lauantai 15. lokakuuta 2016

kohta rytisee - ehkä

Tunti Songdan ETA:an. Kilpavarustelua on kestänyt kolme päivää ja meilläkin on niin pyykit kuin tiskitkin pesty. Paahtopaisti on hellalla jäähtymässä, sitä voi syödä kylmänäkin jos niikseen tulee. Fredde ja varmaan aika moni muukin tarkkailee sääpalvelua. Tuleeko vai eikö, ja jos tulee niin osuuko meille? Tällä hetkellä näyttää siltä varsinainen osuma menee Kanadan puolelle ja me saadaan lähinnä liveilimiöinä tuulia jotka puhaltelee 23 m/s, puuskissa 27 m/s - tavallinen myrsky. Tilanne vaihtelee eri sääpalveluiden välillä ja oikeastaan minuutista toiseen.

meidän putoukset torstaina (vasen) ja perjantaina (oikea), kuva Kiro7 News


Naapuruston facebookissa on jo ilmoittautuneet kaikki moottorisahalliset, ne joille voi pirauttaa kun viereinen kuusikko on kaatunut oven eteen niin ettei pääse ovesta ulos. Eilisen testikierroksen jäljet levittyivät tienvarsille meidän käydessä lauantain asioidenhoitokierroksella. Kaatuneita puita, rikkoutuneita aitoja. Naamiksessa oli jo muutamia kuvia ensimmäisistä tuhoista, rikkoutuneista tuulilaseista, puutarhakalustoista ja tuulen sinne tänne ripottelemista roskiksista kadunvarsilla.

Jannut oli eilen myrskystä huolimatta luokkaretkellä. Torstai-iltana koululta tuli meiliä jossa todettiin että niin kauan mennään kuin koulu ja farmi on auki. No kumpaakaan ei suljettu ja sinnehän ne meni, sateeseen ja tuuleen. 

Tony odottelee tuulta... kaikki on kiinnitetty rautalangalla


Autotallissa on agregaattia varten useampi tankillinen bensaa. Sillä saa pyörimään jääkaapin, netin, valot, lämmityksen ja tarpeenmukaan vedenkeittimen lämmintä vettä varten tai sähkögrillin ruuan lämmittämiseen. Yhtään isoa puuta ei ole niin lähellä että ne ylettyis meidän taloon. Oksia voi toki tulla ikkunoista läpi jos oikein hurjaksi menee, autot on tallessa autotallissa. Vettä tulee edelleen taloon ja jätevesihuolto toimii, me pärjätään kyllä hyvin useampikin päivä.


Aamuyöstä tiedetään missä mennään. Toistaiseksi sataa vettä ja vähän puhaltelee, keskiverto syyssää. Songdan jälkimyrsky on tulossa tiistaina, ne on luvanneet tästä talvesta tällaisen – mysrkyisän. 

Rantsussa on komeat aallot - kuva Kiro7 News

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.