleen jota minun omat lapseni eivät puhu. Kieleen, joka minun lasteni mielestä on lähinnä aika sekava, sillä miten kukaan voi tietää onko kuusi tulessa vai kakussa kuusi siivua. Näiden vuosien aikana olen todennut että on aiheita jotka kiinnostavat lukijaa vuosi toisensa jälkeen. Sellaisia ovat koulujärjestelmä, ihan tavallinen arki ja sitten juuri tämä, kysymys lasten kielitaidosta ja meidän kotikielestä.  Ylläoleva keskustelu käytiin meidän ystävien teinin kanssa. Nämä lapset ovat syntyneet Suomessa, molemmat vanhemmat ovat suomalaisia ja lapset ovat käyneet suomikoulua vuosia. Silti englanti on heilläkin se vahvempi kieli.  Tämä ja monia samankaltaisia keskusteluita käydään niissä perheissä, joissa lapset kasvavat kaksi, tai useampikielisessä kodissa, maassa, jossa valtakieli ei ole suomi. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sitä enemmän