perjantai 8. huhtikuuta 2016

hiekkakakkaaLomakaupunki herää henkiin keväällä, kun kouluissa on kevätloma. Kevätloma kestää lomakaupungissa viikkoja, ja sen jälkeen kaupunki sulkee taas polkuvenevuokraamon, polkupyörävuokraamon, ravintolat ja muut lomahuvitukset. Se vaipuu uneen herätäkseen taas koulujen päättyessä kesään. Viikonloppuisin se kääntää kylkeään ja tarjoaa viikonlopun viettäjille mahdollisuuden polkupyörään tai huvituksiin.

On täällä koulutkin, ja sairaala, eläinlääkäri ja ne ihmiset jotka jää kun muut lähtee. Me muut, me tullaan hetkeksi, käydään joka päivä karkkikaupassa ja lelukaupassa ja rannalla. Me vuokrataan polkuvene tai polkupyörä. Meidän koira syö kolmisen kiloa hiekkaa ja kakkaa hiekkakakkuja – oikeesti.

puutarhakalusteet on vähän räjähtäneet ja me istutaan tableteilla ettei tuu tikkuja takapuoleen

Lomakaupungissa kenelläkään ei ole kiire, jalankulkija saa aina tietä ja illalla paahdetaan vaahtokarkkeja. Lonnitaan ja rentoillaan. Täällä lapset herää joskus kauan aikuisten jälkeen, kun eka pannullinen kahvia on jo juotu ja vastapaistetut croisantit jäähtyneet keittiössä. 

Martta tykkää olla lomalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.